Яценюківські мотиви вінницького вибору. Через що не посваряться мер та губернатор

Яценюківські мотиви вінницького вибору. Через що не посваряться мер та губернатор
Інцидент в Ужгороді між агітаторкою від «Фронту змін» та мером міста став приводом до викриття деяких ментальних суперечностей, що існують у суспільстві. Згадаймо, що керівника міста Ужгород Сергія Ратушняка звинуватила агітаторка у застосуванні до неї грубої фізичної сили.

Хто на кого образився
Цю історію кілька днів обговорювали в усіх регіонах. Одним із характерних моментів оцінки поведінки мера Ужгорода пана Ратушняка став осуд єврейською спільнотою України, оскільки одіозний мер обізвав лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка образливо - «жид». Тим не менше на самого Яценюка єврейська громада також образилася, мовляв, чому почав виправдовуватися, махати папірцями – посвідченнями особистості, в яких не значиться його національність, як єврей.
Ця історія стала приводом, аби зробити деякі узагальнення на вінницькому полі «Фронту змін». Спостережливий читач нашого видання пам’ятає матеріал – першу публічну фіксацію «тіні непорозуміння» між губернатором нашої області Олександром Домбровським та мером Вінниці Володимиром Гройсманом нібито через  те, чия людина очолюватиме обласний виборчий штаб «Фронту змін» Арсенія Яценюка. Щоправда, обидва згадані фігуранти категорично заперечували цей факт, мовляв, то наклепи недоброзичливців. І от тепер, після ужгородської історії, ми поцікавилися нинішньою позицією мера Вінниці Володимира Гройсмана.
Довічна дружба без конфліктів
- Якийсь період кулуарно обговорювалось не лише те, що ваша людина очолила виборчий штаб області, а й те, що у самому штабі йшла боротьба за місця – знову ж таки між вашими й губернаторськими ставлениками. Історія в Ужгороді не лише показала обличчя мера Ратушняка, а й розчарувала в Яценюкові єврейську громаду України. Як ви розцінюєте цю ситуацію ?
- Дійсно, я уже коментував, що не було й немає ніякого конфлікту між мною та головою облдержадміністрації Олександром Домбровським ні з цього приводу, ні з інших питань. І  будь-яка інсинуація з цього приводу не що інше, як надумана, неперевірена інформація. Ще раз кажу - не було цього. Керівник обласного штабу «Фронту змін» Сергій Кудлаєнко очолює у міській раді управління розвитку споживчого ринку та послуг. І в робочий час займається лише своїми службовими обов’язками. Ви прекрасно знаєте, що я в міській раді політикою не займаюсь, я працюю лише над розвитком міста. А щодо інциденту в Ужгороді, то Асоціація міст України дала оцінку негідній поведінці його мера. Текст її ви можете знайти і на сайті Вінницької міської ради.
Будь-яка серйозна керівна посада на місцях не може розглядатися без політичного прицілу. У такі умови регіональних керівників поставив Київ – керівний.
А, як відомо, політика – занадто неточна наука, щоб робити лише однозначні висновки.
З одного боку, здавалося б, через що увесь сир–бор, якщо при всій повазі до Яценюка його можна на даному етапі розглядати лише як технічного кандидата на пост Президента України. Тим не менше, давайте пригадаємо ситуацію півторарічної давності, коли із «НУ-НС» вийшов Віктор Балога та ті, що примкнули до нього: Безсмертний, Петьовка, Кріль, Білозір, Полянчич, Тополов. Тоді вважалося, що демарш семи розкольників прискорить процес створення горезвісної «ширки». Януковичу, аби обрубати його так звані контакти з Тимошенко, пообіцяли спікерство. А Яценюка, який займав тоді пост голови Верховної Ради, щоб не засмучувався, розглядали в якості кандидата в прем’єри. З того часу ніхто зворотного не говорив.
Нова президентська рать
Ну, а до того, що відбувається останнім часом у помаранчевому таборі, всі підходять з одним і тим же лекалом. Ніхто не питає, на якому ти боці, всі цікавляться - на чиєму. Адже будь–хто в «НУ-НС», хто не демонструє безмежної відданості Віктору Ющенку, автоматично записується у приховані агенти Юлії Тимошенко. Наявність власної думки заперечується. І от, спостерігаючи за останніми рейтингами Юлії Володимирівни, можна припустити, що при ній, як при  Президенту, і в Арсенія Яценюка були б непогані шанси, якщо лише Арсеній Петрович не замислив демонструвати відданість іншому прохідному кандидатові.
Так що, так чи інакше, молодого, амбітного, перспективного політика задвірки політичного життя не чекають. Що ж до думки більшості виборців, то і екс-спікера Яценюка, і екс-міністра Гриценка вони вже назвали „улюбленою двійнею інтелігенції".
Вочевидь, політика – складна наука, в якій будь–яка теза може піддаватись уточненню.
А що ж регіональні керівники? Їх просто ставлять перед вибором, якого немає. Головне, щоб вони не помилились у тому, що є.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    лидер гражданского движения Фронт перемен Арсений Яценюк\r\n\r\n\r\nкто может мне показать это гражданское движение? Ну шо б понимать чей они лидер? \r\nИли имелось – лидер по количеству зеленый палаток и бордов? \r\nКстати, какой профи (видимо не лишенный юмора) разработал Сеньке стилистику в формате «фронта перемен»? \r\nПризнаться я поверив в этот воинственный образ лишь после того, как дорисовал Сеньке (в фотошопе) форму германского солдата времен ВОВ…. Ну очень похож…. )))))))))))

    Anonymous reply Anonymous

    2Приблудный: плакала. Жалко было врагов. Очень жалко.
  • Anonymous

    Кролик - спаситель человечества! Он поднимет рождаемость, диетическое мясо оздоровит Украину, ценный мех - согреет души, а профессиональная армия кроликов зат...ет досмерти любого врага!
  • Anonymous

    Балабалов мы уже насмотрелись. Много он красавец на посту спикера сделал?

    Anonymous reply Anonymous

    Юля с Янеком,конечно же, сделали больше.....

    Anonymous reply Anonymous

    Больше, реально больше. Хорошего или плохого неважно. Но по их делам хоть можно судить, кто они и чего стоят. А чего стоит Сеня, что он сделал? Пи..еть, всячески избегая ответственности это формат сторожа в коровнике, а не президента страны
  • Anonymous

    Не потрібно зрівнювати Юлю і Яценюка. Юля вже для нас зробила, що могла... Точніше, для себе зробила, а нам лапшу навішала на вуха... Тепер черга за молодими. Тільки за нову людину слід віддавати голоси. Нехай покаже, ЩО ВІН може

    Anonymous reply Anonymous

    РАТУШНЯК - ГЕРОЙ УКРАЇНИ !!!

    Anonymous reply Anonymous

    "Не потрібно зрівнювати Юлю і Яценюка" А че разве этот которого умным позиционируют из другой песочницы. Може он с народа? Ющенко Тимошенко Янукович Литвин Яценюк все один политический истеблишмент

    Anonymous reply Anonymous

    Псевдо истеблешмент.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up