Екс-мера Немирова судять у Вінниці

Екс-мера Немирова судять у Вінниці
Староміський районний суд закінчив судове слідство у справі Віктора Качура. Чи зможе прокуратура довести факт рекордного хабара - 1 млн 790 тисяч гривень? Колишній міський голова у суді називає прізвища своїх замовників і зв'язок із циганським наркотрафіком…

Староміський районний суд підійшов до завершального етапу розгляду справи екс-мера Немирова Віктора Качура. У квітні чекають на рішення судді Оксани Венгрин.
Сьогодні, 30 березня, починаються судові дебати – промови прокурора і адвоката. Причому, право останньої репліки завжди належить підсудному та захисникові. А говорити є про що, і є про кого...

Ще два епізоди
На попередньому судовому засіданні 16 березня Віктор Качур свідчив три години. Він пояснив зв'язок циганського наркотрафіку в Немирові, підготовку його вбивства та арешт. Назвав і прізвища ще трьох вінничан, які разом з ним сидять у ізоляторі та яким теж інкримінують хабар. Їм, як і йому, мічені гроші давав Андрій Аверчук – колишній міліціонер…
Улітку минулого року тодішнього міського голову Немирова затримали правоохоронці – за хабар. Спочатку звучала сума у два мільйони, потім – 1 млн 850 тисяч, тепер колишньому міському голові Немирові пред’являють - 1 млн. 790 тисяч - за цех «Агромашу». До справи тим часом приєднали ще два епізоди. Перший - вимагання і побиття офіціантки. По цій справі десятирічної давнини, яка вже слухалася у суді, Качура визнали невинним. Тоді він півроку знаходився під арештом. Друге - службове недбальство. Казали, що витрати на ремонт у дитсадочках Немирова не відповідають реально виконаним роботам.
Що потягне за собою кожен епізод, сьогодні сказати важко. Поки на суді картина не та, яку пише прокуратура. Тому тут у свідків і сльози, і зізнання про тиск правоохоронців, і переляк, і втрата пам’яті, і «стає погано»...

Провокація хабара
Віктор Качур, хоч і в клітці, але тримається впевнено. У нього теж виникають запитання до свідків. Особливо до Андрія Аверчука, який і дав його того «хабара». Якщо під час перших свідчень Качур запитав його лише чи той вірує у Бога, то під час останнього засідання цікавило чи Аверчук найнятий давати хабарі. Екс-мер назвав три прізвища тих, хто сьогодні, як і він, чекає вироку – Аверчук їм теж давав хабарі.
- Я ніколи не був найнятий, - заперечував Аверчук. - Я не є агентом. Але життєві ситуації в кожного складаються по-різному. Дійсно, я намагався влаштуватися на викладацьку роботу в інститут. Але там я виступаю лише свідком.
По справі Качура він теж свідок. Однак відмовляється пояснювати, звідки у нього, колишнього міліціонера (13 років працював в правоохоронних органах), два мільйони. Єдине, що 200 тисяч, які перераховував через банк, то його власні кошти, а решта – міліцейські. Не відповідає свідок і як саме збирався робити у цеху «Агромашу». Не каже і хто такі «донецькі інвестори», які мали намір купити славнозвісний двоповерховий цех.
Адвокат Наталя Костик каже на це:
- Ви повідомляєте лише те, що вигідно вам для притягнення Качура. Та чи це був хабар, чи класична підстава і мова йде про провокацію хабара? Свідок спеціально на мої запитання не відповідає. Ці питання мені необхідні для адекватного захисту Качура... Якщо справді хотів купити приміщення, то це одне. А якщо немає ні грошей, ні бізнес-плану, то за цим стоїть зовсім інша схема, і зовсім інші люди…

Відео дня
>Кому він заважав
Дев’ять місяців тому називали кілька причин затримання Качура. Головне – він заважає. Бо у нас якщо затримують, значить це комусь дуже потрібно. Особливо напередодні виборів.
Восени Віктор Качур у мери Немирова балотуватися не зміг – сидів у ізоляторі. Та міським головою немирівчани обрали іншого Качура – Олександра. 24-річний син підсудного набрав понад 52% голосів виборців.
«Хабар» змінив життя для Качура-старшого. Навіть адвоката – він відмовився від послуг Владлена Мультяна, встиг побувати у міжнародному розшуку. Та й сам Віктор Качур змінився, судячи зі всього. Сьогодні знову його повезуть у суд. Він побачить дружину…

Читайте також:

Справа мера Качура: дві правди про два мільйони
Віктор Качур говорить про тюрму на свободі
Адвокат Віктора Качура спеціалізується на мерах
Мер-хабарник Віктор Качур зав'язав із політикою
Віктор Качур - фігурант кримінальних справ (ФОТО)

Екс-мера Немирова відпустили із залу суду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (95)
  • Anonymous

    Люди добрі, це що правда про матушку Херувиму??? Не наклепи? Вона настоятелька нашого Ладижинського монастиря
  • Anonymous

    з ваших слів можна зробити висновок один: що ви скотина, а не людина!!! у якої заздрість випирає в усі дирки! Побійтесь Бога, ваша ненависть до вас повернеться, будьте у цьому впевнені!...а вам до цього Рональдо(як ви написала), видно,як до неба рачки....ви ним ніколи не станете, бо ноги видно не з того місця ростуть!так що тренуйтесь!!!хоча чи є сенс??? на 100% впевнена що нема..!!!!....

    Anonymous reply Anonymous

    А інтересно, це хто той Рональдо рижий, а то я всіх валютчиків знаю, але щось не можу представити, в футбол з них Ігор Гудзенко грає, але хіба він рижий??

    Anonymous reply Anonymous

    якщо чесно навіть не знаю, чого його назвали рижим!можливо у когось поганий зір, або страждає на таку хворобу як, дальтонізм!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Цікаво, а кому з немирівських валютчиків ви довіряєте більше всього? Чи були случаї обману?
  • Anonymous

    Всім відомо, що немирівські цигани на гроші базарників замовляли вбивство Віктора Качура кримським бандитам. Треба садити справжніх бандитів, але ж наша міліція здатна тільки фабрикувати справи. Качур не мовчав, а говорив правду, і стояв завжди за справедливість .

    Anonymous reply Anonymous

    НЕПРАВДА!!! Не тільки базарніки здавали гроші Трайдакалу, щоб вирішив питання з Качуром, але і валютчики теж! До речі Трайдакало гроші нам так і не повернув, прийдеться збирати гроші, щоб вирішили питання з Трайдакалом.

    Anonymous reply Anonymous

    Кто в наше время пользуются услугами валютчиков - есть же куча конвертационных центров :))

    Anonymous reply Anonymous

    Який центр? за 100 -200 Евро поміняти будеш цунтр шукати? От і ідеш на базар, валютчики прямо на воротах - зручно і швидко. А міліція у них купляна, то нічого не бояться.

    Anonymous reply Anonymous

    Предлагаю всех валютчиков растрелять:)) а этого рыжего , Рональдо недоделанного , первым :))
  • Anonymous

    Срочно в номер! Новая земельная афера в Немирове. Жители многоквартирного дома по улице Шевченко 18а (с чьим то шкурным интересом или по безграмотности должностных лиц) получили Акт на приватизацию земли. Жители дома 18 шокированы так как по этому акту они теряют свою единственную дорогу по которой можно подьехать к 16 квартирному дому а также часть территории с хозяйственными постройками и гаражами. Жалоба в прокуратуру на незаконную приватизацию земли пока не дает никаких результатов.

    Anonymous reply Anonymous

    что? опять?

    Anonymous reply Anonymous

    НЕ ОПЯТЬ А СНОВА
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up