Вікторія Гранецька радить це почитати, послухати та переглянути

Вікторія Гранецька радить це почитати, послухати та переглянути
Поради дає вінницька письменниця, переможниця цьогорічного конкурсу «Коронація слова», автор роману «Мантра-омана»

Прочитати:
Нещодавно перегорнула останню сторінку книги американського письменника Пола Вільяма Янга під назвою «Хижа». Роман надзвичайно вразив і змінив моє уявлення про стан речей. У центрі оповіді – драматична історія викрадення й убивства маленької дівчинки під час родинного відпочинку у горах. Минають роки, однак батько дитини не може прийти до тями. Одного разу він отримує дивного листа із запрошенням провести уїк-енд у тій самій гірській хижі, де вбили його доньку. Там він зустрічає того, хто змінює його і допомагає подолати цей кошмар – самого Господа Бога. Минають два дні, заради яких, власне, й варто прочитати цей роман. Звісно, таку книгу не можна радити всім без винятку. Але вона неодмінно стане підтримкою й шляхом до душевного зцілення.

Послухати:
Свого часу я винесла в епіграф своєї книжки «Мантра-омана» рефрен із пісні гурту «С.К.А.Й.» під назвою «Знак оклику». Я зробила це тому, що хотіла, аби в моєму романі звучала музика. Крім ліричного року від «С.К.А.Й.» уважний читач там «почує» войовниче-химерну Zombie ірландського гурту The Cranberries, містичні мотиви Анджело Бадаламенті, котрий відомий створенням саундтреків до проекту Девіда Лінча «Твін Пікс», а також фуги Баха, симфонії Моцарта, етюди Рахманінова. Це мої найінтимніші музичні уподобання, хоча як меломан я відкрита для різних течій та напрямків. З останніх надбань – посмертний альбом-компіляція не виданих треків Емі Уайнхаус «Lioness: Hidden Treasures», скомпонований на основі записів, знайдених в архівах. Без сумніву, цей диск – найкращий подарунок для шанувальників неперевершеного вокалу співачки.

Подивитись:
Фільми зазвичай обираю, орієнтуючись на ім’я режисера та акторський склад. З того, що переглянула минулого місяця, найбільше запам’яталася драма Девіда МакКензі «Останнє кохання на Землі». Головну роль виконала моя улюблена акторка Єва Ґрін, яка свого часу відзначилась у «Мрійниках» Бернардо Бертолуччі. Фільм оповідає про нашестя дивної епідемії, коли люди з невідомих причин раптом починають втрачати відчуття – спочатку зникає здатність розрізняти запахи, згодом щезає смак, слух та чутливість інших аналізаторів. І на тлі загальної паніки й очікування кінця світу розвиваються стосунки лікаря-епідеміолога Сьюзен та шеф-кухаря Майкла. Вони наче створені одне для одного, але чого варте їхнє кохання, якщо будуть втрачені всі відчуття? Фільм тримається на емоціях, що якісно відрізняє його від голлівудських блокбастерів-катастроф, котрі побудовані на карколомному сюжеті та масштабних спецефектах. А це, на мою думку, дозволяє поставити «Останнє кохання на Землі» в один ряд з такими картинами як «Сліпота» Фернандо Мейреллеша та «Меланхолія» Ларса фон Трієра.

Відео дня
>
Досьє
Дата народження: 24.03.1981 р.
Освіта: Вінницький педагогічний університет ім. М. Коцюбинського
Сімейний стан: незаміжня
Хобі: фотографія, вивчення іноземних мов

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Книга называется "Хижина", а написали "Хижа", то есть "хищная".

    Anonymous reply Anonymous

    Оригінальна назва книги "The Shack". В перекладі на російську це дійсно "Хижина". А в квітні цього року з"явився український переклад книги під справді двозначною назвою "Хижа" :))
  • Anonymous

    Галя+Коля= любовь!
  • Anonymous

    "Советы", как бы это выразиться поделикатнее, полная муйня.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up