«Доктор Пі» - підробка?

«Доктор Пі» - підробка?
Український геній Андрій Слюсарчук, якого ще називають «Доктором Пі» - зовсім не той, за кого себе видає. Так він каже, що у 18 років закінчив з червоним дипломом медичний інститут імені Пирогова у Москві. А насправді навчався в... Козятинському училищі залізничників...

Андрій Слюсарчук каже про себе, що має феноменальні здібності і феноменальну пам'ять. Але в українському розділі «Вікіпедії» його чомусь називають «скандально відомою в медійному просторі особою». А російському - «украинским шоуменом».
Згідно ж тією ж «Вікіпедією», Андрiй Тихонович Слюсарчук народився 10 травня 1971 року у Вінниці. Він - публічна особа, відома в Україні як професор нейрохiрургiї, доктор медичних наук, двiчi рекордсмен Книги рекордів України - людина, котра начебто запам'ятовує мільйони цифр та нібито обіграла в шахи комп'ютерну гру «Рибка-4», яку не зміг обіграти жоден шахіст світу.
Офiцiйна бiографiя «професора-нейрохiрурга», яку вiн тиражує, має промовисто пiдкреслити, що йдеться про справдi незвичайну особу: у дев'ять рокiв, як дитина-вундеркiнд, закiнчив школу, пiсля загибелi батькiв в автокатастрофi його вiддали в iнтернат, вiн звiдти втiк i у дванадцять став студентом Московського медунiверситету iм. Пирогова. Навчався там у 1984-1991 роках.
А 30 вересня вiнцем у цьому життєписi став указ Президента Вiктора Януковича. Ним «професор кафедри «Iнформацiйнi системи та мережi», доктор медичних наук Андрiй Слюсарчук» був удостоєний премiї у розмiрi 150 тисяч гривень.
Так, у пана Слюсарчука справдi є талант, але зовсiв не той, який вiн собi приписував. Усi цi роки вiн просто водив за нiс усю країну, двох президентiв, наукову та лiкарську громадськiсть.
Саме це і з'ясували журналісти.

Вчився в інтернаті
За словами Слюсарчука, він народився 1971 року. Батьки були медиками, професорами. Мама - педiатром, тато - кардiохiрургом. Вони загинули у Вiнницькiй областi в автокатастрофi того ж року, коли «Доктор Пі» закінчив школу. Тобто, коли хлопчику було дев'ять.
Журналісти перевiрили, хто з професорiв та лiкарiв загинув у дорожньо-транспортних пригодах у Вiнницькiй областi. З 1975-го по 1982-го серед загиблих лiкарiв прiзвища родини медикiв Слюсарчук немає. Аварiй, у яких гинули медики, - чотири.
Але люди, котрi в них загинули, мали iншi прiзвища. Та й дiти в них були iншого вiку.
Щодо того, що Андрій Слюсарчук закінчив школу у дев’ять років - це також не правда. В інтернаті у селі Гришкiвцi, Бердичiвського району, Житомирської області він вчився до 16-річного віку.
- Як побачила його по телевізору, спершу засумнівалася, що то наш Андрiйко, але коли вiн закричав: «тихо будьте», відразу його впізнала. Він так само нервувався i кричав у дитинстві, - згадує Лiлiя Василiвна Швецова, вихователька спецiнтернату.
Журналісти знайшли кількох вихователів, які підтвердили, що Андрiй Слюсарчук був їхнім вихованцем. Не вундеркіндом, а звичайним учнем спецiнтернату.

Погано ходив
- Андрiйко Слюсарчук був нашим учнем, i ми всi добре його пам'ятаємо. У нас такий заклад. Дiти живуть тут до 18-20 рокiв. Андрiйко погано запам'ятовував усе, був розсiяним, погано читав, але дуже любив усе, що пов'язано з медициною. Часто намагався обдурити, що хворий, аби його відправили до медпункту чи лiкарнi, - згадує психолог iнтернату Неля Вiталiївна Романюк.
За словами Слюсарчука, він утiк з iнтернату, поїхав до Москви, жив трохи з циганами. А у 12 рокiв вступив до Московського медінституту iм. Пирогова.
- Андрій погано ходив, він з ДЦП народився, - каже медсестра інтернату Олена Ященко, Куди цій дитині тікати було. Наші дітки втекти далеко не могли. Їх швидко повертали, вони ж у нас не могли самі вижити.
Спогадiв про малого Андрiйка Слюсарчука, який навчався з другого по восьмий клас у Бердичiвському спецiнтернатi, багато. Дуже багато. I пам'ятають тут Андрiйка усi. Дивуються лише, як їхнiй Слюсарчук до iнституту вступив?

Відео дня
>Казав, що екстрасенс
Аби зрозуміти, що сталося, як склалася доля Слюсарчука пiсля закiнчення iнтернату, вирушаємо до Козятина.
- Добре пам'ятаємо випускника нашого училища Андрiя Тихоновича Слюсарчука, - каже секретар Козятинського вищого професiйного училища залiзничникiв. - Тодi був директором Юрiй Богданович Зоргач. А вчився вiн у нас десь iз 1987-го у 208-й групi. Навчання тривало три роки, тобто до 1991-го. Ірина Анатоліївна Зейдлiц, вчителька математики, добре його пам'ятає. Марія Петрівна Скiлкова, заступник iз виховної роботи, також iз ним добре за три роки намучилася, вона читала у Слюсарчука спецтехнологiю.
- Наше училище багато вiдомих людей випустило, - каже директор училища Андрiй Стецюк. - Губернатори вiд нас - вихiдцi, мери й науковцi є. Всi приїздять, а Слюсарчук - нiколи.
Втім, «Доктора Пі» запам'ятали.
- Андрiй Слюсарчук - то була обдiлена, нещасна дитина. У моїй групi багато таких було. Їх iз Бердичiвського iнтернату до нас привезли, - згадує Галина Михайлiвна Вєнжик, майстер навчального виробництва групи 208-ї Козятинського ПТУ. - Андрюша обiдчивий був. Казав усiм, що вiн - екстрасенс. Я його вчила три роки.

«Мозги по стінах»
Як відреагував сам Слюсарчук на запитання про своє минуле?
- Я вам нiчого не скажу, - сказав «Доктор Пі» по телефону. - Ви не маєте права мене перевіряти. Жоден журналіст не написав про мене правду. Жоден!.. I не напишуть! Нiхто нiчого не знайде! Нiколи! Я все знищив! Все!.. Будуть писати - мозги по стiнах! Хай я сяду, але мозги їх - по стiнах!..
 

Коментарі (21)
  • Anonymous

    что за народ пошел? Минусов каких-то понаставили. Вроде как "голос народа". Андрей и не из таких переделок выпутывался выходил победителем. Так было всегда, так будет и на этот раз. На то он и гений. Авторам помойной статьи в "Экспрессе": пиз..те дальше. Придет время - сами будете за ним бегать и прошение вымаливать.
  • Anonymous

    «Доктор Пі», типа, «Доктор Пз..жьі»?

    Anonymous reply Anonymous

    а я вообще не знала, що есть такое светило науки. Повезло, наверное
  • Anonymous

    це повинен робити журналіст, щоб людина одразу почитала оригінал. бо тут все поскорочували до нєхачу
  • Anonymous

    апеьт копать жжоте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up