У Вінниці підрахували правильний час на Україні

У Вінниці підрахували правильний час на Україні
Депутати України поспішили жити і наплутали з часом. У Вінниці експерти дійшлм висновку: другий часовий пояс з додавання однієї години необґрунтований.

Постанова Верховної Ради про відмову від переходу на зимовий час може стати приводом для позовів до суди мільйонів українців. Це рішення вплине на життя людей, так вважають лікарі, вчені та юристи. Новий час в Україні не відповідає міжнародним стандартам обчислення часу і фактично запроваджує у нас час третього поясу. Це суперечить фізико-географічному розташуванню України, а також призведе до економічних втрат, втрат здоров’я у людей, спричинить збої у роботі банків і міжнародних перевезень.
- Нашим депутатам необхідно лікбез по географії провести, - каже директор інституту географії Національної  Академії Наук Леонід Руденко. - Нехай куплять собі глобуси з часовими поясами, книгу Жуля Верна "80 днів навколо світу" і калькулятори. Тоді все стане на свої місця.
Ту ж думку висловив і мінистр надзвичайних ситуацій Віктор Балога. За його словами «рада пішла проти здорового глузду, депутати відмінили закони природи і знехтували наукою».
Україна живе у другому часовому поясі, оскільки більша частина території країни знаходиться у другому часовому поясі. Це означає, що коли в Лондоні 12.00 годин дня, на території всієї України має бути 14.00.
- У той час, коли в Лондоні 12.00 дня, від Чопа до Донецька повинно бути 14.00. А від Донецька до Мілове має бути 15.00 - каже вінницький юрист Дмитро Ніжнік. - Так часові пояси умовно поділяються виключно з географічної точки зору. Проте для недопущення плутанини у часовому просторі, наше держава має визначиться, в якому часовому поясі живе Україна.
У теорії це так. А от на практиці...
На практиці виходить зовсім інший час. Зараз у нас виявляється не 14.00, а 15.00 (тобто третій часовий пояс). І куди ми так поспішаємо - поспішаємо жити?
У Верховній Раді помилку визнали, спікер Володимир Литвин запропонував відмінити нещодавно прийняту постанову парламенту про відмову від зимового часу.
Він зазначив, що до вирішення даного питання «буде діяти відповідно постанови Кабінету міністрів, що передбачає переведення часу на годину назад в останню неділю жовтня».
Спікер Верховної Ради запропонував у майбутньому прийняти рішення, «яке б передбачало перехід на годину назад в зимовий період, і не переходити на літній час».
 

Читайте також:

Народні депутати не спромоглись відмінити «зимовий час»

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Без паники . Чечетов сказал - будем жить по донецкому часовому поясу. Приблудный поддерживает
  • Anonymous

    ..дь, не "на Україні", а "в Україні"
  • Anonymous

    Раде не хватило 10 голосов для возврата на поясное (зимнее) время... Маразм и дальше торжествует!

    Anonymous reply Anonymous

    вот уроды!!! только начал надеятся на остатки здравого смысла у этих имбецилов, а не тут то было... Не ту страну назвали Гондурасом!
  • Anonymous

    ну хоть не будем по Донецко-Макеевскому времени жить, наконец то разум побеждает!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up