У держархіві - виставка до Дня Злуки

У держархіві - виставка до Дня Злуки
Документальну виставку “Україна: один народ, одна держава” до 92-ї річниці проголошення Акту Злуки українських земель відкрили в обласному Держархіві у четвер, 20 січня.

На виставці представлені матеріали періоду Української Народної Республіки, документи, які висвітлюють історію Західно-Української Народної Республіки, - розповідає укладач виставки, головний спеціаліст обласного держархіву Андрій Цаль. - Також в експозиції є друковані матеріали, які засвідчують святкування Дня Злуки у минулому.
У першому розділі виставки є звернення інформаційного бюро Армії УНР до українського народу та розпорядження органів уряду Директорії про поминання в богослужіннях Української Народної Республіки. Також в експозиції є віднайдена записна книжка козака армії УНР та деякі інші документи.
Цікавими для тернополян можуть стати оголошення про амністію дезертирам з нагоди Злуки українських земель, листівки ОУН, вісті Музею Визвольної боротьби України у Празі. А також публікації в періодичній пресі з нагоди Дня Злуки, віршовані присвяти з українських журналів 30-х років та ін.
Під час відкриття експозиції, присвяченої до Дня Злуки УНР та ЗУНР, були присутні голова обласної ради Олексій Кайда та заступник міського голови Леонід Бицюра. Вони наголосили на важливості 22 січня у житті кожного українця і держави загалом.
Переглянути експонати виставки можна буде до середини лютого цього року. Нагадаємо, Державний архів працює з понеділка по четвер з 8.00 до 17.15, а в п'ятницю - з 8.00 до 16.00.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up