Вінницькі автомобілісти знову протестували (ОНОВЛЕНО)

Вінницькі автомобілісти знову протестували (ОНОВЛЕНО)
Хвиля протесту котиться Вінницею на колесах. Вона гуде, реве двигунами та сигналить. А над цим усім майорять українські прапори. Це не путч і навіть не мітинг. Це подовження акції автомобілістів проти збільшення збору на транспортні засоби.

 

- Я таксистка, машина – це мій хліб, тепер я маю платити у три рази більше за тех.огляд, - скаржиться учасниця протесту Світлана Довгалюк. – Декотрі з моїх колег вже закінчили життя самогубством. Тож ми далі не терпітимемо. Якщо нас не почують ми заблокуємо усі в’їзди у місто, - попереджає вона .
Вже вдруге така акція почалась о13.30 біля на перехресті Космонавтів та Хмельницького шосе, на площі біля „літачка”.
- Нові податки - це геноцид проти водіїв, - коротко пояснив причину невдоволення Віктор Воронюк, один з координаторів акції.   
 Тринадцять машин, прикрашених державними прапорами та плакатами, вирушили Вишенькою, Першотравневою далі через Київську та Чехова до Східного автовокзалу. Дорогою до них приєднувались нові автомобілісти. Біля вокзалу вже у тридцятьох вони, зупинились щоб обговорити подальші дії.

Відео дня
> - Це не початок акції, це її продовження. Ми приїхали з Києва о другій годині ночі, де теж брали участь у блокуванні Верховної Ради, - пояснює Володимир Базилюк, один із координаторів акції.
Серед її учасників були молоді люди та досвідчені водії в літах.
- Спочатку вони знищили мій магазин, а тепер хочуть позбавити автомобіля! - обурюється козак Олекса. Так відтепер просить називати себе сотник Олексій Обухівський, що з коктейлем молотова та портретом міського голови захищав свій магазин "Скло" від судових виконавців та "Беркуту" у листопаді минулого року.  
 На запитання, чи не збирається він діяти і тут козацькими методами, він загадково промовчав.
Протистуючі проїхали майже усім містом, але оминули, чомусь, Соборну.
- На нас там чекають даішники, тож ми навмисно поїдемо в об'їзд, - з посмішкою пояснює такі маневри Віктор Воронюк

 


- Дехто з політиків каже, що це "проплачена" акція. Ще б пак! Я заплатив за неї вже 700 гривень. Бензин он який дорогий, - гірко усміхається один із наймолодших водіїв Андрій Гунко.
Андрій, як і ще два його друга, члени "Mazda club" Вінниці. З їх слів, про акцію вони дізналися через Інтернет.
Протягом усього маршруту з протестуючими їхала машина ДАІ, з якої велася зйомка на камеру. Навіщо, їм це правоохоронці пояснювати відмовилися.
- За новими тарифами я маю платити утричі більше, ніж раніше, - скаржиться учасник акції Олексій Рендюк, - це неподобство.


Серед водіїв були не тільки чоловіки.
- У Києві депутати дивилися на нас, як на мавп! - говорить Світлана Довгалюк. - Вони презирливо посміхалися, а потім просто поверталися задом, - з образою додає вона.
До місця зборів під'їхали декілька машин ДАІ. Вони заблокували виїзд з вокзалу.
Кілька інспекторів підійшли до водіїв.
- Ви порушили правила дорожнього руху...,- почав один із них, та його слова потонули у незадоволеному гудінні водіїв.
Зрештою порядок було встановлено. Координатори погодилися більше не сигналити.
- Ми заблокуємо усі в'їзди у місто, якщо нас не почують, - попередили протестуючі. 

    

 

 

 

 

Ці відеосюжети були відзняті вінничанами під час акції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    ... Тимошенко пересмотрела налог (понизила), но зная свойства премьера с 90х годов крутить схемы в бизнесе то стоит ждать подпольных дополнений. Раз Она уже взялась за водителей то и тут поимеет НАС (и с вас)....
  • Anonymous

    За это нужно голосовать.
  • Anonymous

    Не ребята. Сколько можно ноги и ходовую бить а Соборной... Заасфальтировать в ноль!
  • Anonymous

    "У Києві депутати дивилися на нас, як на мавп!" ------------------------------------------------------------------- Ребята, ну вот представьте себя на месте депутатов. Вот вы такие неприкосновенные, у вас есть власть и т.п. И тут "биомасса" начинает устраивать какие-то шевеления, мычать чего-то, шуметь... С высоты своей власти и денег, я уверен, вы просто поржёте над ними и "просто поверталися задом". Вы поймите, что ваши движения - это для них цирк. И это так и останется для них всего-лишь цирком, пока не начнет угрожать их задницам, которыми они к вам поворачиваются. А заблокировав выезды из города, вы им хуже не сделаете. Хуже будет иногородним студентам, не получившим возможности попасть на учёбу, бабульке из ближайшего села, которая не сможет приехать в город продать молоко или бурячки, за счет продажи которых она живёт, хуже будет рожающей женщине из каких-нибудь Якушинец из-за невозможности проехать в больницу на скорой, хуже будет ребенку из каких-нибудь Тюшек, потому что дядя-экспедитор не сможет выехать за город и привезти в местные магазин детское питание и памперсы - примеров может быть множество. Ребята, конечно же, очевидно, что мукать, блокировать и сигналить на дорогах - это проще всего - но правильная революция не должна мешать жить простым гражданам, зависящим от тех вещей, которые вы блокируете. Протест должен прежде всего угрозой и карой тем задницам, которыми к вам поворачиваются. С уважением, и без обид.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up