Через вибух у будинку на Некрасова у під'їзді повилітали вікна і двері

Через вибух у будинку на Некрасова у під'їзді повилітали вікна і двері
У житловому будинку по вулиці Некрасова, 42 стався вибух. Працівники ЖЕКу №18 проводили у четвертому під’їзді ремонтні роботи. Ніхто з людей не постраждав. У під’їзді „вилетіли” вікна, у квартирах на першому поверсі вибиті двері.


- Мене викликали з роботи. Приїхав. Двері від вибуху вибиті із лутками! Замок не закривається! Я живу у 54-й квартирі на першому поверсі. Моїй дитині два з половиною рочки. Слава Богу, що їх з дружиною не було вдома! Маленька була у садочку, а дружина – на роботі. Хто мені компенсує потрощені двері?! Як я зможу закрити квартиру на ніч?! – постраждалий Валерій у розпачі.



Всі шибки на сходах „вилетіли” від вибуху. Розбите скло розкидало на вулиці та сходи. У під’їзд заходити слід дуже обережно – намерзлий сніг густо всипано гострими осколками.  Навколо під’їзду зібрались сусіди, жваво обговорюють подію.



- Це сталось після десятої ранку. Я йшов на ринок, бачу - люди у під’їзді працюють. Один тягне шланги на четвертий поверх, один – на першому, слюсар. Я їм кажу: „Хлопці не можна заносити балони, холодно, все замерзає!”. Вони запевнили, що все буде нормально. Я і пішов собі на базар. Прихожу – все вже повиривано! – свідчить очевидець, мешканець під’їзду Михайло.
На місці події працюють криміналісти. Працівник прокуратури опитує свідків.
- Я живу, на другому поверсі. Бачив, як заносили два балони – один із киснем, другий - ацетиленовий генератор. А через 20-30 хвилин всі шибки по сходах посипались! Дружина зателефонувала у МНС - вони приїхали першими, бо у міліцію ледь додзвонилась. Добре, що ніхто не постраждав: скло „дощем” сипалось на вулицю, - констатує мешканець 55-ї квартири Василь.

Працівники ЖЕКу замітають „сліди”: прибирають сходи, подвір’я, лагодять замки у квартирі постраждалих. 

Відео дня


- Ми проводили зварювальні роботи і генератор зірвався. Це сталось на сходах на першому поверсі – замерз затвор і добре що він трохи „заражений” був. Зараз засклять і все буде нормально. Нічого не горіло, ніхто не травмований, - розповів зварювальник ЖЕКу Анатолій.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Ну вот, а то все говорят, что ЖЕКи ничего не делают, только деньги берут! Делают же! )))) А если серьезно,то хорошо что все обошлось в этот раз, может выводы сделают хоть какие-нибудь и в следующий раз будут соблюдать правила безопасной эксплуатации оборудования...

    Anonymous reply Anonymous

    ну да! в Луганске кислород рванул( хотя эксперты СБУ утверждали что это ТОЧНО НЕ КИСЛОРОД, и взрыв был направленный вниз с верхнего этажа- иначе бы и крышу сорвало) - теперь все больницы проверяют. тут карбидный балон разнесло- щас начнут всех сварщиков к ответу и на переквалификацию.... а дальше что? только и умеют потом дуть на горячее, и при проверках за нал выписывать левые акты с закрытыми глазами

    Anonymous reply Anonymous

    Да все знают, как у нас пожарные проверяют. И санстанция так же. Всем хорошо известно, когда они с «неожиданной» проверкой нагрянут. Пришли, на лапу получили – типа дань собрали… Татаро-монгольский набег, да и только.

    Anonymous reply Anonymous

    Ребят, да я не об этом, а о том, что те,кто работает с таким оборудованием, должны правила безопасной экплуатации соблюдать не для проверок, а прежде всего в целях личной безопасности и безопасности окружающих. А как у нас проверки проходят, знаю не по-наслышке. :)
  • Anonymous

    та виноват во всем тот самый дед,шо накаркал: не можна заносити! НАКАРКАЛ!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    да деда надо в прокуратуру
  • Anonymous

    Зварювальний газогенератор може взірватись ТІЛЬКИ при ГРУБОМУ порушенні його експлуатації. Відповідальність має нести зварник, і та посадова особа яка дала дозвіл зварнику на проведення вогняних (зварювальних ) робіт.

    Anonymous reply Anonymous

    зварника та посадову особа, яка дала дозвіл зварнику на переатестацію, а в жеку - позачергову перевірку інспекторами МНС та Держнагляду

    Anonymous reply Anonymous

    Я вас умоляю! У нас тотальные проверки (типа по-настоящему) проводят только после того, как где-то что-то рванет, а после того - тишина... И опять, до следующего ЧП все по старой схеме: дал взятку - проверку прошел на отлично!
  • Anonymous

    Ума не много онозначно. Чего непонятного перепад темперетуры более 30 грудусов (улица- подезд), вот и бахнуло. Хорошо хоть людей рядом не было...

    Anonymous reply Anonymous

    а предохранительный клапан зачем!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up