Украина и Молдова начали демаркацию границы

Украина и Молдова начали демаркацию границы
Украина и Молдова 29 января начали демаркацию государственной границы. Об этом сообщил журналистам министр иностранных дел Петр Порошенко.

Состоялась торжественная церемония установки первого промежуточного пограничного знака на центральном (Приднестровском) участке украино-молдавской границы в районе села Великая Косница(Ямпольский район, Винницкая область).

В церемонии установки пограничного знака приняли участие: министр иностранных дел Петр Порошенко, вице-премьер министр, министр иностранных дел и европейской интеграции Молдовы Юрие Лянкэ, а также представители миссии Европейской комиссии по предоставлению помощи в вопросах границы Украине и Молдове (EUBAM), а также губернатор Винниччины Александр Домбровский.

- Это первый такой знак, который установлен в результате четрехмесячных переговоров с молдавской стороной. Полностью демаркацию мы закончим менее чем за два года, - сказал Петр Порошенко.

Відео дня
>Общая поотяженность украино-молдавской границы - 1222 км, не демаркированной пока остается 452 км.

Напомним, государственная пограничная служба в 2009 году установила 3,9 тысячи информационных знаков, которые обозначают государственную границу на недемаркированных участках границы с Россией, Беларусью и Молдовой.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    журналіст Наталя Журбенко, хіба на російській Вінниччина пишеться як Виннитчина? ))
  • Anonymous

    Наташа, ви ж професіонал, чи як? Бо Большой Косницы на карті немає. Велика Кісниця перекладається, як Великая Косница. Потрібно тільки в неті глянути, або карту області розгорнути.
  • Anonymous

    К чему эти реверансы в адрес соседей ? "Беларусь", "Молдова"... Никто же не называет Германию "Дойчландом" или Польшу - "Польской".

    Anonymous reply Anonymous

    Интересно, бабульки и дедульки из Большой Кисницы знают, что такое демаркация?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up