Хто в облраді проти міжнародної діяльності

Хто в облраді проти міжнародної діяльності
Однією з головних інтриг минулої сесії Вінницької обласної ради був звіт про проведення міжнародної діяльності у минулому році. Чи скоріше обговорення цього питання. Причина цього криється у висловлюваннях деяких депутатів, які на попередніх сесіях вимагали цього звіту.

Але коли дійшла справа до звіту начальника управління міжнародного співробітництва ОДА Олександра Шипука то питань у депутатів не виявилось. Навіть звіт не захотіли слухати, мотивуючи це тим, що всі ознайомились з матеріалами. А ознайомлюватись було з чим – звіт містився на 15 аркушах дрібного тексту. У звіті можна було прочитати про чимало заходів як у нашій області, так і за межами України на заході і сході. Також було зазначено, що з мільйона гривень, які були виділені на виконання програми та фінансування Єврорегіону «Дністер», жодної гривні не було використано на проживання та харчування офіційних делегацій за кордоном.  А ще у звіті наведені конкретні приклади отриманих грантів н загальну суму 7,42 млн.грн., які були залучені на Вінниччину за допомогою активної міжнародної діяльності. І про те, що у минулому році було підписано договір, який гарантує отримання 20 мільйонів на проекти у трьох районах області. Детально зі звітом можна ознайомитись на сайті обласної ради. http://www.vinrada.gov.ua/

Але чому дискусії, на яку так чекали журналісти, не вийшло? Можливо депутатів не зацікавила особистість начальника управління Олександра Шипука. Але й питань до голови профільної комісії Олексія Гаврилова, який звітував про роботу комісії, теж не виявилось. Його звіт також прийняли без виступу та обговорення. 

А можливо справжня причина криється у тому, що на засіданні облради не було депутата Тетяни Редько (що вже є непоодиноким випадком у цьому році – її не було ні при обранні Наталії Солейко, ні Сергія Свитка)? Адже саме з нею у Олексія Гаврилова відбулось кілька публічних дискусій, як під час засідання сесій так і у пресі. Але на сесії були її колеги Анатолій Жучинський та Віктор Козак, у яких на цей раз також не виявилось запитань до міжнародної діяльності. Напевно міжнародна діяльність Вінницької області не подобається лише 1 депутату з 132. А про причини такої «нелюбові» можна лише здогадуватись. 

Відео дня
>  

Сергій БОЯРЧУКОВ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    И сама ж спалилась в своей газете где была во время отчета - в польшу от туристической агенции ездила. Вот кто настоящий депутат-турист :))))
  • Anonymous

    Причина ясна - она сама про неее на одной из сесий заявила - что не берут Редько в европу. А Гаврилов сразу ей напомнил как в швейцарию ее на самолетике катал. А она обиделась, дурочка :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up