У Вінниці ліквідували стихійне лихо та терористів

У Вінниці ліквідували стихійне лихо та терористів
Аби не займати аеропорт двічі, від терористів його рятували і спецслужби, і рятувальники. Щоправда, пресу на це дійство не пустили – аби не розкрили усіх таємниць роботи служб справжнім терористам.

У вівторок, 21 червня у Вінниці чекали на міністра надзвичайних ситацій Віктора Балогу, а прибув його заступник – Віталій Бут прилетів на гелікоптері.


Подивився на штаб та поїхав спостерігати, як його бійці працюють у вінницькому аеропорту. В Гавришівку повезли і журналістів, щоправда, як там відпрацьовували навчання – ніхто так і не побачив. Дорогу до аеропорту перекрили спецслужби, які навіть стрічку з шипами по дорозі розтягнули.

Відео дня
>
За легендою група терористів, озброєних „до зубів”, захопила аеропорт, узяла в заручники 20 чоловік та захопила вільний літак.

Спочатку спецслужби вели переговори, а потім усіх врятували. Проте один із терористів устиг підірвати вибухівку, і літак запалав. Тут уже підключилися рятувальні служби, і на спецтехніці залили літак піною.
Все це, напевно, гарно б виглядало, проте ніхто із представників преси не встиг і кадру зробити – сиділи в автобусі, відрізані від аеропорту „їжаком”.
Заступник міністра Віталій Бут щиро за це вибачився і пояснив – у всьому винні спецслужби. Вони заборонили пускати на територію аеропорту пресу. І тому заради журналістів рятувальникам довелося витрачати вдруге піну, поливаючи і так чисті крила літака. За це вже спасибі від журналістів – фотографії вийшли на славу!

За легендою, у південно-східному напрямку на центральну частину України насувається циклон. Через буревій знеструмлено 154 населені пункти та 31 лікарня, порушено телефонний зв’язок зі 142 населеними пунктами, а мобільний зв’язок функціонує нестабільно.


На території області рятувальники розгорнули пункт життєзабезпечення для людей, що потрапили в біду, та пересувний пункт управління в польових умовах. Він здатен захистити та прийняти до ста чоловік, усім постраждалим тут нададуть допомогу.


Для цього зібрали усіх, хто може допомогти у ліквідації надзвичайних ситуацій. Медики, працівники "Водоканалу" та „Вінницягазу” надали свою техніку та людей, аби ліквідувати наслідки стихії. Одними з тих, хто допоміг показати усе найкраще, стали вінницькі радіолюбителі.


- Короткохвильовий радіокомплекс, який ми сьогодні демонструємо, хоч і мобільний, та надзвичайно потужний, - розповідає радіолюбитель Андрій Маховіков. - Комплекс дозволяє працювати як стандартним способом, за допомогою голосу, так і пакетами - цифровими видами зв’язку передає радіограми про надзвичайні ситуації.


Вся установка радіолюбителів (без блоку живлення) вміщається у звичайний рюкзак, і його може переміщати велосипедист. Ті засоби зв’язку, якими користуються рятувальники, розроблені у 50-х роках, ними користувалися переважно військові, а тому спеціалістів, які на них працюють, дуже мало.
- Ця установка коштує чималих грошей, проте вона забезпечує зв’язком на величезні відстані по всьому світу, а той зв’язок, що використовують рятувальники, обмежений територією, - розповідає майстер спорту з радіозв’язку Віталій Удод.


До речі: те, чим користуються вінницькі радіолюбителі – річ дуже зручна саме завдяки мобільності. Там, де не проїдуть великі вантажівки, цю установку можна пронеси в руках. А для подачі сигналу може згодитися навіть дріт.
Для показу ж радіолюбителі використовували потужні антени з кабельним живленням.
- У Вінниці у свій час працювала одна з найкращих шкіл радіолюбителів у Радянському Союзі, а зараз цей напрямок майже зник, - розповідає радіолюбитель Андрій Маховіков. - Питання надзвичайних ситуацій мене дуже хвилює. Я вважаю своїм обов’язком захищати мирне населення, а тому співпрацюю з управлінням надзвичайних ситуацій. У разі необхідності вони можуть розраховувати на наш зв’язок. Коли у людин є радіостанція, на допомогу прийдуть радіолюбителі.


Працювати на сучасних короткохвильових станціях повинні люди з досвідом. У Вінницькій області нараховується понад 500 любительських радіостанцій, що мають обладнання в діапазонах коротких та ультракоротких хвиль, які відокремлені спеціально для любителів. Це ті, хто став шанувальником цієї справи і займається зв’язком з 12-ти років. Це справа усього життя. Вони завжди готові допомогти людям у надзвичайній ситуації.

Читайте також:

Аеропорт Вінниці захопили "терористи"

В Винницкой области "спасали" Ладыжинскую ТЭС

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    А фото класные!!! Галченок, молодец!!
  • Anonymous

    Показали рассказали, повыпендривались, а потом та вся техника и уехала за Балогой в Киев?))))) от показуха........
  • Anonymous

    ДА молодцы.... Вот бабла схоронили, а как красиво. Это наверное те деньги которые можно было бы медикам выдать, но медикам ГРАМОТЫ...... А бабло мы сами потратим. Ура. Спасибо за нашу заботу.
  • Anonymous

    Понты проколотили для галочки, и всё! А когда до дела доходит, так у них "средств из бюджета мало выделяется"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up