Віфлеємський Вогонь привезли у вінницькі храми

Віфлеємський Вогонь привезли у вінницькі храми
Віфлеємський вогонь запалав у вінницьких храмах. У неділю, 26 грудня, вінницькі пластуни доставили до нашого міста вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі. На початку богослужіння вогонь зі Святої Землі прийняли у себе вінницькі парафії Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, Римо-католицької та Автокефальної церков.

Владика Онуфрій вітає вінницьких скаутів - "пластунів" у кафедральному храмі УПЦ КП  у пров.Станіславського, 7А

- Щороку австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії, - розповідає голова вінницького осередку скаутської організації «Пласт» Максим Студілко. - Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру та злагоди, яке мандрує із заходу на схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового. У Вінницю я привіз його з Прибалтики.

Відео дня


Пластун Владислав Сушинський пояснює, що – палаючий вогник символізує повну жертовність.
- Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також любові до людей, - каже він. - Рівночасно цей промінчик єднає нас з усіма, хто є далеко, єднає з Христом, котрий народився в убогості. Ще у XII столітті учасник хрестових походів привіз це світло з Віфлеєму, як дар для своєї родини.
Єпископ Вінницький та Брацлавський Онуфрій Української Православної Церкви Київського патріархату каже, що Вогонь буде доставлено у всі парафії на Вінниччині.


- А це значить, що православні християни у понад 300 парафіях Вінниччини, а це близько 200 тисяч людей, зможуть відчути тепло та світло Віфлеємського Вогню, - розповів він. - Коли я бачу молодь у вінницькому Пласті, то черговий раз пересвідчуюся, що наша молодь хороша, і від неї ще можуть повчитися старші віком.
Сучасну традицію – розповсюджувати Віфлеємський вогонь миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF за підтримки місцевих скаутів.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (140)
  • Anonymous

    Та шо ви з тих москалів візьмете!!! Пластуни молодці!!

    Anonymous reply Anonymous

    Павленко гароно замітає сліди публікуючи на своїй сторінці в контакті наступне: "Юрій Хорт Київ. ПРАВІ всіх кольорів, спрямувань і течій та просто активні громадяни - додавайтеся у друзі! Хто додався, для економії часу - рекомендуйте мені френдів правих поглядів з Києва, можете репостити. Є конструктивні пропозиції з власного досвіду. *Якщо є якісь "підозри" про мене (типу "мент", "засланий", "СБУшний" і ін. паранойя) - в приват - кину ссилочки на людей, публікації в пресі і ін, які підтверджують протилежне." Також вказуючи на потенційних людей, які йому неподобаються, та щось проти нього як людини сказали, Юра Хорт Павленко таким чином хоче натравити одних людей на інших відомстити своїм обітчикам чужими руками, щоб свої не запачкати не ведіться на провокації провокатора.
  • Anonymous

    ХуЮра - це форма життя, яке знає своє місце в....... тільки за призначенням своєї форми. Це стиль життя від якого смердить)))))))
  • Anonymous

    Юра Павленко, не корч з себе праведного націоналіста, Той Вітя всім сказав після зборів, що ти мене підставив, тому зміїною червою є Ти. І добре, що всі це знають і тут про це написали. Ніякого відношення до Вас і інших провокаторів, що тут писали не маю. Юра перестань мене ображати, бо мені всі кажуть , що ти перекручуєш моє прізвище і Т.Д. Перестнань накінець формувати проти мене свої провокації. Я ні про яких націоналістів нашого міста нічого не збираю, це ти всім так говориш навмисне, щоб мене дискредитувати. ТИ САМ ПРЕКРАСНО ЗНАЄШ, ЩО Я НЕ ЗРАДНИК І НЕ ПРОВОКАТОР. -----ЦЕ ТИ МЕНІ НАВМИСНЕ НАМАГАЄШСЯ ПРИШИТИ ЦЕЙ ЯРЛИК, НЕ БУДЬ ТАКИМ САМОВПЕВНЕНИМ В ТЕБЕ НІЧОГО НЕ ВИЙДЕ. Ти максимум тягнеш на крису і шістку тим, що ти на мене зводиш всілякі наклепи. Я з тобою не хочу мати ніякої справи, і відчепись ти від мене накінець. І ПЕРЕСТАНЬ МЕНЕ ОББРІХУВАТИ ПЕРЕД ВСІМА.. Всі порядні люди знають, що ти за людина. Я не знаю чи це твоя робота тут на мене писати, але раджу припинити це робити. Я тебе попереджую в останній раз. Мені взагалі не хочеться, щоб твоя писанина тут світилась і всі ці твої попередні провокаційні писульки. Ти спеціально намагаєшся зробити з мене якогось там провокатора і зрадника, щоб мені відомстити ТИ ВЖЕ ДОКОТИВСЯ ДО ТОГО , ЩО ПОЧИНАЄШ ВСІМ КАЗАТИ , ЩОЯ ТАМ Я ЩОСЬ ПРО ВСІХ ЗБИРАЮ, ЦЕ ВІДВЕРТА ПРОВОКАЦІЯ З ТВОГО БОКУ ЗА ЯКУ ТИ БУДЕШ ВІДПОВІДАТИ і я тобі це гарантую. Я вимагаю в тебе вибачень за наклепи на мене. Я вже не дивуюсь твої ницості і лицемірству. А на рахунок Пласту перестань і в пласті мене оббріхувати. Всеодно всі знають правду. Дійсно рівень твоєї првокації негритянський, бо мій рівень взагалі подібних до твоїх речей, що я бачу на сторінці не відповідає, бо я такми ницими справами не займаюсь. Совість не дозволяє. Я застережую тебе перестань тероризувати людей налаштовуючи їх проти мене граючи "свій сценарій" на загальних націоналістичних ідеях. А якщо тобі повірити наслові, що це не твоя робота, я тобі дивуюсь, що ти така змія, що навіть мені не подзвонив і чисто по-людськи не перепитав, в мене чи я до цього причетний. А в тебе на цю просту річ навіть розуму не вистачило. А тепер в мене постає питання, чого ти такий праведник так по праведному і совістно не зробив відразу. А як ідіот купився на провокаціію якоїсь людини.
  • Anonymous

    бидло - досить добрий індикатор. якщо воно на ваші дії, вчинки, слова починає бурлити ("бурление говн" так зване) бздіти, та обсирати все навколо себе (створює собі комфортні умови оточуючого середовища), то будьте певні - ви все робите правильно. дякую торонт(х)ую та іншим за чудове бурління, ви прекрасний індикатор, який показав що пластуни йдуть правильним шляхом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up