За здоровий спосіб життя і правильне харчування! (НОВИНИ КОМПАНІЙ)

За здоровий спосіб життя і правильне харчування! (НОВИНИ КОМПАНІЙ)
В наш час, ми недостатньо звертаємо увагу на стан свого здоров’я.

Надзвичайно активний спосіб життя вибиває нас дещо із колії. Все частіше і частіше нас відвідують різні недуги. Наприклад, люди з цукровим діабетом знають, наскільки важливо для них дотримуватися правильного харчування. Найчастіше під заборону потрапляють сіль, цукор і хліб, останній вважається дуже важливим і найбільш спірним продуктом. Він для багатьох народів складає основу меню, його складно повністю виключити зі свого раціону, тому що звичка вживати хліб пройшла століття. Дієтологи стверджують, що корисні речовини, які містить хліб немає більше ніде. Тому діабетикам рекомендують вживати хліб з висівками та із суцільнозмеленого зерна невеликими порціями.

 Це не єдина хвороба, від якої потерпає велика кількість людей. Багато людей потерпає від зайвої ваги. При ожирінні порушується обмін речовин, страждають суглоби і вени на ногах, підвищується ризик виникнення хвороб: ішемія, інфаркт, інсульт. Тому маленький секрет від дієтологів: їжа після 18 години шкідлива, тому, якщо у вас виникає непереборне відчуття голоду, тож стакан кефіру і жменя пшеничних висівок врятує організм від небажаних наслідків.

 Вчені з Гарвардського університету в Бостоні довели, що клітковина та інші поживні речовини, які містять цільні зерна, сприяють зниженню рівня холестерину, знижують ризик гіпертонії та покращують функціонування серцево-судинної системи. Отже, вживання виробів із борошна суцільнозмеленого зерна допоможуть нам уникнути таких неприємностей.

Відео дня

Чим корисні висівки?

   Висівки - це побічний  продукт помелу зерна, іншими словами - відходи. Не потрібно лякатися, адже це настільки унікальна річ, якій можна знайти застосування будь-де: в кулінарії, медицині і навіть в косметології. Про користь висівок людство знало давно. Ще Гіппократ рекомендував їх своїм пацієнтам як засіб для очищення шлунку. Адже в них багато клітковини, яка не розчиняється і не засвоюється організмом, вона необхідна для нормальної роботи органів травлення, діє як адсорбент,  зміцнюється мускулатура кишечника, виникає кисле середовище, таким чином створюється протидія дисбактеріозу. Ще висівки багаті  вітамінами групи В, А, Е. Завдяки їх дії поліпшується обмін речовин і покращується стан шкіри, волосся та нігтів, нормалізується травлення та зникає відчуття апатії та перепаду настрою. Лікарі рекомендують починати вживати висівки поступово. Для їх приготування потрібно взяти необхідну кількість і залити окропом, накрити кришкою, а через двадцять хвилин відцідити зайву рідину. Висівки до прийому готові. Але варто починати з 1 чайної ложки на день, поступово збільшуючи прийом вживання до трьох чайних ложок, потім можна добавляти навіть в їжу і окрім прийому основної їжі – з кефіром, молоком, йогуртами та іншими молочними продуктами, так само три-чотири рази на день. Рекомендована добова доза висівок – 30 – 50 грам.

Що таке борошно 1 сорту з додаванням висівок?

  Борошно 1 сорту підходить для нездобної випічки і вироби з неї черствіють набагато повільніше. А в поєднанні з висівками - це надзвичайно корисний і смачний продукт. У хлібі з висівками знаходиться велика кількість нікотинової кислоти, вона  захищає організм від розвитку шлунково-кишкових захворювань, атеросклерозу і надмірної ваги, зміцнюється імунітет, а з організму виводяться алергени й токсини. Про хліб з висівками давно знають прихильники правильного харчування. Висівки можуть принести нашому здоров'ю просто величезну користь. Адже вони містять клітковину, вітаміни і цінні білки. Такий продукт рекомендують вживати кращі лікарі та дієтологи світу.

Що таке борошно із суцільнозмеленого зерна?

  Борошно грубого помелу отримують в процесі помелу цільного неочищеного пшеничного зерна. Цільнозернові продукти мають усі складові елементи зерна, тому корисні речовини зберігаються в них у повному обсязі. Воно має меншу енергетичну цінність, але високу біологічну цінність. Тобто містить більше вітамінів і мінералів. Те ж саме ніяк не можна сказати про борошно вищих сортів, з яких готується більшість зернових продуктів. Так як в процесі очищення зерна багато корисних речовин губиться повністю або їх кількість сильно скорочується.  Отож, очищене борошно - це просто виділений із зерна крохмаль. А ось великий вміст антиоксидантів в суцільнозмеленому борошні є протидією онкологічних захворювань. Засвоєння складних вуглеводів зменшує ризик захворювання на діабет, так як рівень надходження цукру стабільний. Низька калорійність хліба сприяє схудненню. Тому включивши в свій раціон хліб з такого борошна матиме неабияку користь для вашого організму. Доречі, перший хліб, який куштували наші предки був саме із суцільнозмеленого зерна. А наші предки були здорові і сильні! Отже, варто наслідувати їх добрі справи.

Отже, включаючи в свій щоденний  раціон, висівки та вироби з додаванням борошна грубого помолу, допоможуть Вам покращити свій стан здоров’я, позбутися багатьох хвороб. Ми повинні дбати про своє здоров’я  і піклуватися про рідних та близьких нам людей. Давайте разом будемо вести здоровий спосіб життя і дотримуватися здорового  харчування! Адже це запорука -успіху!

   Ви маєте унікальну можливість придбати від вінницького виробника ТМ "Зерносвіт" в найкращих магазинах та супермаркетах міста: "Висівки харчові", "Борошно пшеничне першого сорту з додаванням висівок" та "Борошно пшеничне із суцільнозмеленого зерна".

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up