Згоріла машина начальника тюрми. Ймовірна причина пожежі - підпал

Згоріла машина начальника тюрми. Ймовірна причина пожежі - підпал
Сьогодні згоріла машина Сергія Козачишина, який донедавна виконував обов'язки начальника вінницької Установи виконання покарань (УВП №1) (тюрми на Островського). Ймовірна причина пожежі - підпал.

- Сказати конкретно чи пов’язане це загоряння із моєю службовою діяльністю, я поки що не можу, але і не виключаю цього, - каже Сергій Козачишин.
За словами заступника начальника управління виконання покарань у Вінницькій області Олександра Лонського, працівники установ виконання покарань та Управління дуже схвильовані останніми подіями.

- Ми почуваємо себе незахищеними та стурбованими за свої сім’ї та своє майно, - каже він, - телефонують родичі співробітників і питають, які гарантії безпеки ми можемо надати?
Як повідомили в ГУ МНС у Вінницькій області о 2.10 ночі 27 серпня на вул. Скалецького, 35 у Вінниці спалахнув легковий автомобіль „Пежо”. Власник згорілого авто Сергій Козачишин. Ймовірна версія причини пожежі - підпал.
У ВЗГ УМВС у Вінницькій області від коментарів щодо ситуації із згорілим авто утрималися.

Відео дня
>Можливо до авто кинули пляшку із горючою сумішшю - чи це так, встановить експертиза

 

Відео про „звіряче побиття"

За кілька днів до цього Вінницька правозахисна група (ВПГ) розмістила в мережі Інтернет відеосюжет (http://www.youtube.com/watch?v=xe-hK5tlVMc), на якому в’язень згаданої тюрми В'ячеслав Мушинський розповідає про побиття та показує сліди від побоїв на своєму тілі. Винним у своєму побитті він назвав саме Сергія Козачишина.
Одночасно координатор ВПГ Дмитро Гройсман розповсюдив звернення з вимогою перевірити інформацію про «звіряче побиття» в’язнів у Вінницькій УВП №1. Зокрема, він зазначив: «За наявною у нас інформацією, одного із в’язнів – В’ячеслава Мушинського - було побито у службовому кабінеті особисто начальником УВП паном Козачишиним та оперативним працівником Ковригою”. Також правозахисник здійняв тривогу навколо долі ще одного в’язня. У заяві також говориться: «Крім того, Вінницька правозахисна група висловлює глибоку стурбованість з приводу повідомлення про зникнення за загадкових обставин іншого в’язня тюрми №1 - Євгена Дмитрієва, що, за нашою інформацією, перебував у камері №14».
- Гумові кийки до засудженого Мушинського були застосовані, - пояснює Сергій Козачишин. – В’язень чинив опір молодшим інспекторам чергової зміни під час конвоювання. Особисто я жодної фізичної сили до нього не застосовував.
 
Тюремні пристрасті на Островського

Ввечері того дня, коли у тюрмі виник конфлікт, до редакції "20 хвилин" зателефонувала жінка.
- У тюрмі на Островського бунт! Там ув’язнених б’ють, - повідомила вона.
Приїхавши до в’язниці, журналіст побачив неспокійний натовп та підійшов до нього. Люди наперебій почали скаржитися.
- Мені з тюрми подзвонив знайомий, - розповідала Тетяна Бондарева. - Він сказав, що в’язні бастують та відмовляються приймати їжу. Там десь місяць назад керівництво змінилося і новий начальник їм терор влаштовує!
Люди, що зібралися біля тюрми, називали себе близькими та рідними ув’язнених. За їх словами, до них дійшла інформація, що у в’язниці знаходиться загін людей в уніформі та шоломах.
- Кажуть, що там ув’язнених калічать. Періодично ні за що б’ють людей, - скаржилася Катерина Бережок.
Розійшлися після півночі.

Керівник громадської приймальні МГО "Міжнародного комітету захисту прав людини" Сергій Танасков переконував присутніх під стінами тюрми у безпідставності їх хвилювання

Спецзасоби впливу на в’язнів

Перший заступник начальника управління Державного управління виконання покарань у Вінницькій області Сергій Калинчук спростовує чутки:
- Інформацію про події в УВП №1, яку останніми днями оприлюднив Дмитро Гройсман, не відповідає дійсності. До ув’язненого В’ячеслава Мушинського відповідно до законодавства за злісну непокору адміністрації установи та фізичний спротив були застосовані спецзасоби впливу. Серед іншого він ударив працівника рукою в груди. Колишній начальник УВП №1 Дмитро Балтак був переведений зі своєї посади на іншу за власним бажанням, за станом здоров’я. Днями новим начальником тюрми призначено Леоніда Журу. А в 23-денний період між Балтаком та Журою обов'язки начальника виконував Сергій Козачишин. Хочу нагадати, що інформація, яку поширював раніше Дмитро Гройсман про порушення прав в’язнів у цій тюрмі в червні, також не була підтверджена при перевірці прокуратурою.
«Зникнення за загадкових обставин» Євгена Дмитрієва прокоментував Олександр Лонський:
- До цього в’язня адміністрацією УВП №1 відповідно до статті 100, 101 Кримінально-виконавчого кодексу України було застосовано заохочувальну норму у вигляді переведення із приміщення камерного типу до колонії середнього рівня безпеки. Він зарекомендував себе як особа, що стала на шлях виправлення, тобто позитивно характеризується. 17 серпня його було переведено.
За словами старшого помічника прокурора Вінницької області Андрія Кобилянського, обласна прокуратура веде перевірку викладеної інформації у публічній заяві Дмитра Гройсмана від 22 серпня щодо подій у вінницькій УВП №1.

 

Коментар експерта


Сергій Танасков (30), керівник громадської приймальні МГО "Міжнародного комітету захисту прав людини"


- Пенітенціарна система, це багатогранний механізм, який працює вже багато років та має свою історію. Не можна захищати права ув’язнених, не думаючи про працівників спецустанов. Також не можна догоджувати працівникам, порушуючи права засуджених. Подібні провокації йдуть ззовні від сторонніх людей, які не працюють у цій системі, а хочуть собі заробити на імпульсній ситуації. Це призводить до таких подій, коли люди дозволяють влаштовувати підпали автомобілів, організовують провокації в тюрмах... Наприклад, коли днями я обходив камери, то ніхто із в'язнів не зміг чітко пояснити, чому вони голодують.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (75)
  • Anonymous

    приглашаем вас почаев 14,09,2013 виезд вечиром 23,00 с площяди победи памьятник танк автобусом озеро анна святой божья гора и ски т 15 ,09,2013 назад в житомир 20,00 вечнера 0412 4451 81 оксана 0412 448151
  • Anonymous

    http://pravda.com.ua/news/2009/9/2/100772.htm\r\nГенпрокуратура взялася за \"зони\"\r\n02.09.2009___ www.ПРАВДА.com.ua

    Anonymous reply Anonymous

    Юля розставляє своїх людей, а в тюрмах знайти привід, щоб зняти неугодних елементарно. Розставить своїх людей і знову буде те саме.

    Anonymous reply Anonymous

    Проти вінницьких ”вертухаїв” порушили кримінальну справу\r\n\r\nПроти посадовців Стрижавської виправної колонії №81 порушено кримінальні справи за систематичні порушення законності та застосування насильства до ув’язнених.\r\n \r\n\r\nпостiйна адреса статтi: \r\nhttp://human-rights.unian.net/ukr/detail/192056

    Anonymous reply Anonymous

    У меня несколько вопросов к Гройсману: 1. Судим ли он? 2. Кто его спонсирует? 3. Если никто, то почему бы не заняться правами более ущемленной категорией людей (дети, старики, инвалиды)????? Отсюда следует см. п. 2 Просто уже раздражает

    Anonymous reply Anonymous

    1. Да, за изнасилование вертухая в головной мозг :) 2. Не Вы 3. Не хочу создавать Вам конкуренцию. Вы ведь этим уже занимаетесь. зы. Не раздражайтесь, не надо. Просто перестаньте протягивать руки к людям, которые сидят в тюрьмах, перестаньте использовать их рабский труд, перестаньте заниматься зверством и меня тоже попустит, пойду заниматься бабушками и дедушками

    Anonymous reply Anonymous

    НЕЕЕЕЕЕТ!!!!! Дима, не делайте этого!!! На кого вы беззащитных сомалийцев бросите?!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    А я их не брошу. Я "многостаночник" :)

    Anonymous reply Anonymous

    Дмитрий, представить Вас за станком я даже по пьяни не смогу. Что говорить о Вас за станком и с сомалийцами.? Ужоснах...

    Anonymous reply Anonymous

    Комментарии, содержащие оскорбления, хамство и ..... будут удалены модератором сайта без предупреждения.

    Anonymous reply Anonymous

    Гройсман Д. я уважаю твой труд, но тебе не верю. Ты брался за мое дело (весна 2009), обещал "интересный резонанс".. в замесе был и тов. вИшар иХорь йЮрич и пр.. активно ты взялся .. потом перевел стрелы на Стеллу Олеговну..а потом вы оба потерялись..а я ,между Дрочим, сильно рисковал, обращаясь к тебе за помощью.. так что, извини,- балабол ты ДГ

    Anonymous reply Anonymous

    ВНИМАНИЕ ВСЕМ!\r\n\"камет про Совача ( кента магомеда из зеков) им же и опущенного. http://human-rights.unian.net/ukr/detail/192056 \"-\r\nЭТОТ КАМЕНТ Я НЕ ПИСАЛ.

    Anonymous reply Anonymous

    dime groismanu

    Anonymous reply Anonymous

    moi сиди себе за бугром и не вякай

    Anonymous reply Anonymous

    imy ukachi,a dalche po bazarim,

    Anonymous reply Anonymous

    камет про Совача ( кента магомеда из зеков) им же и опущенного. http://human-rights.unian.net/ukr/detail/192056
  • Anonymous

    МЕНТ МЕНТУ - РОЗНЬ, ТОВАРИЩ И БРАТ
  • Anonymous

    Нормальные люди - самые соц. не защищенные. Защищают педиков, негров, зеков, но не нормальных украинцев.

    Anonymous reply Anonymous

    Уважаемый "безымянный". Нормальными с точки зрения прав человека являются все люди, а не только "социально незащищенные", как Вы их называете. Права человека принадлежат всем, потому что все люди равны в своих правах человека. Почитайте уголовный кодекс Украины и Вы поймете, если захотите, что посылая человека в тюрьму, государство не нанимает тюремщиков калечить его, или заставлять заниматься каторжным, рабским трудом на карман начальника колонии. Всего Вам доброго. Дмитрий

    Anonymous reply Anonymous

    Говорить общие красивые слова наши гореправозащитники научились. Только к сожалению кроме недобросовестного пиара от них ничего не дождёшься. Где подтверждённые факты нарушений прав человека, господин Гройсман? От вас только слышна информация о необходимости проверки полученой вами информации. Но ни разу она не подтвердилась. Случайность? Нет, это называется по другому. Последняя ваша афёра частично удалась только благодаря политическому противостоянию в Украине. Но поскольку она опять таки не найдёт своего подтверждения то лопнет как очередной мыльный пузырь вашего пиара. Жаль только, что строя свою карьеру вам наплевать господин Гройсман на судьбы оболганых вами людей. Ведь когда разносимая вами всюду деза не пдтверждается вы почему то об этом не уведомляете общественность. А репутацию невинных людей после этого восстановить невозможно. Никто не возражает что в тюрьмах нет проблем. Пожалуйста найдите хоть одну настоящую. Все только рады будут.

    Anonymous reply Anonymous

    Уважаемый "безымянный"! Я согласен с Вами в нескольких моментах: 1. Вы правы в том, что органы нашего государства, которые обязаны честно и эффективно реагировать на сообщения о нарушениях прав человека - этого не делают и игнорируют абсолютное большинство наших (правозащитников) криков о нарушениях прав человека. Потому что прокуратура и суды полностью интегрированы в систему ментовского, вертухаевского и прочего беспредела в нашей стране Но вот почему-же если у нас все так распрекрасно суд в Страсбурге выносит свое решение по делу "Ухань против Украины", где говорит, что Уханя мучили, когда он пребывал в магомаевско-козачишинской колонии №81 в Стрижавке? Может потому, что этот суд еще не куплен магомаевыми, козачишиными и ткачами? 2. Согласен и с тем, что в случаес последним нашим успехом - во много нам повезло так как действительно сменилось руководство Департамента и конченный упырь Кощинец был вышвырнут...

    Anonymous reply Anonymous

    я почти уверен, что Козачишин сейчас попробует через суд востановиться на службе. Думаю, что схема будет такой сначала попытаются порешать со спецпрокуратурой и против Козачишина откажутся возбуждать уголовное дело по 6.2. - потом пойдет иск в админсуд, что как же так, человек преступления не совершил, а с работы уволен. И суд, наш суд, который в 1 квартале от тюрьмы расположен вполне возможно Козачишина на работе и восстановит. В такой стране живем. Вам это нравится? Вам нравится такая страна? Ну и будьте счастливы, а я с такой страной буду воевать. До смерти своей,или её. За себя воевать, и за Вас. С уважением. Дима Гройсман

    Anonymous reply Anonymous

    Дима сразу видно, что ты всё хорошо понимаешь. Например то, что человека уволили незаконно. Хоть это приятно.

    Anonymous reply Anonymous

    Я понимаю все гораздо лучше, чем Вы даже можете подумать! "Человека" должны были уволить еще давно за тот беспредел, в котором он участвовал еще в Стрижавке. А сейчас его должны были задержать в порядке Ст.115 УПК УКраины, и поставить перед судом вопрос о взятии под стражу. Однако этого не сделала ссученная прокуратура, которая и покрывает таких "людей", хотя все еще может и по-другому повернуться, и скрепя сердце, ради показухи "человека" сдадут, только лишь для того, чтобы в другой раз быть более осторожными и не допустить утечки нового видео о вертухаевском беспределе.

    Anonymous reply Anonymous

    Стрижавский беспредел? И это говорит правозащитник. У вас есть доказатеьства того, что Козачишин преступил закон в Стрижавке? Господин Гройсман это преступно покрывать преступника. Вы должны не просто писать это в комментарии на сайте, вам необходимо передать эту информацию в суд. А если таких доказательств нет, то какое право вы имеете об этом писать. Какой вы правозащитник если нарушаете элементарное право человека не быть обвинённым без доказательств и решения суда. Вы привыкли легкомысленно обливать грязью работников спецучреждений на радость настоящих преступников, которые хотят командывать на зоне, а не отбывать там наказание. У вас нет морального права носить высокое и чистое имя защитника прав человека.

    Anonymous reply Anonymous

    Тільки суд може назвати людину злочинцем.

    Anonymous reply Anonymous

    Гройсман Д. - молоток! Главное - побольше шума. Эти мрази шума бояться. Они привыкли гаситься за лагерными стенами, творя там свой беспредел. Умираю со смеху , когда вижу как они, как мыши , едут со смены. Скучкуются трусливо - и в тралибас. Ща правда смотрю автобус мусорской стали им подавать. -------------------

    Anonymous reply Anonymous

    provozachitnik xrenov,skolko raz tu ochibalsy"legko skazano"nado ot takix kak tu zachichatsy,vot vuidet zuk kakoi-to,valnet kogoto iz tvoix roduchei,i posmotrim kak tu zapoech
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up