Порошенко у Вінниці зробив низку заяв

Порошенко у Вінниці зробив низку заяв
У день відкриття молочно-товарного комплексу "Племзавод" Літинський "у Вінницькій області, і наступні дні, Петро Порошенко, якому належить комплекс, зробив низку економічних і політичних заяв.

Спочатку він говорив про економіку. Зокрема, про ціни на молоко.
- У Києві сьогодні нікого не дивують ціни на молоко у вигляді 13-14 гривень за 0,7 літра - це жахливо. Уявіть собі, коли виробник здає молоко по три гривні, а продається воно по 12 гривень", - сказав Петро Порошенко.

Економіка буксує

Він переконаний, що регулювання цін має відбуватися не адміністративним способом, а шляхом збільшення виробництва, збільшення пропозиції на ринку.
- Обсяг виробництва молока повинен бути таким, щоб воно стало доступним для дітей, доступним для того, щоб у безкоштовні сніданки в школах включали стакан молока. Доступним для того, щоб наше суспільство було здоровим", - сказав Петро Порошенко.

Відео дня
>Він також вважає, вважає, що Україна так само як і Греція живе не за коштами.
Він сказав, що незважаючи на те, що цю роботу мають проводити Міністерство закордонних справ, Мінекономіки, декілька академічних інституцій та шанованих вчених, як і група, яку доручив створити Президент для online-спостереження та реагування на ризики, детальний аналіз висновків із подій у Греції не зроблено. Політик сказав, що Грецію до кризи призвела одна причина.
- Причина проста. Якщо ти живеш не за коштами, то рано чи пізно достатку прийде кінець. Я проаналізував фінансовий стан грецької залізниці. Якщо її дохід становить 100 мільйонів євро, а витрати - 500 мільйонів євро, а гарантований державою борг грецької залізниці перевищує 13 мільярдів доларів, то країні таке функціонування залізниці не потрібно, або вкрай шкідливе, - сказав він.
За його словами, українська влада має зробити висновки з грецької ситуації.
- Україна живе не за коштами. Нам кажуть, що ми у даних умовах маємо значно менший борг щодо ВВП, але темпи, за якими ми набираємо ці борги, кризи й ризики, пов’язані з погіршенням умов торгівлі за основними продуктами українського експорту при бездіяльності влади, гарантовано призведуть, якщо нічого не робити, до стану, близького до грецького, де сьогодні безробіття - 16%, - сказав Петро Порошенко.
Дорога до Ради
Петро Порошенко має намір балотуватися до парламенту сьомого скликання по мажоритарному округу у Вінницькій області. Цю інформацію офіційно друг пана Порошенко, керівник штабу "Фронту змін" Микола Мартинеко.
- Так, підтверджую, це правда - він говорив про це, - сказав Микола Мартиненко.
Сам же Петро Порошенко запевняє, що буде балотуватися у Верховну Раду лише тоді, коли закон про вибори буде справедливим.
Відповідаючи на питання, за яких умов він не піде до парламенту, Порошенко відповів:
- Я вважаю, що якщо закон дозволить маніпуляції і фальсифікації, спотворення волевиявлення громадян, я абсолютно ніякої мотивації не маю, для того щоб в цьому брати участь, - сказав політика.
- Я, разом з тим, не байдужий до долі України і вважаю, що я маю достатньо можливості, і достатній рівень підтримки, і досить морального права, для того щоб бути в наступному парламенті, - заявив він.
При цьому Порошенко зазначив, що виборча система 50 на 50 - є несправедливою.

Яценюка не фінансував
Петро Порошенко спростував інформацію про надання фінансової підтримки лідеру партії Фронт змін Арсенію Яценюку.
- Я можу підтвердити, що до мене ні разу ні Арсеній Петрович, ні представники Фронту змін не зверталися з питань фінансової підтримки, - сказав Порошенко в ефірі одного з каналів.
Він також додав, що не володіє адміністративним ресурсом для сприяння на виборах Яценюку.
Навіщо йому парламент
І ось, ніби у відповідь на думки Петра Порошенка про можливість обрання до парламенту, він отримав цікаву пропозицію – очолити Рахункову палату.
Спікер Верховної Ради України Володимир Литвин підтримав ініціативу щодо обрання головою Рахункової палати України Петра Порошенка. За його словами на сьогоднішній день питання про затвердження глави Рахункової палати не розглянуто через те, що в парламенті немає депутатів які готові проголосувати 226 бюлетенями за призначення нового голови.
- Внесено пропозицію про те, що б рекомендувати на цю посаду Петра Порошенка. Ось я пропоную депутатам підтримати цю ініціативу, і якщо я буду впевнений, що не 226 кнопок ... буде, а буде бажання взяти 226 бюлетенів тих, хто конструктивно проголосує, - заявив Володимир Литвин.
Литвин підкреслив, що це необхідно зробити, оскільки на сьогоднішній день "обезголовлена робота Рахункової палати".


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anonymous

    «Темпи, за якими ми набираємо борги, гарантовано призведуть до стану, близького до грецького» - тут явно пытающийся примерить нимб Порошенко просто врёт. Внешний долг Украины на 01.01.2005 составлял 30,647 млрд. $, а на 01.01.2010 уже 103,396 млрд. $, значит, за пять лет, когда страной правил Ющ&Co, внешний долг Украины увеличился на 337 %. На 01.07.2011 внешний долг Украины составил 123,378 млрд. $, значит, за полтора года он увеличился на 19,32 %. Так о каких таких «темпах» речь ? P. S. Сейчас бы Украине долги времён «антинародного режима» Кучмы…
  • Anonymous

    Вот бы сделал Порошенко заявление, как он с кумом своим на пару вгонял страну в долг и куда потом они эти семьдесят миллиардов долларов подевали, которые ещё предстоит возвращать не одному поколению жителей Украины. И я сильно сомневаюсь, что этот «долг» вообще когда-нибудь будет выплачен, его можно погашать веками, словно дань платить татарам…
  • Anonymous

    А кто не давал помаранчевым осуществить то что говорит Петя?

    Anonymous reply Anonymous

    "зрадниця".
  • Anonymous

    мне было интересно. Спасибо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up