Хорт майже зібрався на війну: без бронежилета, зате у формі та з ентузіазмом

Хорт майже зібрався на війну: без бронежилета, зате у формі та з ентузіазмом
Так виглядає сьогодні очільник Народного трибуналу Юрій Хорт: класичну сорочку змінив на камуфляжну форму. Каже, так йому зручніше.
Очільник вінницького Народного Трибуналу Юрій Хорт вирішив піти на війну - так написав революціонер на своїй сторінці Вконтакті четвертого липня, два тижні тому. Але сьогодні Хорт ще у Вінниці - каже, з’явилися невідкладні справи. Рішення свого активіст не змінив і збирається до батальйону “Айдар” найближчим часом. Коли точно знатиме дату відправлення, обіцяє дати для "20 хвилин" ексклюзивне інтерв’ю.

- Скоро відправляємось на Схід, батальйон "Айдар”. Захопимо з собою адекватних, повнолітніх хлопців. Повне навчання на місці. Квота обмежена, - таке повідомлення запостив Юрій Хорт на своїй сторінці ВК ще 4 липня.
- Нарешті займетесь реально потрібною справою, - написала скептично налаштована вінничанка під повідомленням.
- Можна подумати, що раніше я у стелю плював, - відповів на це сам Хорт.


Вінничани у соцмережах та в коментарях під статтями на сайті “20 хвилин” неодноразово цікавилися, чому очільник Народного Трибуналу не йде на Схід воювати. Запитуємо у Юрія, чи таке рішення, бува, не пов’язане з численними претензіями на його адресу з боку “доброзичливців”. На що Хорт відповідає:
- Аж ніяк. Я до цих писак нейтрально ставлюсь і тільки посміхаюсь із них. А на війну піду, бо це, по-перше, мій обов’язок як громадянина. А по-друге, там можна отримати цінний досвід, який знадобиться мені під час подальшої боротьби.

Змінив сорочку на камуфляжну форму

Відео дня

Поки що Юрій Хорт не готовий сказати, коли точно піде до “Айдару”. За його словами, мав би уже там бути, але виникли проблеми з транспортуванням. До того ж, каже Юрій, не міг пропустити і сесію вінницької облради. Проте найближчим часом активіст обіцяє облишити всі революційні справи у Вінниці і все-таки податися на Схід. Каже, йому абсолютно не страшно - навпаки, сповнений ентузіазму і почав готуватися до війни.
Приміром, сьогодні Хорта вже не побачиш у звичній класичній сорочці, чорних штанях та туфлях. Тепер очільник Народного Трибуналу ходить у камуфляжній формі, яку замовив у інтернеті:
- Придбав форму у фірми “Патріот”, тільки штани купував у Вінниці, - каже Юрій. - Кітель і штани обійшлися мені в 200 гривень. Якщо рахувати з розвантажувальною системою - то стане в 500. Я і до війни мав такий одяг, але віддав одному знайомому, який їхав у Київ на Майдан.


Юрій Хорт також каже, що не любить класичний одяг - у камуфляжі йому набагато зручніше. А краватку, то, взагалі, ні разу в житті не одягав.
- Навіть на випускний вечір у школі я пішов без краватки, - каже Хорт. - Можливо, одягну її, коли буду одружуватись. І все.

"Йду туди не за грішми"
Військової підготовки у Юрія немає. Поки що. Але він впевнений у своїй гарній спортивній формі:
- Я регулярно бігаю по шість кілометрів, - каже Юрій. - І, думаю, в “Айдарі” мене навчать усього необхідного. Офіційно я не можу оформитись до батальйону, бо знаходжусь під слідством. То ж я домовився з командиром, що піду неофіційно. Це означає, що я не зможу претендувати на якісь там звання, виплати, пільги і всяке-таке. Але мені це й не потрібно, я ж не за грішми туди йду.
До речі, про своє рішення йти воювати Хорт до останнього моменту не казав матері. За його словами, не хотів хвилювати, бо їй і так довелося пережити чимало неприємних моментів, пов’язаних із його революційною діяльністю. Сьогодні про плани Хорта знає вже вся Вінниця, а сам акивіст лаштується на війну:
- З собою потрібно мати форму та мінімальний запас харчів. Бронежилет та захисний шолом я не купуватиму, бо це “влетить” ще в тисяч 5-7 гривень. То ж користуватимуся тим, що дадуть на місці.
Хорт каже, що коли вже поїде на навчання, зможе розповісти більше - навіть у телефонному режимі. Можливо, вишле і фото - якщо буде така можливість. А, взагалі-то, до вересня цього року Юрій планує повернутися з війни та знову взятися за революційну боротьбу у Вінниці.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (48)
  • Nata Karpa

    Може хоть там йому вправлять мозги, а то наробив тут у Вінниці клоунаду

    О.Глядач reply Nata Karpa

    Так їх ще потрібно мати,оті мозги.
  • Шура

    Дійсно, давно пора...зайнятися важливою справою.,а не влаштовувати показуху...яка нікому не потрібна
  • Еля Хромченко

    Нарешті Хорт займеться дійсно потрібною та важливою для країни справою!
  • Камінська Соломія

    "Свежо придание ,но верится с трудом".Это  ему не по кабинетам ходить ,чиновников запугивать .Никуда он не пойдет, просто решил зарисоватся люстратор хренов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up