Чи молдованин за паспортом екс-мер Могилів-Подільського?

Чи молдованин за паспортом екс-мер Могилів-Подільського?
Про подвійне громадянство декого з вінницьких керівників (та й України теж) говорилося на останніх виборах. І от знову це питання порушують політики. Одні депутати обіцяють добитися для українців подвійного громадянства з країнами ЄС, інші хочуть за це карати кримінально. Принаймні БЮТ за це порушення закону пропонує карати позбавленням волі терміном до п’яти років або грошовим штрафом у розмірі 10 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Ще раніше стурбованість щодо розгортання кампанії зі спрощеної видачі громадянам України російських паспортів у Криму висловив голова Народного Руху Борис Тарасюк. Він нагадав, що з цього починався сепаратизм в Південній Осетії та Абхазії.
А "RIA" звернутись у паспортну службу - чому ж дехто має два громадянства? - змусили цікаві довідки річної давності про громадянство окремих відомих вінничан, які потрапили до редакції.
******
"Сотрудниками Управления по борьбе с организованной преступностью Управления внутренних дел Украины в Винницкой области проводится проверка по фактам злоупотребления служебным положением должностными лицами Могилев-Подольской городской администрации. В ходе проверки установлено, что некоторые лица, которые проживают на территории Украины, имеют паспорта граждан Молдовы..."
Далі чотири прізвища - два Бровка і два Петровських. Один із них - нині вже екс-мер Могилева-Подільського Петро Бровко. Правової допомоги щодо цих вінничан просив у міністра інформаційних технологій Республіки Молдови тодішній начальник обласної міліції Василь Дремлюга
Щодо громадянства інформацію підтвердили: всі четверо - громадяни Молдови. Це підвереджують і сьогодні у паспортному столі УМВС у Вінницькій області. І ніби в Україні заборонене подвійне громадянство, але якщо уважно прочитати закон...
- Стаття 2. «Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах із Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах із Україною він визнається лише громадянином України». Останнє речення відповідає на ваше запитання, - пояснив "RIA" начальник відділу громадянства та реєстрації фізичних осіб УМВС у Вінницькій області Борис Наливайко. - З приводу Петра Бровка. Ми не можемо простежити, яким чином він отримав паспорт громадянина Молдови, але він не відмовився від українського громадянства. Крім того, у Молдові подвійне громадянство дозволене.
Якщо відверто, то я ніколи не розумів цю статтю Закону України "Про громадянство". Виходить, в Україні єдине громадянство, але якщо громадянин має інші паспорти, то він усе одно громадянин України! Поки не буде відповідного указу президента, що пан Бровко позбавлений українського громадянства, доти він громадянин нашої країни. Ніхто нічого не порушує.
- Як гадаєте, навіщо колишньому меру молдовський паспорт?
- Не знаю... Із Молдови потоком ідуть до нас люди на оформлення громадянства, бо там на п'ять років пізніше йдуть на пенсію, до того ж у нас мінімальна пенсія така, як у Молдові максимальна. Але навряд чи пенсійне питання вирішував таким чином колишній мер. У прикордонних районах переважно йдуть на це заради приватних питань: бізнес, оформлення земельних ділянок. Іноземний паспорт у таких питаннях спрощує процедуру...

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Да у наших половины депутатов в "Раді" двойные гражданства! И не чё живут... А если честно, то мне глубоко нас...ть у кого сколько паспортов. Вон взять на пример, тех кто ездит на заработки за кордон. Куда они эти заработанные деньги везут?! Конечно в Украину! Ну, заберут у них паспорта и чё? Вот и не станет вливания денег в бюджеты сёл, пгт, городов. А будут и такие, что скажут, - " ну и на хрен мне такое гражданство (украинское), если у себя не дают заработать, и за кордон не пускают!" И станут наши украинцы гражданами польш, португалий, германий, ... И кому от этого легче станет?! Так-что некоторые наши партагеносы типа патриоты, просто хотят понты поколотить. Видетели, - «Россия заберёт Крым!!! Так давайте будем всех лишать двойного гражданства!» Какая здесь логика? Крым Украинская земля подтверждённая всеми возможными пактами и договорами со времён царя гороха, которые оспаривать прейдёт в голову только идиотам, которым реально нечем заняться и хочется убить время до старости и всё равно не чего не добиться! И даже если в Крым заселить по россиянину на каждый квадратный метр, всё равно Крым останется закреплён за Украиной!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up