Студенти нащедрували гарний настрій та 600 гривень

Студенти нащедрували гарний настрій та 600 гривень
«Ряжену» молодь, що співала колядки та щедрівки, радо зустрічали на вулицях, залізничному вокзалі, на дистанції, лікарні та в міністерському потязі. А от з торгового центру щедрівників вивели під охороною.

13 січня за християнським календарем свято преподобної Меланки або як у народі кажуть – Старий Новий рік чи Щедрий вечір! Саме цього дня завершується цикл «святих вечорів», а щедрувальники обходять оселі і звеселяють людей.

- У нас існує традиція щорічно ходити щедрувати в організації, які мають відношення до залізничного транспорту – вузлову лікарню, на вокзал, дистанцію, до воєнізованої охорони, на станцію Вінниця грузова, - розповідає заступник директора з виховної роботи транспортного коледжу Світлана Онуфрійчук. – Цього року нашим студентам вдалося навіть пощедрувати для міністерської делегації, що приїхала на відкриття окружної дороги в Калинівку та сфотографуватися на їхньому спец потягу «Матріса».

Солодощі, цукерки та секрет
Делегацію співочих студентів та викладачів транспортного коледжу в костюмах Діда Мороза та Снігуроньки, Меланки та інших героїв з різдвяними зірками та баяном радо зустріли в лікарні для залізничників. Хвилин двадцять знайшла більша частина лікарів та медичного персоналу закладу, щоб вислухати привітання та віншування всіляких гараздів у новому році.
- Ми поклали в торбинку щедрувальникам солодощі, цукерки та солодку воду, - каже головний лікар залізничної лікарні Олег Каліфський. – Дуже вдячні за щедрування.
Начальник залізничного вокзалу Григорій Москальчук віддячив щедрувальників, які бажали йому та усьому робочому колективу хороших пасажирів та зеленого вогнику, секретом…
- Що поклали в торбинку – секрет, - каже він. – Дуже гарно щедрували. Це заряджає позитивом та дає хорошу розрядку серед робочих буднів.
Пустили «ряжених» навіть у радіорубку залізничного вокзалу. Замість традиційного оголошення прибуття та відбування потягів усі пасажири, що були у той момент на станції, почули щедрівку.

Відео дня
>Щедрівників вигнали
- Минулого року ми ходили й по великих торгових центрах – всього нащедрували 1500 гривень та великі мішки з солодощами. У цьому році щедрівники зібрали менше - лише 600 гривень, тому що щедрували лише у «своїх», - розповідає Світлана Онуфрійчук. – Спочатку ми зайшли у торговий центр «Квартал», а нас звідти вивели з охороною. Було дуже неприємно, от і вирішили більше нікуди не йти.
Половину минулорічних коштів, що зібрали щедруючи, студенти витратили на подарунки для дитячого будинку «Малятко», іншу – розділили між собою. Що робитимуть з 600 гривнами, які нащедрували цього року, ще не вирішили.
- З одного боку щедрувати – це весело, з іншого – сумно, - каже студент четвертого курсу Ігор Ткачук, який уже втретє бере участь у щедруванні. – Ми це робимо для того, щоб піднімати українську культуру, нести людям радість, душевне тепло, бажати усього найкращого в новому році. Але трапляються випадки, коли вінничани серед сірих буднів взагалі не пам’ятають про свята… От сьогодні нас просто вигнали.
Снігурочка, студентка другокурсниця Юля Ільченко, щедрує уперше і не переймається такими епізодичними прикрощами.
- Ми для того це робимо, щоб нагадати людям, що існують свята, традиції та просто підняти настрій, - каже вона.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up