З мітингу під Верховною Радою житомиряни повертались розчаровані

З мітингу під Верховною Радою житомиряни повертались розчаровані
У Києві відбувся чергвий мітинг опозиції. Зібравшись 11 травня під Верховною Радою, кількатисячна юрба протестувала проти угод про газ і Чорноморський флот, які у Харкові підписали Віктор Янукович та Дмитро Мєдвєдєв. Крім того, мітингувальники вимагали озвучити, з чим приїде Мєдвєдєв 17 травня, і які угоди плануються до підписання.

 - Я тримаю в руках лист заступника міністра палива та енергетики Росії нашому міністрові, - заявила Юлія Тимошенко, - у ньому йдеться про проект міждержавної угоди, написаний одноосібно російською стороною. На кожній сторінці він принижує Україну, забирає за всіма напрямками розвитку паливно-енергетичного комплексу наше майно.

Були серед протестуючих і житомиряни, які, дізнавшись про пікет із новин, відклали всі справи і вирушили у столицю. Приїхавши рано вранці, вони встигли познайомитись і з представниками Партії регіонів, які в перемішку з міліціонерами зайняли місце під Верховною Радою, щоб обороняти депутатів від можливих провокацій опозиції.

Відео дня
>
- Мене за 20 грн. запрошували приєднатися до мітингу синьо-білих, - розповідає житомирянин Владислав Пучич. - Потім ціну підвищили до 50 грн., але почувши відмову, не стали зупиняти.
Цей мітинг закінчився спокійно, без сварок, бійок та сутичок, однак, житомиряни повертались додому дещо розчаровані. Кажуть, що сподівалися на більш масову і дієву акцію, та незважаючи на це, на наступні страйки все одно приїдуть.

Чому ви тут і які раження від мітингу?

Юрій Кеню, представник «Спілки ініціативної молоді»
- Я приїхав, щоб відстояти національні інтереси України, щоб показати, що ми – народ, з думкою якого треба рахуватися. А також ми хочемо добитися, щоб договір про розміщення Чорноморського флоту в Криму до 2042 року денонсували. Звісно, цей пікет - ще не революція, але це тільки початок. Думаю, попереду будуть більш масові і більш дієві мітинги.


 Інна Назарук, безробітна
- Мені не подобається те, що зараз відбувається в Україні. Державу розтягують, розпродають. Я тут, щоб показати, що не згодна з діями теперішньої влади. Мої очікування від мітингу не виправдались – все відбулось якось мляво. Виходили люди, які говоли щось, але велика частина натовпу не слухала їх. Я розчарована, але, думаю, якщо далі будуть більш організовані акції то я буду бати в них участь. А у тому, щоб просто кататися, аби постояти у натовпі, не бачу смислу.

Сашко Алимов, учасник ГО «Національний Альянс»
- Я приїхав, бо нема сил терпіти і сидіти вдома, спостерігаючи, як у твоїй країні твориться безлад. Коли прокидаєшся вранці і читаєш якісь новини, а настрій від цього псується на весь день, то розумієш, що треба щось робити.  Від мітингу я чекав більшого, а вийшло, що ми приїхали послухати політиків, яких з тим само ефектом можна було почути по телевізору. Я вірю, що якщо ми будемо більш активними, то все ж вплинемо на владу.

Марія Совенко, студентка ЖДУ ім. Франка
- Я взяла участь у мітингу, бо наша влада робить помилки. Поспостерігавши за цим, ми разом з друзями вирішили приїхати і показати свою незгоду. Хоч мітинг був не дуже ефективним, але приємно, що люди приїхали, незважаючи н те, що їм перешкоджали. Думаю, лідери, які взяли на себе відповідальність вести народ до якоїсь цілі., мають бути більш активними. Але моя думка не змінилась, тож скоріш за все я приїду на наступні пікети.

Владислав Пучич, громадський діяч
- Ми приїхали, щоб виявити протест проти дуже різкої і непавильної політики, яку веде зараз Президент і Партія регіонів. За 50 днів вони шаленими темпами здають національні інтереси. Цілком очевидно, що це викликає протест у таких, як я. Я дещо розчарований темпом цього мітингу, але розумію, що це лише початок. Думаю, кількість людей, готових протестувати, збільшиться. На нас чекає лавина, яка починається з маленької сніжинки, яку сьогодні вже запустили.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Заметьте - все поехавшие, которые чё-то там коментируют, - бездельники. Ниодного работающего. Шо за поколение - лишь бы не работать, а п...деть. Ось така опозЫция. Тимошенко трепло, и сторонники у неё той же породы

    Anonymous reply Anonymous

    правильно, что поехали, а то привыкли, что быдло работает, не поднимая голову, в то время, как их обворовывают и творят беспредел в стране

    Anonymous reply Anonymous

    Да шо вы говорите? Кто вас обворовывает? Вы сами. А то все такие правильные в толпе, а каждый в отдельности - "таке як уси". Все вопросы решаете "по блату" или через"лапу". Больше всего умилили слова студентки про "неправильную политику". Я хохотал до слёз! Доучись сначала, деточка! Ума наберись, а потом решай, что правильно, а что нет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up