Вінницькі підприємці кричали “Ні!” касовим апаратам (ФОТО)

Вінницькі підприємці кричали “Ні!” касовим апаратам (ФОТО)
Близько тисячі вінницьких підприємців зібралися сьогодні, 16 листопада, на акцію протесту проти Податкового кодексу. Мітинг стартував від “Книжки” і закінчився біля облдержадміністрації. Цього разу торгуючих на ринках підтримали таксисти. А влада взяла на розгляд вимоги протестуючих.


Україна у пікетах. Проти прийняття Податкового кодексу протестують сьогодні по всій країні. В столицю, під стіни парламенту, з’їхалося понад десять тисяч підприємців. Це найбільше за усі попередні аналогічні акції в цьому році. А у Вінниці бізнес організував пішу ходу від площі ім. Стуса до обласної державної адміністрації.


З криками “Ганьба”, “Ні касовим апаратам” підприємці пройшлися Соборною, тимчасово паралізувавши рух головною вулицею міста. Колону “очолювали” молоді люди у чорних накидках з капюшонами.

Відео дня
>В руках вони несли жовто-блакитні кульки та фотографії розробників кодексу: Азарова, Тигіпка та Бродського. Ця “замальовка” символізувала смерть малого бізнесу у випадку прийняття Податкового кодексу.

Участь в акції протесту взяли близько тисячі осіб. Якщо під час попередньої акції протесту в місті мітингували, в основному, торгуючі на ринках, то у вівторок їх підтримали і таксисти.

Головна мета – запобігти прийняттю Податкового кодексу в нинішньому вигляді.
Аби бути почутими, пікетуючі підготували кілька звернень: до губернатора, спікера Верховної Ради та Президента. Цього разу представники обласної державної адміністрації принаймні взяли їх вимоги.
- Це великий плюс, - кажуть мітингуючі. - Це означає, що ми на правильному шляху.
Підприємці-єдинщики добиваються працювати без касових апаратів, без повної книги обліку. Словом, вони просять “зберегти спрощену систему оподаткування в сьогоднішньому вигляді”. А у своїх вимогах пропонують збільшити обсяг доходу фізичних осіб підприємців до одного мільйона гривень. Кількість найманих осіб – залишити десять. А перелік фізичних осіб-підприємців, які не можуть працювати на спрощеній системі оподаткування, мітингуючі пропонують тимчасово “заморозити”. Тобто вилучити з проекту кодексу, поки по кожній позиції влада не дасть роз’яснення.

Щодо ставок єдиного податку, то за вимогами мітингуючих, вони мають залишатися на сьогоднішньому рівні і складати від 20 до 200 гривень, при обсязі доходу до 500 тисяч гривень. Якщо ж сума доходу буде перевищувати мільйон гривень, підприємці пропонують ввести єдиний податок у розмірі від 200 до 400 гривень.
Також, серед вимог пікетуючих, повернути спрощену систему для юридичних осіб – підприємців.
При цьому пікетувальники зазначають, що у разі формування для них нормальних умов ведення бізнесу вони можуть створювати робочі місця і забезпечувати свої сім'ї і наповнювати бюджет держави.
У противному ж випадку підприємці кажуть, що змушені будуть піти в тінь, або просто закрити свій бізнес: магазини, кіоски, кафе, тощо. Але не на день, як це було у вівторок, а назавжди.

Читайте також:
Опубликована новая версия Налогового кодекса
У вівторок вінницькі ринки бастуватимуть

Верховная Рада приняла Налоговый кодекс

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (109)
  • Anonymous

    ""Барыга" - спекулянт. Осужденный за спекуляцию (до отмены ст. 154 УК РСФСР 1961 г.) или торгующий чаем, сигаретами, “колесами” в зоне. На свободе - скупщик краденого или преступник, занятый только торговлей, обменом денег". Краткий словарь блатного жаргона.
  • Anonymous

    http://www.ustream.tv/channel/kat-ua1
  • Anonymous

    если б Юля, стала вместо Яника,то первая начала бы менять Налоговый Кодекс,настолько там всё неактуально и старо.. а так всё загавкало,заныло и завыло...
  • Anonymous

    Теперечи будет официальная отмазка - новый налоговый кодекс.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up