Під Вінницею кола на пшеничному полі намалювали інопланетяни?

Під Вінницею кола на пшеничному полі намалювали інопланетяни?
Шість загадкових кіл правильної геометричної форми з’явилися на пшеничному полі у селі Кордишівка Вінницького району. Першим наштовхнувся на них о третій годині ночі тракторист Олександр Гунько. Каже, у світлі фар вони мали такі чіткі контури, як на малюнку.

Вражений побаченим, чоловік розвернув самохідного обприскувача і повернув його край поля, де знаходився керівник господарства і ще семеро трудівників.
Поле належить товариству з обмеженою відповідальністю “Побережне”. Тієї ночі механізатори обприскували від шкідників озиму пшеницю. У спеку працювати з хімікатами не рекомендують. Використовують для цього нічні години. Василь Маленков, голова товариства, сів поруч з механізатором і удвох поїхали до загадкового місця. З висоти кабіни уважно роздивилися “малюнок” і вирішили не обробляти на цій ділянці зернові.

Фотограф потрапив у лікарню
Вранці знову приїхали на середину поля, саме там знаходилися кола. З ними сів молодий хлопець – Володя Колотюк. Він виявив бажання сфотографувати кола. Володя чи не єдиний, хто має знімки з верхньої точки. Техніка на цьому полі більше не працює, а дерева, на які можна забратися, ростуть далеко.
Нині Володя в лікарні. У конторі господарства сказали, що це не пов’язано з тим, що він бачив те, що сталося в полі. У хлопця хронічне захворювання. Зараз воно загострилося і його лікують у стаціонарі.
Подивитися на загадкові кола йдуть малі й старі. Зблизька й здалека.
- Якось о пів на сьому ранку край поля вже стояв джип, - каже керуючий товариства Степан Пацалюк. - А ті, хто приїхав ним, знімали на відео. Паломництво, як колись до мавзолею у Москві! Дякувати, що ходять однією стежкою, інакше стоптали б усю пшеницю.

Відео дня
>Біля кругів - жодних слідів
Чи не найбільшою загадкою є те, що на підступах до кіл нема ніяких слідів. І в середині “малюнків” їх теж не видно. Ні від техніки, ні від взуття. У п’яти колах стебла пшениці лежать за годинниковою стрілкою, аж втоптані у грунт. В одному – проти годинникової стрілки. У кожному в центрі слід від штира невеликого діаметра глибиною більше двадцяти сантиметрів. Одне коло має в діаметрі більше десяти метрів. Інші менших розмірів. Одне – подвійне: коло в колі.
Така загадковість змушує селян думати, що тут не обійшлося без інопланетян. Одна жіночка згадує, що вночі чула гул та бачила яскраве світло над полем. Її слова підтверджує інша односельчанка. Піднялася о третій ночі і бачила яскраве світло над полем.
- Гул справді стояв над полем, - каже Степан Пацалюк. – Коли працює обприскувач, чути далеко. І світло фар у нього потужне. Машина висока, тому світло видно далеко. Якби щось в небі летіло, то обов’язково побачили б. Нас же восьмеро було край поля. Не було нічого такого. Але кола звідкись взялися.

Силач з бочкою на плечах?
Люди в селі обережні у висловлюваннях. Не кожен спішить зізнатися, навіть коли щось побачить. Не хочуть, щоб потім брали на сміх. Мовляв, випив чоловік зайву чарку, то вже йому НЛО привиділося. Остерігаються, щоб кличка не причепилася.
- Але якщо я бачив ці кола відкритими очима, - то хай мені що кажуть, а це так є, - продовжує співрозмовник. – За багато років роботи не раз траплялося бути на полі, де буревієм клало хліба, але це не те. Тут хтось так філігранно старався, ніби справді циркулем викреслював. Хто саме? Якби то знати!
- Що вони мудрують? - каже один з чоловіків. - Хтось взяв бочку на плечі, може, трохи води налив, щоб важча була, та й втрамбував нею пшеницю. А вони голови сушать – що воно таке і звідки взялося? Зараз є всякі «мудреці», таке можуть втяти!..
Степан Пацалюк спростував це припущення такими словами:
- Ви уявляєте собі цього силача, який пре на собі 200-літрову бочку метрів сто на середину поля, а потім ще робить шість кіл. Та не як-небудь, а з вивіреною точністю? А як же він сліди замів? Ґрунт м’який, сліди мали б залишитися..

Уже прилітала «тарілка»
У селі згадують, що років з десять тому недалеко від цього місця вже бачили небесних гостей. У той вечір сім’я Деяків поверталася з гостей. Потім Світлана розповідала, як у вечірньому небі раптом побачила яскраве світло прожектора. Слідом за ним засвітився ще один потужний промінь. Жінка, яка вела за руку дитину, з переляку припала до чоловіка. Той підняв голову і від побаченого вмить протверезів. Небесне світило супроводжувало їх ледь не до самої хати.
- Можливо, й цього разу прилітали небесні чоловічки, – усміхається Лора Якуш, – але до нас в гості не заходили. А могли б, як-не-як, наша хата друга від поля. Я в ту ніч чула гул на полі. Знала, що то працює трактор. Думаю, що кола з’явилися раніше. Не могли їх малювати, коли там люди працювали. Просто механізатори тільки тепер побачили. Я запитувала, коли перед цим сюди заїжджала техніка. Мені сказали, ще навесні.

Пані Лора юрист за фахом. Киянка. В Кордишівку приїжджає на літо. На її думку, цим «художеством» мала б зацікавитися наука. Тут є над чим попрацювати і уфологам, і екологам, хоча б взяти проби ґрунту. Не можна ж залишатися байдужим до таких загадок. Поки що повз їхню хату їдуть дивитися на загадкові кола журналісти і допитливі.
- Два дні після того, як знайшли ці кола, над полем кружляли вертольоти, - додає пані Лора. – Один з них був дуже сріблястого кольору. Можливо, військові, чи рятувальники виявили інтерес до цього місця...
Олександру Гуньку після цього довелося пережити ще більший стрес. Після закінчення роботи в Кордишівці він обробляв поле у сусідньому селі Байраківка, це вже Немирівський район. Знову працював вночі. Цього разу у світлі фар побачив людину. У пшениці лежало тіло молодої жінки. Пізніше йому сказали, що вона знаходилася у розшуку як безвісти зникла.
- Про це Олександр повідомив нам по телефону, - уточнив Степан Пацалюк.

Координатор Київського відділення уфологічного клубу "Уфодос" Ігор Лазавенко вважає, що ці кола не сліди НЛО:

- На фото добре видно, що колосся зламане. А мало б бути пригнуте. Є й інші ознаки підробки. У справжніх колах колоски, ніби шишечки, нагріті зсередини, розбухші. Як це відбувається, ніхто пояснити не може. І ще в оригінальних кругах залишається жмут колосків у самому центрі. А тут слід залишився ніби від якогось пристрою, яким ці кола робили.

Голова українського науково-дослідного центру вивчення аномалій "Зонд" Артем Білик вважає, що кола на полі - сліди інопланетян. 25 червня спеціалісти центру поїдуть у Кордишівку досліджувати цей феномен.

Читайте також:
Над Вінницькою областю літало НЛО
Дослідники аномальних явищ вивчають загадкові кола під Вінницею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Anonymous

    Да это трахтор не исправен был. Потому что купили подержаного. А может и трахторист помог. В общем вспахали поле, ждём дефицита муки.....
  • Anonymous

    Простоваты круги, сразу видно, что не достигли ещё винницкие ребята нужного мастерства.
  • Anonymous

    Это все называется одним очень простым словом - ИНТИМ в КУКУРУЗЕ, т.е. ПШЕНИЦЕ Двое влюбленных по видимому очень хорошо провели ночь и пофик им ваши комбайни вместе с НЛО

    Anonymous reply Anonymous

    - Мама, а кая появился? - В капусте нашли. - А братик откуда? - В кукурузе нашли. - А сестричку? - В картошке. - Да, мама, потаскал тебя папа по огороду!!!
  • Anonymous

    Таня Поліщук що САМЕ тобі НЕ ВІРИТЬСЯ? Фотки ж не придумали і з Інтеренту не скачали Що є таке село не віриться? Є.Повір там люди живуть І пшениця там росте І картінка хороша Поїдь подивися Не далеко від вінниці Тоді може повіриться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up