Партнер рубрики Події

У Тернополі демонтували ідола

У Тернополі демонтували ідола
Незаконно встановленого кам'яного Світовида забрали комунальники. Захищати ідола прийшли рідновіри, але “відвоювати” - не змогли

На вантажівку, в кузові якої стояв кам’яний ідол заввишки більше двох метрів, здивовано оглядалися тернополяни, які прогулювалися парком ім. Т.Шевченка ввечері 11 липня.


Ідола комунальники демонтували близько 20.00. Але кран і вантажівка приїхали по нього близько 18.00. Коли прибули робітники, між ними та рідновірами, які встановили ідола, почалася шарпанина. Тривала вона недовго.
- Це — авторська робота українського скульптора Олексія Альошкіна, - розповідає голова місцевої громади Об’єднання рідновірів України Ігор Аркуша. - Це мій особистий дар Тернополю. Ми надали запит у краєзнавчий музей, і невдовзі звідти мали надати висновок. Тоді ми оформили б усі документи для встановлення скульптури. Але вони не чекають на папери, а просто знімають. На цю землю ніхто не претендує. Цей ідол - просто скульптура. Він не мав ставати місцем якихось масових паломництв чи зборів.
Близько 20.00 ідола біля основи закріпили металевими тросами. На "голову" накинули старі штани, аби не пошкодити скульптуру.


- Він на кількох цеглинах стоїть! - дивувалися робітники. - Ніхто не заливав бетоном і не закопував його. Сильний вітер подув би, дощ підмив би основу і він впав би на когось.
Спостерігав за всім голова облради Олексій Кайда. Однак коментувати демонтаж відмовився. Сказав, що офіційна позиція з'явиться на сайті міської ради. Наступного дня там було таке повідомлення (цитуємо): "В рамках підготовки до чемпіонату Європи з водно-моторного спорту... комунальними службами міської ради було проведено інвентаризацію пам’ятників садово-паркової скульптури. За результатами перевірки було виявлено незаконно встановлену паркову скульптуру, яка трактувалась однією з релігійних громад міста, як об’єкт культового призначення... Позиція міської ради є принциповою та однозначною – буде проведено демонтаж усіх самовільно встановлених об’єктів та споруд у місті..."
Утім, не всі незаконно встановлені культові споруди у Тернополі демонтують. Так, самовільно зведена каплиця у парку Національного відродження стоїть уже багато років.

Відео дня
>
Нагадаємо, люди, які захищали ідола у парку Т.Шевченка, у березні цього року виступали проти встановлення каплиці греко-католицькою громадою у дворі на вул. Корольова. Вони також вимагали демонтувати встановлений там хрест.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (88)
  • Anonymous

    Слава Богу шо демонтували. Хватить в язичництво вертатись

    Anonymous reply Anonymous

    то точно
  • Anonymous

    "Фалоса" встановити в парку треба мати щось в голові...Встановили бо на цю землю ніхто не претендує,може мені там будиночок тоді збудувати...

    Anonymous reply Anonymous

    якщо тобі замість памятників і ідолів фалоси мерещаться, то засунь собі в очко самотик і тішся. є ще спеціальні сайти знайомств для таких як ти, ти там зареєструйся, напиши "пасив" і що тобі фалоси вже мерещаться, так не будеш мати відбою, і самотик купляти не треба буде.

    Anonymous reply Anonymous

    Саме фалос. гггггггггг Запитай в тих хто ставив.

    Anonymous reply Anonymous

    о,я так поняв...то ти спец по таких сайтах...
  • Anonymous

    Усе що Гуртує людей над "неправильними" цінностями- СИСТЕМА робити не дозволить. Молися, вір, прийми за "справжню" цінність лише те, що робить гівно з твоєї ОСОБИСТОСТІ. Так легше керувати... Людина без Я , лише шмат живого м"яса яке хоче їсти. Бидлу - бидляче. Людині - Людське.
  • Anonymous

    Та невже ви не розумієте, що в тих, - кого не демонтовують - регулярно вкладаються гроші "самих бідних", які не платять великих податків за рахунок цього! Подумаєш... якийсь там патичок демонтували... ХЕ!!! Ви подивіться, натомість, як розбудовується різне сектантське бидло! Ті, що в Парку Відродження - то ше фігня... Бачили гігантські споруди свідків єгови, які думають, що то за їхні гроші побудовано... Прикладів достатньо...

    Anonymous reply Anonymous

    Свідки мають всі відповідні документи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up