Фінансування ВО "Свобода" - таємниця навіть для комітету виборців України

Фінансування ВО "Свобода" - таємниця навіть для комітету виборців України
Великі партійні утворення поволі втрачають популярність, натомість нові сили здобувають усе більше прихильників - така основна тенденція нинішнього політичного життя.


Нездатність мега-блоків впоратися з економічною та політичною кризою, боротьба за владу та повноваження заради самої влади призвели до "втоми" виборця, вважає в. о. голови обласного осередку КВУ Павло Левків.
- В українській політиці та держуправлінні політичні партії досі відіграють надто важливу роль, - каже Павло Левків. - Це треба враховувати. До того ж, у найближчі два роки перед ними постають нові глобальні завдання - вибори президента, місцевих рад, можливі дострокові вибори народних депутатів України. Тож партійці вже почали розгортати власні промо-кампанії.


Для "Свободи" - це старт
Партійне життя на Тернопільщині, за його словами, кардинально не відрізняється від загальноукраїнського. Це зайвий раз підтвердили недавні позачергові вибори до Тернопільської облради.
-  Ці вибори продемонстрували і готовність населення обирати нові політичні сили, що раніше не були представлені у владі, - зазначив юрист. - Лідер тернопільських рейтингів - Всеукраїнське об'єднання "Свобода" показало свою спроможність мобілізуватися для проведення виборчої кампанії.
Обласна організація "Свобода" здобула 15 березня значну перемогу через те, що розбудувала потужну структуру в області та вела активну агітацію виборців.
- Серед їхніх недоліків - загалом невелика кількість кваліфікованих кадрів для призначення їх на відповідальні владні посади, - додає пан Левків. - Втім, для ВО "Свобода" Тернопілля стане випробуванням спроможності працювати.
Павло Левків зауважив, що під час опитування КВУ не вдалося з'ясувати жодних джерел фінансування акцій та кампаній цієї політичної сили. Мовляв, це для всіх в Україні - "таємниця за сімома замками".
Місцевий БЮТ "лихоманить"
Хоча та теренах України партія "Єдиний центр" не надто популярна, на Тернопіллі вона поступилася під час останніх виборів лише "Свободі".
- У стислі терміни зуміла створити розгалужену структуру обласна організація партії "Єдиний центр", - продовжує юрист. - Ця політсила дуже активно співпрацює із ЗМІ, вдало проводить пропагандистську кампанію. До того ж, представники цієї політсили достатньо представлені у виконавчих органах.
Оскільки обласна організація партії має кваліфіковані кадри, то вона, на думку юриста, може розраховувати на поліпшення своїх позицій у наступних виборчих перегонах.
- Блок Юлії Тимошенко на даний час переживає внутрішньопартійні конфлікти та певну розгубленість через те, що відбувалося навколо дочасних виборів до облради, - зауважує Павло Левків. - Та на Тернопіллі БЮТ все ж залишається достатньо потужною силою, адже має достатній матеріально-технічний і людський ресурс. Ця партія, справді, здатна кваліфіковано провести виборчу кампанію. Окрім того, попри часткову втрату популярності на заході України, БЮТ почала "набирати обертів" на сході. Тож не брати "бютівців" до уваги на даному етапі - неможливо.
Буде нова "Наша Україна"
Обласна організація Партії регіонів, за словами Павла Левківа, демонструє розвиток структури на рівні первинних осередків, а також здатність до проведення результативних виборчих кампаній.
- Активна позиція у громадському та політичному житті надає "регіоналам" певні бонуси від потенційних виборців, - каже юрист. - Тим паче, організація постійно проводить пропагандистські кампанії. Тож третій результат під час дочасних виборів на Тернопіллі - логічний.
"Народний союз "Наша Україна" нині загалом переживає, за словами пана Левківа, не найкращі часи. Лише повернення Романа Безсмертного до управління партією може частково виправити ситуацію
- Ми є свідками, як занепадає і достатньо розгалужена структура, що колись активно діяла на Тернопіллі, - вважає він. - Це можна пояснити відсутністю фінансування як на всеукраїнському рівні, так і на місцевому, а також внутрішніми конфліктами та ймовірністю появи нової політсили на базі НС-НУ.
Новачки і "старі" не надто активні
Блок Литвина, на думку Павла Левківа, представлений на тренах нашого краю - посередньо. Сильний осередок існує лише у Тернополі.
- Хоча є позитивні тенденції в бік розвитку структури у районах, - зазважує він.
"Народна самооборона" Юрія Луценка - слабо розгалужена в області.
- Ця політична сила фактично опирається тільки на авторитет голови обласної організації Олександра Смика та його хороші стосунки з керівництвом всеукраїнської організації, - додає пан Левків.
Обласна організація Комуністичної партії не представлена у місцевій владі. Відсутня структура та кадрово-партійний потенціал. Але така ситуація характерна, на думку юриста, лише для нашої області. На півдні та сході України комуністи досі доволі популярна політсила.
- Проект Арсенія Яценюка ("Фронт змін") має достатньо великі шанси вдало провести можливу виборчу кампанію, опираючись лише на авторитет свого лідера, - каже тернополянин. - Щоправда, на Тернопіллі нині складна ситуація щодо формування первинних осередків цього громадського руху.
Причина, на думку пана Левківа, - у невизначеності щодо особи офіційного представника даного політичного проекту, а також політичної боротьби за цю посаду в Тернополі.
- Натомість Проект Анатолія Грищенка ("Громадянська позиція") не представлений в Тернопільській області взагалі, - підсумовує він. - Ця політсила перебуває на стадії первинного формування.
Також моніторинг КВУ показав кризу "старих" партій. Соціалістична партія України, Прогресивна соціалістична партія України, Народний Рух України після низки розколів фактично зійшли з політичної карти України.
Довідка
Комітет виборців України (КВУ) - всеукраїнська громадська організація, котра вже не перший рік проводить загальнонаціональні моніторинги демократичних інституцій в Україні.
Мета дослідження: з'ясувати, чи відповідає рівень розвитку партійної системи новим викликам і завданням. Предметом моніторингу був стан діючих політичних сил, їх потужність, рівень внутріпартійної демократії та залежність від зовнішніх впливів, рейтинг і готовність до майбутніх виборчих кампаній. Об'єктом дослідження стали як політичні партії, так і партійні блоки або громадські рухи, які претендують на боротьбу за владу.
Останнє опитування провели 10-16 квітня. Врахували думки з 101 експерта з усіх регіонів України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Треба партія народу, без грошей олігархів! Давно пора зрозуміти,що продавати свої голоси - безглуздо.Що ми бачимо за роки незалежності? Продажних українських політиків вкупці з жидами продають Україну, її землі і доводять до зубожіння народ. Населення українців деморалізоване, нам скормлюють неякісні продукти іноземного виробництва, вакцинують невідомо чим, лікують сумнівними ліками. Що маємо? Вимирання нації!
  • Anonymous

    нє, ну якщо жид Коломойський фінансує відкриття меморіальної дошки на честь воїнів "Галичини" то то дійсно крапка.

    Anonymous reply Anonymous

    повірте, я знаю точно, що саме "жид" Коломойський фінансує Свободу. Він фінансує багато партій і через те він в виграші. Хто не прийшов б до влади ліві чи праві - йому вигідно, бо там його гроші вложені
  • Anonymous

    Всіх обісрав, лише ЄЦ похвалив. Зразу видно на кого працює.

    Anonymous reply Anonymous

    "свободу" фінансує Коломойський і це вже не секрет

    Anonymous reply Anonymous

    При ВО "Свобода" створена Економічна рада, куди входять люди, які свідомо можуть вкласти свої законно заробленні кошти на ідею нації, а також члени партії, які дієво працюють на організацію. І на тому крапка.

    Anonymous reply Anonymous

    ага.хто гривню,хто доляра

    Anonymous reply Anonymous

    не треба ля-ля. шпигуни працюють.крапку ставити можете ставити після себе. а то шо коломойський фінансує свободу - вже відкрита правда
  • Anonymous

    в. о. голови обласного осередку КВУ Павло Левків примітивна місцева маріонетка секретаріату президента, краще би йому очолювати місцевий клуб секс меншин, принаймі зовнішній вигляд це підтверджує.

    Anonymous reply Anonymous

    там він пасивний учасник
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:14 Загинув воїн зі Скали-Подільської Василь Палько 14:35 У центрі Тернополя висаджують квіти: дивіться, який вигляд мають клумби! play_circle_filled photo_camera 14:02 На Тернопільщині відмовились називати кількість людей в розшуку через мобілізацію 13:20 У Тернополі ремонтують дороги та тротуари: де обмежать рух транспорту 20 травня Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 12:35 На Тернопільщині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип 12:07 Дитину збили на пішохідному переході на вулиці Братів Бойчуків 11:30 На автодорозі в Чортківському районі загорілася легківка 11:02 У Тернополі відбувся перший забіг з Ліги Run4Victory play_circle_filled photo_camera 10:37 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові перебої з водопостачанням play_circle_filled 10:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 09:30 Графік відключення електрики на Тернопільщині на 20 травня 09:01 Хто, де та кому може видавати повістку за новим законом, який вступив у дію з 18 травня 08:00 Зупинилось серце воїна з Чорткова Михайла Пакуляка 21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up