Дослідники аномальних явищ вивчають загадкові кола під Вінницею

Дослідники аномальних явищ вивчають загадкові кола під Вінницею
Загадкові кола на полях у Кордишівці наробили багато галасу. Дослідники кажуть, що це вперше в Україні зафіксували подібні кола настільки великого розміру. Тим часом знайшлися вінничани, які кажуть, що бачили дивні вогні над містом.

Феноменальним явищем назвали науковці Українського науково-дослідного центру вивчення аномалій «Зонд» кола на пшеничному полі біля села Кордишівка Вінницького району. Незвичною вважають насамперед їхню величину.
- Якщо висновки дослідів підтвердять наші припущення, то можемо говорити, що вперше в Україні зафіксовані такі масштабні круги на полях, - каже голова координаційної ради центру Артем Білик.

Стрілка компаса показувала неправильний напрямок
Дослідники, ознайомившись з побаченим, одразу заявили, що наявні кола невідомого походження.
- Не можу говорити, чиї це сліди – інопланетян, чи ще когось, зате однозначно скажу, що поки що ніхто не дав пояснення утворенню аналогічних малюнків на полях, - розповідає керівник центру «Зонд». - Існують тільки припущення, але конкретних підтверджень поки що наука не має, причому, не тільки в нашій державі, не дають на це відповіді і науковці з інших країн світу.
Підвищення рівня радіації на витолоченому полі науковці не виявили. Ділянку перевірили з допомогою металошукача та спеціальної рамки для визначення біоенергетики. Металевих предметів не зафіксували. Взяли проби ґрунту, відібрали для дослідження колоски і стебла. Для порівняння зірвали частину стебел з ділянки, що далеко від кругів. Дивним видалося те, що в одному з кругів стрілка компаса робила невелике відхилення і показувала неправильний напрямок.
Результати досліджень будуть готові приблизно через тиждень, повідомили науковці. Для отримання чіткої картини, вони запустили радіокерований вертоліт і з висоти зробили фотознімки ділянки з колами.

Відео дня
>Нарахував дев’ять вогнів
Серед вінничан знайшлися очевидці, які кажуть, що бачили у нічному небі над Вінницею загадкові літальні апарати.
- Це було 22 червня, день мого чергування, я працюю сторожем у будинку на Келецькій, 53. Тут багато офісів, охороняю у нічний час, - розповів кореспонденту RIA Олександр Рудий. – Приблизно о пів на одинадцяту вечора з приміщення виходила донька моїх знайомих – Олена Пустовіт. Не встиг зачинити за нею двері, як раптом вона каже: «Дивіться! Дивіться! Що це таке яскраве на небі?» Зірок тоді видно не було. На темному фоні велика куля рухалася звідти, де Сабарів, у бік Стрижавки. Дуже швидко і за спрямованою траєкторією. Ми її бачили приблизно 30 секунд. А тоді ще одна за тим же курсом. Образливо, що кепкувати дехто починає. Одні сміються, мовляв, це діти шари запускали на Вишенському озері. Можна подумати, що шар полетить зі швидкістю літака...
А мій знайомий Анатолій охороняє автостоянку, недалеко від нашого будинку. То він казав, що нарахував дев’ять вогняних куль.

Поруч – міжнародний газопровід
Крім згаданих представників центру «Зонд», малюнок на Кордишівському полі не зацікавив більше нікого. Якщо не брати до уваги польотів двох вертольотів. Щоправда, у сільській раді так і не знають, хто саме прилітав до них для огляду з повітря. Можливо, військові? У прес-службі Повітряних сил України повідомили, що військові цим питанням не займалися. Жодної інформації з приводу зафіксованого явища у них нема.
Тим часом поруч з цією ділянкою поля проходить магістральний газопровід високого тиску: Уренгой-Помари-Ужгород. Такий об’єкт міжнародного значення не може залишатися без охорони. Аномальне явище поруч мало б насторожити бодай управління, яке обслуговує газопровід.
У Гідрометеоцентрі області теж не досліджують такі явища.
- У нас зараз інша біда – зливи й бурі, і Вінницький район один з тих, де чи не найбільше постраждали від природної стихії, – сказали в Гідрометеоцентрі.
- Мені відомі випадки, коли пшениця вилягала від того, що з обприскувача проливалася велика кількість речовини, - каже голова Вінницької обласної асоціації «Зелений світ» Олена Яворська. – Але від цього не буде правильної форми кола.

Довідка
Загалом у світі виявляли у різні роки майже п’ять тисяч таких слідів на пшеничних полях. Їх появу зафіксували у 40 країнах. Найбільше – у Великобританії. Найчастіше вони стали з’являтися, починаючи з 70-х років ХХ століття. На жаль, вчені так і не знайшли пояснення, звідки вони беруться, і хто їх автор. Припущення про те, що це сліди представників інших цивілізацій, не знайшло свого підтвердження.
Читайте також:
Над Вінницькою областю літало НЛО
Під Вінницею кола на пшеничному полі намалювали інопланетяни?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Прочитав ті коментарі і думаю, яка наша молодь далека від істини, ніхто навіть не може чітко висловити свою думку стосовно кінця світу 21.12.2012 пишуть якусь пургу, замість проаналізувати ситуацію розібратись де правда а де ні. Не вже не видно що реально відбувається навколо. Перераховую признаки: аномальна спека якої ніхто ніколи не відчував, страшні бурі, смерчі, град падає розміром в куряче яйце, землетруси, цунамі такі маштабні що просто в шоці (подивіться відео цунамі в Японії), різні сонячні бурі, таяння льодовиків. Це лише природні явища, а те, що люди власноручно витворяють, то це взагалі слів нема. І ви думаєте що на планеті Земля можна так безвідповідально казитися безліч років. Та ні! За все треба буде відповісти. От Вам простий аналіз, а то пишуть, молотком завалити по компасу, якісь прожектори. Невже ви думаєте, що люди які це бачуть такі барани, що не можуть розрізнити прожектор в небі, від чогось аномального. От так. Ну все пака! І не пишіть більше єрунди, а проаналізуйте глибше ситуацію, А то може скластися враження, що наша молодь бездарна.
  • Anonymous

    аа
  • Anonymous

    Говорят, в лесопарке уже несколько раз снежного человека видели.
  • Anonymous

    Тут у нас постоянно летает НЛО над Винницей. Правда вот прикол в чём оказался. Это всего лишь прожектора на развлекательных заведениях заманивают посетителей. БРЕД, а не статья.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт "Толока в стилі джаз" 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up