Загадкові кола під Вінницею - не підробка

Загадкові кола під Вінницею - не підробка
Учені встановили суттєву відмінність між стеблами пшениці із загадкових кіл і поза ними.

- У багатьох, хто побував у перший день на загадкових колах, погіршився психофізіологічний стан, відмовляв мобільний зв'язок, сідали батарейки, - розповів голова координаційної ради Українського науково-дослідного Центру вивчення аномальних явищ «Зонд» Артем Білик.

Версія справдилася
- Уже зараз можна сказати, що наша гіпотеза стосовно того, що кола не підробка – справдилася, тобто люди не мають жодного стосунку до їх утворення, - каже кандидат технічних наук, голова координаційної ради Українського науково-дослідного Центру вивчення аномальних явищ «Зонд» Артем Білик.
Він розповів журналісту RIA про перші результати досліджень малюнків на пшеничному полі під Кордишівкою Вінницького району.
Потрібні наукоємні дослідження грунту і біохімічних змін у рослинах
- Несподівана поява формацій на пшеничному полі в селі Кордишівка стала для нас непересічною можливістю дослідити феномен в реальному часі, щоправда, з тижневою затримкою. 25 червня робоча група у складі чотирьох експертів нашого Центру – Білика А.С., Кириченка О.Г., Миронова М.І. та Верховініна С.І. виїхала на місце. Особисто переконалися, що формації утворюють складний візерунок між коліями для сільгосптехніки з восьми кіл діаметром від 4 до 12 м. Характерно, що у семи колах посередині знаходиться отвір діаметром 2–2,5 см та початковою глибиною 25 см, звідки ґрунт був вилучений.
Очевидці описували червонувате світіння, невідомі звуки над полем у ніч утворення формацій. У багатьох, хто побував у перший день в межах формації, погіршився психофізіологічний стан, відмовляв мобільний зв'язок, сідали батарейки.
Ми провели дослідження радіоактивності, вимірювання напруженості електромагнітного поля низьких і надвисоких частот. Ніяких аномалій не виявили. Треба зазначити, що після дощів залишкові поля могли бути нейтралізовані.

Відео дня
>Схема формацій


Пошуки металевих предметів металошукачем також не дали результатів. Для аерофотозйомки був застосований радіокерований гелікоптер з камерою. Також відібрали дослідні зразки ґрунту, стебел пшениці та контрольні – поза формацією. Наразі ми почали стаціонарні дослідження з порівняння розвитку пагонів пшениці з формацій та контрольних, що не зазнали впливу феномену.
Уже зараз можна сказати, що наша гіпотеза стосовно того, що кола не підробка – справдилася. Свідченням тому є спосіб, в який укладено пшеницю у формації. Стебла не ламаються, а змінюють напрямок росту у вузлах. При цьому в аномально короткий час утворення формації відбувається однобічне нарощення клітин листової піхви та деформація перегородки вузла.


Між тим зарано робити глибокі висновки щодо механізму утворення та причини походження формацій. Якщо вони виникають не в результаті діяльності відомих людських технологій, а вочевидь так і є в даному випадку, то поле для гіпотез дуже широке. «Будь-яку невідому технологію не відрізнити від магії», - говорив колись Артур Кларк. Тут ми маємо справу саме з таким випадком.
Наразі потрібно насамперед провести точні наукоємні дослідження із встановлення порівняльного хімічного складу ґрунту, структурних і біохімічних змін у рослинах тощо. Все це - прерогатива серйозних науково-дослідних інститутів, зв’язку з якими ми, на жаль, не маємо. Наша діяльність не має підтримки у держави. Тому засоби і методи наших досліджень вкрай обмежені.
І справа навіть не в екзистенціальній суті феномену. Дешифрування нанесених символів лише один бік загадки.
Головний факт - злакові культури зазнають змін в результаті впливу невідомого походження. І такі непояснені феномени потребують ретельного вивчення. Дослідження формацій на ланах вже здійснені у Великій Британії, США, Канаді. Там розуміють – це питання безпеки населення. Наша держава не повинна бути осторонь щодо вивчення таких феноменів. Адже зрештою видозмінене збіжжя з формацій буде зібране, перемелене і у складі хліба попаде на наш з вами стіл.

Гості з літописів
Формації на полях злакових культур, це не новітній аспект аномальних явищ. Про них відомо з давніх давен. Ще на древніх гравюрах, у літописах є зображення і свідчення про кола і візерунки на злакових культурах і просто на траві. Тоді це приписували добрим або лихим божественним силам.
Встановлено, що появі формацій зазвичай передує спостереження неототожнених літальних об’єктів.
Звісно, не всі повідомлення від очевидців справді описують аномальні явища. При дослідженні кожного окремого випадку дослідники, як правило, намагаються не припускатися фантазій, а насамперед намагатися знайти природне пояснення феномену, для чого застосовують ефективні наукові методики.
Наприклад, щодо феномену НЛО, після ретельної обробки первинних повідомлень від очевидців, більше 80% спостережень пояснюються звичайними причинами – зірками, літаками, птахами тощо, що при певних умовах створюють візуальні ефекти, які здаються очевидцям дивними. Велику роль тут відіграють психофізіологічні чинники.
Проте залишається близько 10-20% феноменів, які не можуть бути ототожнені, як явища природного або антропогенного походження. Особливо це стосується явищ, які залишають після себе матеріальні сліди, взаємодіють з навколишнім середовищем. Одним з таких явищ і є круги на ланах.
Слід зазначити, що по всьому світу кількість формацій на ланах зростає з кожним роком і складає сотні випадків. Навіть з огляду на діяльність підсобників, кількість справжніх формацій вражає. Окрім того справді фаховий дослідник завжди відрізнить навіть майстерну підробку від справді аномального явища. В Україні також періодично з’являються свідчення про появи формацій. Але внаслідок відсутності централізованої системи збору таких повідомлень, нерозвиненості сільськогосподарської авіації, яка б вчасно дозволила виявити формації та відсутності мотивації у населення щодо ставлення до відома дослідників, про такі явища ми дізнаємося постфактум.

Довідка
Український науково-дослідний Центр вивчення аномалій «Зонд» - єдина в Україні організація, яка займається науковим вивченням аномальних явищ.
Центр діє при факультеті авіаційних і космічних систем Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» і є інтелектуальним правонаступником Комісії з вивчення аномальних явищ, що діяла на теренах України у 80-х роках минулого сторіччя, яку очолював відомий український вчений, академік НАНУ Г.С.Писаренко.
У своїх дослідженнях науковці спираються в основному на наукові методи, уникаючи невизначеності та сакралізації проблеми. Більшість фахівців Центру - співробітники наукових і освітніх установ.

Вузол звичайного стебла пшениці

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вузол стебла пшениці з формації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    гагарін який побачив перший нло посадили в дурку і він без слідно пропав,керівництву держави не потрібно лякати людей і вони про це не розпространяються.
  • Anonymous

    Винничанин, наши проблемы никуда не денутся, они были и будут всегда. А аномальные явления, то есть, те явления, которые НИКАК нельзя объяснить с позиции науки, сплошь и рядом. Значит, нашей науке есть куда развиваться. Раз всё выдумки...объясните, почему стебель пшеницы масштабно поменял направление роста?

    Anonymous reply Anonymous

    тут винничанин проглотил язык :)))))

    Anonymous reply Anonymous

    я вам советую примять пшеницу, а потом посмотреть что происходит со стеблем через пару дней. вот именно то, что на фото и получите. явления, которые "НИКАК нельзя объяснить с позиции науки" особенно донимают дремучих неучей. а вашей науке развиваться некуда, она давно в глубокой жо..., приехала, в общем....................................................................

    Anonymous reply Anonymous

    Я Вам тоже советую поэкспериментировать, тогда хоть какими-то фактами обладали бы. Потому что пока вижу главный аргумент - это упоминание "жоооооооооооо...."))). Так вот, получается с Ваших слов под Винницей произошёл настоящий miracle!!! - стебли пшеницы немного были надломаны кем-то и чем-то, а потом удивительно срослись за несколько часов!!!! (ещё днём перед ночной находкой за утверждением местных жителей - с полем всё было ОК). И что самое удивительное, что на красоту, сделанную какими-то шутниками, прилетели посмотреть военные на вертолётах...им как раз нечего было делать в тот день!)))))

    Anonymous reply Anonymous

    это бесы. зовите батюшку.......................................

    Anonymous reply Anonymous

    однозначно)))))
  • Anonymous

    Зачем ты так? Люди интерес прояволяют к тем вещам которым другим так сказать наплевать Тем более ученые Время тратят Не за деньги Проще простого алюнуть на них Ббезразлиичие страшная штука

    Anonymous reply Anonymous

    Уважаемый "Винничанину", попытаюсь на наглядном примере объяснить, почему я так рассуждаю. Вы, конечно, помните ажиотаж вокруг Несси, многие годы искусственно подогреваемый западными СМИ. Самые эффектную попытку поймать эту штуку предприняли американские "учёные". В озеро спустили мини-подводную лодку и стаю боевых дельфинов, любезно предоставленных ВМС США. Кроме этого, Лох-Несс нашпиговали видеокамерами, а сверху за водяной гладью стал следить спутник. Понятно, что никого американцы за несколько месяцев так и не обнаружили. А ведь любому советскому школьнику без всяких учёных степеней известно, что для простого выживания любому биологическому виду нужно несколько сотен особей. В противном случае бесконечное родственное скрещивание приведёт в вырождению данного вида. А ведь Несси "наблюдали" столетиями. Как же оно/она не вымерла/деградировала ? Не говоря уже о том, что нескольким сотням Несси просто нечего есть в озере. Так зачем многомиллионные затраты на поиски животного, которое в принципе не может существовать в ограниченной акватории ? Относительно "зачем" - своё мнение я изложил выше.
  • Anonymous

    На Украине куча проблем, света в конце тоннеля не предвидится пока, вот и повылазили всякие центры "вивчення аномальних явищ". Почитает человек и позабудет на какое-то время, что зарплату задерживают и цены с тарифами растут.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up