У квартирі Гройсмана міліція шукала порнуху

У квартирі Гройсмана міліція шукала порнуху
Міліціонерів, що проводили обшук, правозахисник Дмитро Гройсман назвав грабіжниками і оголосив конкурс. Десятьом вінничанам, які збудяться від перегляду ролику на його блозі, правозахисник подарує пляшку шампанського і запросить до себе на чай. Щоб познайомитися...

- Мені та моїй родині буде дуже цікаво поспілкуватися з людиною, якій вдасться збудитися від того відео, - каже Дмитро Гройсман. - Спеціально не прибрав лінк на своєму блозі. А розмістив я його ще другого травня заради свого коментаря. Може, там трохи більше матюків, ніж треба було. Але вибачте, матюки не порнографія, за них до відповідальності притягти не можуть. Цим хотів показати, настільки бридко, коли спецслужби держави за гроші платників податків ставлять камери, знімають проститутку, а потім підглядають за недолугим у силу свого віку сексуальним життям публічних людей. Воно може викликати тільки співчуття, а не збудження. Їх зганьбили таким чином. Ось у цьому порнографія, а не у самому ролику, де інтимні місця закриті відповідними прямокутниками та квадратиками.
"Міліція - теж люди"
Через цей ролик, взятий Гросманом на українському сервері відео-новин, прийшли в квартиру координатора Вінницької правозахисної групи працівники міліції. Вони мали постанову Ленінського райсуду про обшук у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом.

Йдеться про частину другу статті 301 Кримінального кодексу України – поширення порнографічної відео та комп’ютерної продукції. Факт – розповсюдження порнографії у Живому Журналі. А оскільки знали, чий то блог, прийшли до пана Гройсмана.
- Мене тоді у Вінниці не було. Я виїхав у Київ, - розповідає Дмитро Гройсман. – Об 11 ранку мені подзвонили родичі і сказали, що прийшли співробітників міліції з постановою суду про обшук у нашій квартирі. Постанови суду треба виконувати, тому ця була негайно прийнята до виконання родиною.
Правозахисник наголошує, що суд надав санкцію на обшук 22 вересня. Мовляв, це дивно, що оперативники прийшли аж через три тижні. Більше того, обшук вели співробітники відділу боротьби із торгівлею людьми, а не із кіберзлочинністю.
Вилучили у квартирі і віддали на експертизу дві листівки. Що це було, правозахисник пояснив так:
- Це матеріали, привезені мною з Німеччини, де я був на запрошення німецького уряду разом з великою делегацією вінничан. Нас возили на типографію, де друкується продукція для боротьби зі СНІДом. Звідти те, що знайшла у мене міліція. Це дві виконанні типографським способом, з адресою веб-сайта німецького фонду боротьби зі СНІДом, листівки по техніці безпеки для секс-працівників у ході оральних та анальних контактів. Схематично, але дуже прямо, чітко і зрозуміло, там усе зображено. Вони вважають, що це має бути вивчене на предмет порнографії? Прекрасно. Принаймні, сподіваюся, самі міліціонери це вивчать і будуть застосовувати в житті, бо вони також люди.
"Це кримінальний злочин"
Обшуком у квартирі, як каже Дмитро Гройсман, не скінчилося. В тому ж домі знаходиться офіс Вінницької правозахисної групи і правоохоронці зажадали оглянути ще і його.
- Вони привели хазяйку приміщення, і вона дозволила оглянути, - каже правозахисник. - Вони мали подивитися і піти, але почали негайно відключати системні блоки і забирати наші документи. Вони вчинили кримінальний злочин. Перевищення влади, службових повноважень карається набагато тяжче, ніж порнографія. Ще й скоїли пограбування, тому що відкрито заволоділи нашим майном. Чому ми не видали усе добровільно? Бо це була конфіденційна інформація, яка нам у повному обсязі не належить.
Як пояснив Дмитро Гройсман, його правозахисна група має угоду з Управлінням верховного комісара ООН у справах біженців і надає допомогу останнім від імені комісара. Більшість вилученого і належала цьому Управлінню ООН.

- Ось протокол вилучення, - показує Гройсман. - Вилучається справа громадянина Сомалі і таких 319. Якщо ти не збоченець, то не сприймеш фотокартку громадянина Сомалі за порнографію. Інших зображень у цих папках нема. Як і в бухгалтерії громадської організації. Хіба це документи, дотичні до поширення громадянином Гройсманом порнографічної продукції? Тут дійсно питання міжнародної відповідальності.
Гройсман пов’язує міліцейських обшук з його роботою на захист біженців. Каже, там крутяться надто великі гроші, але погроз не отримував. На питання, чи боїться за своє життя, відповів: „Якщо мене уб’ють, буду помирати дуже здивованим”.
"Хочу дійти до суду"
- Жодного відношення ця подія до порнографії немає, - впевнений він. - Це було бажання вилучити нашу документацію і перешкодити здійснювати свою професійну діяльність. Думаю, усе це через масову міграцію сомалійських біженців через Вінницю, і ті розбори, які є у мафії, що до цього причетна. Сподіваюся, трохи продовжив собі життя тим, що це сказав.
Зараз Дмитро Гройсман проситься на допит у міліцію. Каже, дивно, що його досі не запросили. А у обласному міліцейському управління кримінальної справи про розповсюдження порнографії та обшуку у пана Гройсмана не коментують. Пояснюють це тим, що ще тривають слідчі дії. І допит правозахисника, кажуть, ще буде. Після нього - й офіційні відповіді.
- Мені буде дуже цікаво, якщо історія з порнографією дійде до суду. Я б хотів, щоб так сталося, - каже Дмитро Гройсман. - Якщо хтось і має робити юридичні експерименти, то це правозахисники. Немає кращого методу довести неправильність закону, ніж показати на собі, що цей закон абсурдний.
До речі
Відома ще одна кримінальна справа про розповсюдження порнографії на Вінниччині. За нею рік тому винесли звинувачувальний вирок. Фабула справи, що є у єдиному реєстрі судових рішень, така. Подружжя з Бершадського району в присутності кума посперечалося, чи зможе чоловік напідпитку виконати свій подружній обов’язок. Дружина стверджувала, що її чоловік втрачає чоловічу силу від горілки. А той довів протилежне. Усе це зняв на камеру мобільного телефону їхній кум. І це лишилося б сімейною справою, якби той кум не показав запис колегам по роботі. Ті донесли жінці, і вона образилася настільки, що заявила в міліцію. Так сімейне діло стало кримінальним. Правоохоронцям кум зізнався, що дійсно вів запис статевого акту кумів і має його на телефоні. Результат – мобільний вилучили, як засіб зйомки та розповсюдження порнографії. А сам „оператор” отримав штраф і судимість за поширення порно.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    http://www.youtube.com/watch?v=3_d-OrANjt0
  • Anonymous

    пардон, Диме Гройсману не хватило
  • Anonymous

    порнуху смотрят многие. но вот разумному большинству хватает ума не заявлять об этом во всеуслышание. Диме Гройсмана не хватило. За что и поплатился.
  • Anonymous

    «Десятьом вінничанам, які збудяться від перегляду ролику на його блозі, Д. Гройсман подарує пляшку шампанського». А вдруг «возбудившийся» не успеет добежать до Димы, что тогда ? Поверит он на слово «возбудившимся», или зажмёт шампанское ?

    Anonymous reply Anonymous

    Это был мой комментарий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up