Велодоріжки з’явились у Вінниці

Велодоріжки з’явились у Вінниці
Наше місто впевнено йде в Європу. Принаймні такий чисто європейський штрих як велодоріжки у нас вже є.

Поки Вінниця може похизуватися лише трьома вело смугами, по Хмельницькому шосе протяжністю – 3.6 км, по проспекту Космонавтів – 1.65 км, та проїзду Пирогова (від вулиці Зодчих до Келецької) протяжністю – 1.15км.
Але плани грандіозні.
- В планах, усі дороги Вінниці позначити вело смугами, - говорить міський голова.
До речі така доля спіткає навіть дороги з одностороннім рухом, просто вело доріжки будуть виділенні суцільною смугою.
А поки прихильники велоспорту можуть робити покатушки на вже існуючих смугах, та не переживати стосовно невдоволених водіїв. Адже відчуття впевненості важливе на дорозі.
До речі велосипедисти вже обкатали нові смуги, і кажуть що задоволенні.
Наприклад вінничанин Олександр Левчук говорить що встиг зробити коло по Келецькій та назад..
- Було б зовсім добре якби по всьому місту можна було їздити так саме впевнено, - говорить Олександр.
Та в усіх приємних речах не обійтись без ложки дьогтю. Вінничани переживають що вело смуги стануть гарним місцем для парковки автомобілів - чиновники кажуть що не дозволять.
До речі наступним кроком стане влаштування стоянок для велосипедів біля торгівельних центрів та будинків по шляху руху велосипедистів.

Два торгові центри вже зараз можуть прихистити двоколісних друзів вінничан - ТРЦ “Феріде-Плаза” та “Петроцентр”. А от інші на стадії переговорів.

Читайте також:
Велодоріжки у Вінниці потрібні, але не там, де їх зробили

Відео дня
>

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (51)
  • Anonymous

    как же напрягают левосипедисты, которые ездят по встречной полосе. Так и хочется выйти и стукнуть, чтобы по своей полосе ездили, вдоль своего движения. а потом кричат, что у нас велосипедистов обижают, тьфу.
  • Anonymous

    Никого не хочу напрягать, но по тротуару, на котором непонятно зачем сделали велодорожку, я гуляю с ребенком. Опять таки, никого не хочу пугать, но тело, которое будет гасать мимо моего малого на своем лисапете уйдет оттуда с рулем в ЖОПЕ. Это не угроза, это - констатация факта. Спасибо мэру.

    Anonymous reply Anonymous

    сморти чтоб тебе руль не заусунули кудато удод

    Anonymous reply Anonymous

    Вы уважаемый забываете, что проживаете в городе и тротуар вами не арендован. Может начнете еще на машины на дороге прыгать ибо "Я тут са сваим малым перехажу, а ани едут!" Если кто нибудь безголовый промчался и задел вашего ребенка, то тут уж и вправду не мешало бы ввалить. Но если человек культурно едет и просит вас отойти в сторону с дорожки (или жмет на велозвонок), а вы на него начинает неадекватно кидаться, то тут уж извините не грех ввалить вам.... И разбрасываться угрозами на все стороны не стоит ибо на каждый "шкаф" найдется свой подсидельник :)

    Anonymous reply Anonymous

    ..*рулем, пардон. Избыток эмоций от всеобщего восторга от произошедшего идиотизма не позволил сразу проверить правописание и возможные ошибки в посте.

    Anonymous reply Anonymous

    иди учи правила движения и в школе в первый класс, там расскажут, что по дороге гулять нельзя, ни по автомобильной, ни по велосипедной

    Anonymous reply Anonymous

    Это ты на фотке по дороге идешь? Ребенка твоего жалко. Не у того человека он появился.

    Anonymous reply Anonymous

    Спорный вопрос. Но можешь проверить на лисапете.
  • Anonymous

    +++ сам на великах не їжджу але сподіваюсь, що зробили там де треба і свою функцію вони виконуватимуть, а влада при цьому ще й слідкуватиме щоб там не паркувались автівки.
  • Anonymous

    Нужно ДЕЛАТЬ велодорожки, а не отрезать кусок полосы на дороге!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up