«Нива» все-таки буде жити. Та чи довго?

«Нива» все-таки буде жити. Та чи довго?
Сьогодні вранці, 29 серпня, біля спортивного комплексу «Нива» зібралися вболівальники та небайдужі до долі вінницької футбольної команди «Нива». Адже керівництво клубу хотіло знімати команду зі змагань, а тренер Олег Федорчук казав про команду як про покійника. Попри все, зусиллями футболістів вдалося зберегти команду. Останнє слово ж залишилось за керманичами клубу

Чутки про крах «Ниви» виявились не чутками. Зняття команди зі змагань у Першій лізі чемпіонату України з футболу – це фактично означало б кінець клубу. Принаймні не на один сезон. Зі змагань за Кубок України вінницька команда вже знялася, їй зарахували технічну поразку за невиїзд на гру в Армянськ.
На фан-сайті «Ниви» розгорілася недитяча суперечка, висувалися найрізноманітніші версії. Зрозуміло було тільки одне – вранці в понеділок буде вирішена доля клубу. Аби не допустити загибелі улюбленої команди, зрозуміти стан справ у клубі до «Хіміка» прийшло чимало вінничан.

А казали, що все гаразд
Ще після гри із «Динамо-2», 21 серпня, головний тренер вінничан Олег Федорчук заявляв, що навколофутбольні балачки не мають під собою підґрунтя, що в команди все гаразд, не зважаючи на певні фінансові труднощі.
– Всі ці навколофутбольні теревені не мають під собою жодного підґрунтя, - говорив Олег Федорчук. - Дійсно, футболісти в поганому стані, грають без особливого бажання. Але вони такого ставлення до себе не заслужили. Вийшли з другої ліги – і не отримали ні копійки премії. Вони великі молодці, що грають і викладаються на полі попри фінансові труднощі і малі зарплати. Гравців потрібно підтримувати, а не зводити наклепи. Ми стараємось, але комусь хочеться, щоб у Вінниці футболу не було. Ми граємо, як можемо!
Спортивний директор клубу Паша Касанов тоді утримувався від коментарів стосовно життєспроможності команди.

І ось прийшов кінець надіям
У п’ятницю, перед грою із ФК «Львів» було вирішено зупинити виступи команди у чемпіонаті. Тобто, враховуючи технічну поразку від армянського «Титану», а значить і «вильоту» команди із розіграшу Кубку України, це означало фактично кінець клубу.
- Говорити про покійника потрібно або добре, або нічого, - розповідав Олег Федорчук. - Ще перед грою у Львові все було вирішено – команда знімається зі змагань.
Спортивний директор футбольного клубу Паша Касанов підтвердив слова тренера.
- У понеділок має все точно вирішитися, - говорив Паша Касанов. – Багато людей вже поїхали з команди. Залишилося багато питань із документами вирішити. Але так, дійсно, «Нива» грати у чемпіонаті не буде.
До того ж, за словами директора клубу, тренер Олег Федорчук поїхав із Вінниці.

Відео дня
>Вболівальники прийшли воскресити
Зранку понеділка зібралися небайдужі до долі команди вінничани. Вони хотіли дізнатися, що буде із клубом, що вирішило керівництво. Досить довго вболівальники не знали, куди і до кого йти. Потім під’їхали футболісти «Ниви», серед яких Олександр Гайдаржі.
- Я думав, що прийде багато людей, - говорить вінничанин Артем. – У мене скоро весілля, маю вибирати костюм. Але я сюди прийшов, щоб підтримати рідну команду.
Дійсно, зібралося на «Хіміку» не так вже й багато людей. Але ж то був ранок понеділка – багато хто на роботі, хтось ще у відпустці.
Після невеликої паузи вболівальники пішли до міськвиконкому, аби донести до міської влади те, що вінничани бажають бачити ігри «Ниви», ходити на стадіон, щоб очільники Вінниці вжили заходів для збереження клубу.

«Команду врятував Гайдаржі»
Футболісти самі пішли до директора клубу Паші Касанова. Домовлятися, щоб команду не знімали зі змагань.
Після розмови, вийшовши на вулицю, як один казали: «Команду врятував Гайдаржі».
- Не Гайдаржі врятував, а всі так вирішили, - говорить воротар «Ниви» Олександр Гайдаржі. – Зібрали хлопців, поговорили. Все буде нормально. Гра в середу точно буде. А далі – буде видно. Після гри все буде вирішуватися. Тренером буде Федорчук. Він повернеться.

Спортивний директор зробив усе, що міг
- Усе, що в моїх силах, я зробив, - говорить Паша Касанов. – Я не можу ні гравців, ні тренерів примушувати грати. Футболісти сказали, що вони готові грати на тих умовах, що я можу запропонувати. Гравці, попри чутки, поїхати не можуть. Є контракти, їх ще ніхто не розірвав. Гра в середу буде. Федорчук буде на грі проти «Одеси», у нього ж теж контракт. Кого задовольнять умови, які ми пропонуємо – ті і залишаться. Я сказав гравцям про наші можливості – вони погодилися залишитись у клубі. Тепер маємо говорити із тренером.
Про конкретні проблеми в клубі спортивний директор «Ниви» говорив неохоче.
- Ви розумієте, коли людина приходить в магазин, вона хоче купити якісний продукт, - розповідає Паша Касанов. – Але якщо вона за ці гроші купує неякісний продукт, зрозуміло, покупець не стане платити за таке.
У терміновому порядку директор пообіцяв зайнятися рекламою матчу із одеситами.
- Ми думали, що в понеділок команди вже не буде, - говорить Паша Касанов. - Але хлопці виявилися порядними, врятували команду.
- Президент клубу Володимир Продивус підтримує не тільки футбол, але й баскетбол, бокс, - розповідає Паша Касанов. – За ці два тижні в інтернеті на нього вилили стільки бруду. Людині неприємно, коли він дає гроші, а його поливають брудом. Багато негативу було сказано і про мене. Я сказав 15 серпня, що хочу піти. Оголосив команді і тренерам про своє рішення. Яка реакція Продивуса буде – не знаю. Якби хлопці сьогодні не зайшли – команди б не було. Я попросив Володимира Продивуса допомогти. Хоч, за його словами, від футболу він отримує тільки негатив.

«Десять гравців вже хотіли забрати документи»
- Позиція гравців мені вже відома, - говорить Паша Касанов. – Залишилося дізнатися думку тренерів. Володимир Продивус виділив певну суму грошей. Саме виходячи з неї, я веду розмови з футболістами і тренерами для того, щоб команда була.
- У мене були два дні вихідних, - говорить тренер «Ниви» Олег Федорчук. – Тренування продовжуються. У всіх є контракти: у футболістів, тренерів. Десять гравців вже хотіли забрати документи, але клуб залишився, не розпався, тож і вони залишаться у клубі. Це ж не так, що пішов з кіоску – влаштувався в магазин. Якщо клуб живий – працюємо.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    видели групку кретинов которые что-то попискивали, поделом разогнать гребаную командишку
  • Anonymous

    спасибо, Антон! Ты внес свою лепту в сохранение клуба на данном этапе!!!!хорошо ,чтоб надолго все устаканилось!!!...а Продивуса ганьдьбить за что?!
  • Anonymous

    сдохла-воскресла-сдохла-воскресла... это конвульсии, господа болельщики. агония.

    Anonymous reply Anonymous

    Та ничего уже из этой команды хорошего не будет,переругались,команда раскололась на два лагеря.Если дотянут до зимы,то в борьбе за выживание.(((
  • Anonymous

    Надо предложить продать Ниву Ахметову - пусть будет фарм-клуб Шахтера!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають Міжнародний день братів і сестер. Історія, заборони та прикмети 10 квітня 21:01 У Вінниці покажуть документальний фільм про військових та їх собаку 20:17 На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Олександра Богомаза photo_camera 19:20 Сестер Тельнюк неспроста запрошують у Сугаки. Хто і для чого? Від читача 15:48 «Влупи пушкіним по ру*ні». У Жмеринці зібрали більше 300 кг російських книг, виручені кошти ідуть на дрон 19:07 Вінничан запрошують на хакатон «Міфологізація Трипілля» та по-новому поглянути на давні символи 18:34 «Ніяких підстав — просто відмовили!» У Вінницькому МСЕК чоловіку без пояснень не дали групу 18:06 Молодого воїна з Ладижина повернули до життя в реанімації лікарні Мечникова у Дніпрі play_circle_filled 17:22 Вінничани можуть безкоштовно вакцинуватися від дифтерії та правця 16:53 На Тяжилівському озері горів очерет. Винуватицю підпалу спіймали на гарячому play_circle_filled photo_camera 16:30 56 багатоповерхівок Вінниччини пройшли техобслуговування газових мереж (Новини компаній) 16:23 Махінації з землею на Вінниччині: держреєстраторка спричинила збитки державі на понад мільйон 15:41 На Вінниччині чоловік викачував нечистоти з вигрібної ями до водойми 15:15 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:10 До Дня антикваріату: що старого і незвичного продають вінничани photo_camera 14:23 Понад 10 вінницьких вулиць завтра на цілий день залишаться без води 13:21 Юнак «провчив» залицяльника знайомої, організувавши псевдозамінування торгового центру photo_camera 12:23 Владиславу Бойчуку з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України photo_camera 12:13 У Вінниці пройде чемпіонат з фрі-файту пам'яті Дениса Бабія «Трейна» 11:25 Петрушенко та Власенко дебатували на різних майданчиках (прес-служба ГО “Моніторинговий центр”)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up