Швейцарці гроблять колії

Швейцарці гроблять колії
- Це йому мабуть щось пороблено, - із розумінням справи кажуть співробітники Трамвайно-тролейбусного управління(ТТУ). – Так не буває, щоб за один тиждень один трамвай двічі зійшов з рейок!

Ледь виїхавши із залізничного вокзалу, пасажири 223 трамвая, який йшов маршрутом №1, відчули що його «повело».

- Я сидів з лівого боку, перше подвійне місце, - каже пасажир трамвая Сергій, - трамвай тільки набрав швидкість і його почало нести вправо. Я тільки трохи відчув коли трамвай переїхав бордюр. Коли він врізався у дерево – було майже непомітно. Просто трамвай зупинився, і всі вийшли. Не було ні паніки, ні постраждалих.
Подія сталася близько другої години, по полудню. За словами Сергія, швидкість трамвая була приблизно 30 кілометрів на годину. Трамвай зіскочив з рейок, та, перескочивши тротуарний бордюр, застряг між двома деревами біля входу на м’ясокомбінат. При цьому він примудрився чітко вписатися не тільки між деревами, а й між двома припаркованими автомобілями.
- Я дивлюся з вікна, - каже свідок пригоди Андрій, - а тут між моєю та ще одною машиною трамвай припаркувався! Я її про всяк випадок відігнав, а то може ще якому трамваю припаркуватися схочеться…

Відео дня
>

Колеги водія висували дві версії події – трамваєві «щось пороблено», тому що саме цей трамвай зійшов з рейок тиждень тому в районі «Локомотива», та звинувачували в усьому швейцарські трамваї.
За їх словами, швейцарські вагони своєю масою «вдавлюють рейки в дорогу», тому більш легкі «чехи», навіть при нормальній швидкості, просто сходять з них.
- Трамваї часто сходили з рейок років 15–20 тому, — говорить головний інженер міського трамвайно-тролейбусного управління Михайло Луценко. — Останнім часом — не більше двох-трьох випадків на рік. Є проблема з трамваями, які нам зі Швейцарії подарували. Вони важчі за чеські, що в нас постійно працюють. Чеські важать 19 тонн, а швейцарські 24. Через них розбиваються хрестовини на розвилках.
Думку про те, що швейцарські подарунки нищать наші колії, директор ТТУ Володимир Бугайчук не поділяє:
- Різниця у п’ять тонн не є принциповою, - каже він. – Поки що немає точних даних, чому саме 223-й трамвай так часто почав сходити з рейок, але ми розбираємо цей випадок «по гвинтиках». Але те, що «швейцарці» тут ні до чого – це точно.
Наразі у Вінниці працює 26 «Міражів» та «Карпфенів» і їх кількість планується збільшити до 42 вагонів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Anonymous

    Бесплатный сыр он всем известно где, не фик мусор со всей Европы собирать

    Anonymous reply Anonymous

    Какой мусор - эт трамвай!

    Anonymous reply Anonymous

    трамваем это было лет 40 назад

    Anonymous reply Anonymous

    Трамвай эт мать вашу:-)
  • Anonymous

    спросите железнодорожников и они вам скажут что надо менять колесные пары уроды

    Anonymous reply Anonymous

    Истину глаголешь! Виноваты уроды и колесные пары! Это мировой уродско-колесный заговор против мирового трамваизма! И только благодаря храбрым железнодорожникам мир еще не погрузился в хаос...

    Anonymous reply Anonymous

    А я говорю ПОРОБЛЕНО! Водителю перед выездом подсунули настоенной на крысиных хвостах воды, педали в трамвае посыпали порошком из сушёной ящерицы, а на рельсы насыпали толчёного стекла из церковных окон. А потом ещё Аннушка масло разлила.
  • Anonymous

    Какой-то злой конкурент хочет устранить водителя трамвая. Может Чёрный Маршруточник перепилил рельсы? А может Грязный Механик раскрутил колёса у Татры, потому что задолбался её ремонтировать, а может Синий Фантом, не желающий ездить с Оранжевой Татрой одним маршрутом? В Виннице много тайн и неразгаданных загадок.
  • Anonymous

    Немає різниць між трамваями це якость поломка колес там я все бачив сам своїми власними очима що трамвай швейцарській рухається а проблема в тим що не вміють добре закручувати колес в трамваї я сам це зрозумів в чому проблема.

    Anonymous reply Anonymous

    Буш сам их закручивать я не хочу

    Anonymous reply Anonymous

    Дмитрий, это ты сейчас с кем разговаривал?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up