"Коли програв вибори, друзі зраділи", розповідає Роман Заставний

"Коли програв вибори, друзі зраділи", розповідає Роман Заставний
- Посада міського голови - це не місце роботи, це набагато більше, - каже екс-мер Роман Заставний. - Нині я за місто тривожуся не менше. Дивитися на все - боляче.


Утім, програш на виборах, як каже чоловік, дав йому можливість приділяти більше часу родині, займатися бізнесом і просто відпочити. Екс-мер допомагає старшому сину - першокурснику юридичного факультету Київського університету ім. Т.Шевченка. Заставні часто відвідують сина у столиці. Адже перший курс - відповідальний період.
- У житті чогось важливішого, ніж діти, немає, - наголошує пан Заставний. - Люди ставлять перед собою багато планів, а потім виявляється, що їхні діти чогось не зрозуміли. Так руйнується гармонія. Тому головне - стосунки у родині.
У планах родини Заставних - поїхати кудись усім разом у травневі вихідні.
Із роботою ще не визначився
Де працюватиме, Роман Заставний ще не визначився. Каже, не поспішає із цим. Адже хоче зрозуміти, де йому краще себе реалізовувати - в столиці чи у Тернополі.
- Маю кілька пропозицій працевлаштування, і всі вони цікаві, - розповідає він. - Наразі відкидаю державну службу. Надто важкими для мене були останні чотири роки. Бачу, що зараз відбувається, і в мене немає бажання бути причетним до влади. Швидше за все, братиму участь у бізнесових проектах.
Останнім часом екс-мер надає консультації з управління великими підприємствами.
- Мене залучили до цього друзі, - додає він. - Коли я програв на виборах, вони дуже зраділи, що це сталося. Мовляв, тепер зможу повноцінно працювати над проектом. Я себе вважаю кризовим менеджером, і мої вміння стають у нагоді.
Ідею з міні-ГЕС покинув
Досвід, який пан Заставний здобув на посаді мера, він вважає безцінним.
- Стільки проблем, як створили мені, мабуть, не мав жоден попередник у тому кріслі, - каже він. - Це мене завжди тримало в тонусі й активізувало. Було складно від самого початку. Пригадайте, навіть результати виборів хотіли скасувати. Я просто дивуюся, як я взагалі вижив у тій ситуації. Проте, думаю, я таки зберіг своє обличчя!
Роман Заставний додає, що за час керівництва містом здобув нових друзів.
- У мене з’явилися однодумці у столиці, - каже він. - Багато пропозицій щодо роботи надходять саме від них, починаючи від органів влади до приватних структур.
Чоловік також жалкує, що не встиг багато чого реалізувати. Найперше – проект вирішення "сміттєвої проблеми". Врешті його тим сміттям і “втопили”.
Не планує Роман Заставний і втілювати свій проект із міні-ГЕС у парку “Топільче”.
- Я розробив проектну пропозицію. Планував подати документи на конкурс ідей для розвитку міста. Але не робитиму цього, - каже він. - Не вірю, що цю ідею за нинішньої влади можна буде реалізувати. Мені цього не дадуть зробити. Дивлюся на це не як політик, а як бізнесмен. Якщо бізнесмен не вірить, що реалізує ідею, то не витрачає сили.
Не хоче давати порад
Окрім того, пан Заставний не хоче давати поради своєму наступнику.
- Якщо я щось раджу, то це відразу відкидають, - стверджує він. - Візьмемо Театральний майдан. Він пропаде. До роботи треба підходити професійно. На бруківку не можна сіль сипати. Це треба було знати. Звісно, недоліки допустив виробник. Він має їх усунути. Але солі жодна бруківка не витримає. Я видав розпорядження, щоб цього не робили. До цього не прислухалися. А ще – бачив пісок із сіллю на клумбах. Там квітів не буде.
Два останніх роки у Тернополі використовували суміш, приготовлену за технологію, яку наші комунальники самі й розробили, додає пан Заставний. Сіль у ній замінили шлаком.
- Припиняти подібну практику, бо це - ідея Заставного, було нерозумно, - вважає екс-мер. - Перейшли на сіль і пісок - клумби пропадуть, дерева засохнуть.
Проблема нинішньої влади міста, як зауважує Роман Заставний, у тому, що вона залишилася на передвиборчому етапі, а вже потрібно працювати.
- У чому професіоналізм вищого керівництва? Він має виділяти другорядні та першочергові речі, вибирати раціональне зерно, прислухатися до людей, які професійно ставляться до роботи, - підсумовує пан Заставний. – Нині я цього не бачу.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    нічого , пройде час каденції Надала , буде з чим порівняти ,я не фанат Заставного , але принаймні, він зробив для міста більше , ніж три попередніх мера разом взяті. Хоч про себе теж не забув... А Надал що робить ? За його правління на Тернопіль чекає розруха, бо з нього ніякий господарник,одне слово - митарь .

    Anonymous reply Anonymous

    Дайте Надалу час..

    Anonymous reply Anonymous

    час для чого? Надал реально ще не зрозумів, що вибори минули, як об..ав заставного так і продовжує. Може дійсно пора вже щось робити?

    Anonymous reply Anonymous

    Шкода але ідея з ГЕС так само як і з підігрівом тротуарів неординарні хоча в наших реаліях і нездійсненні.

    Anonymous reply Anonymous

    Слідча комісія Верховної Ради мало накопала? Відкупився гад та ще й кукурікає.
  • Anonymous

    Ви пригадайте чим заставний займався в перші 100 днівю Землю дерибанив, розважався за кошти тернополян, з оточенням іздив дротики кидати, а зараз с себе діяча-агодійника робить. гуляй, ромко , тобі вкрадених коштів вистачить ще надовго, і твоїм дітям.
  • Anonymous

    він або дурень або прикидається - спєц бля на всі руки! точніше навесь язик.а сіллю мозги хай собі посипе - в тернополі ще австрійська бруківка ціла,чим її не сип
  • Anonymous

    Друзі - справжні галичани!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up