На мітингу у Вінниці читали вірш проти будівництва полігону для сміття

На мітингу у Вінниці читали вірш проти будівництва полігону для сміття
Чиновники міськради проігнорували пікет представників трьох сільських громад.

Акцію протесту проти будівництва полігону для сміття провели 29 липня у Вінниці представники громад сіл Людавка, Курилівці та Почапинці Жмеринського району. У лісі поблизу Людавки заплановано будівництво заводу для переробки сміття і полігону для відходів з Вінниці. Пікетувальники проти того, щоб лісова ділянка, частина якої є заповідною територією, де б'ють чисті джерела і знаходиться каскад озер, стала смітником. Сільський голова Людавки, корінний житель цього села, Роман Пашковський своє невдоволення висловив у віршованій формі. Його поетичні рядки читали на мітингу, а також роздавали перехожим вінничанам. Автора листа не було з людьми.
- Нашого голову вже так залякали, що він навіть заяву забрав із суду, - каже жителька села на ім'я Галина Василівна.
Сільський голова підтвердив той факт, що він звертався від імені громади з позовом до суду про порушення законодавства під час передачі землі сільської ради міській раді Вінниці. Але змушений був забрати заяву. Чоловік каже, що втомився від погроз.Так само вчинив сільський голова Куриловець Анатолій Крячковський.
Пікетувальники раді з того, що до їхніх вимог нарешті дослухалися. За дорученням голови облради Сергія Татусяка створено робочу групу з вивчення питання щодо законності передачі земельної ділянки. Члени робочої групи зустрілися з представниками пікетувальників. Співголова цієї групи депутат облради Микола Андрусишин каже, що вже встановлено ряд порушень чинного законодавства у цьому питанні. Є також розбіжності даних у містобудівному обґрунтуванні, яке виготовлено на замовлення міськради.


- Ми будемо звертатися в Кабінет Міністрів з проханням детально перевірити правомірність передачі земельної ділянки у Людавці під будівництво полігону і сміттєпереробного заводу, - каже Микола Андрусишин. – Вирішення таких питань у компетенції Кабміну.


Тим часом Міністерство екології відкликало підпис вінницького еколога під документом про надання дозволу на будівництво сміттєпереробного заводу у Людавці. «Містобудівне обґрунтування втратило силу внаслідок відкликання підпису заступника начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області М.Мартинюка», - каже начальник екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий.
Ні під час пікету, так само, як і під час зустрічі робочої групи з представниками акції, не було жодного представника міськради.
Детальніше про конфлікт громади і Вінницької міськради – найближчими днями.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Стрижавский гранитный карьер. Огромная яма гуляет. Стены только заизолировать, чтобы избежать контакта с грунтовыми водами. Сверху поставить завод по переработке. Когда яма заполнится (лет 20 минимум, я думаю), можно снимать газ (если плохо переработано). Окончательно сровнять с землей и посадить лес (парк). Или продолжить складирование отсортированного твердого мусора до сосотояния горы, которую потом засеять лесом или сделать на ней гольф-клуб, например.
  • Anonymous

    Мусор надо сортировать и все будет окей Иначе удачи не видать Предприниматели все готовы подобрать - пластик стекло бумагу полиэтилен и т.д. Гройсман сделай сначала сортировку а потом уже все остальное

    Anonymous reply Anonymous

    Хорошее предложение. Сортировать где будем? Каждый у себя на кухне в 6 ведер или на полигоне? Если на полигоне, то опять же в каком селе?
  • Anonymous

    А куда же мы будем возиьть свой мусор? Стаднице каюк Людавка не хочет Давайте будем предлагать мы кто где знает место НАЗЫВАЙТЕ может Гройсман дослушается
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up