Мер полізе в намет

Причину можливого протесту міський голова Михайло Саволюк пояснює відсутністю коштів на виплату компенсації потерпілим від повені землякам

Віддайте кошти
Для відновлення житлового фонду потрібно 35,4 млн грн, уточнює мер. А постраждалі поки що отримали тільки незначну частину. Виплатили її ще у серпні. Потім Кабмін зняв обмеження площі підтоплених будинків. Але грошей на ремонт люди не отримали.
- Я вже не знаю, що пояснювати людям, — каже Михайло Саволюк. — Де їм зимувати? Грошей не вистачає не тільки на ремонт житла. У місті зруйновано дороги. На їх ремонт потрібно 26 мільйонів гривень. Поки що дали тільки 144 тисячі. Відновлювати треба каналізаційні мережі, будувати дамбу...
Про свою акцію протесту міський голова особисто попередив прем’єр-міністра Юлію Тимошенко під час зустрічі в Кабміні. Під час зустрічі прем’єр запевняла міського голову, що гроші обов’язково надійдуть у прикордонне з Молдовою місто на Дністрі. У дні повені вона була в цьому місті й на власні очі бачила результати руйнувань, але...
— Сусідам із правого берега Дністра, з молдовського селища Отачі Окницького району, Євросоюз на спорудження дамби вже виділив більш як сто мільйонів євро, — передає інформацію свого молдовського колеги Михайло Саволюк. — Молдовани якось зуміли привернути увагу міжнародної спільноти до біди, а ми своїх грошей не маємо і випросити в чужих не можемо.
Найближчим часом Михайло Саволюк перебуватиме в Києві.
- У мене починаються курси керівників територіальних громад із питань місцевого самоврядування. Я пообіцяв своїм землякам: якщо не дадуть грошей, після занять сидітиму в наметі. Може, тоді звернуть увагу на наше місто, - запевнив Михайло Саволюк.
Недофінансували
Рада національної безпеки й оборони розглянула стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, оголошених зонами надзвичайної екологічної ситуації.


Довідка
23-28 липня від паводка постраждали Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька й Вінницька області.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up