На вулиці пропадає хлопець, який втратив пам'ять

На вулиці пропадає хлопець, який втратив пам'ять
Ще донедавна він жив іншим життям. Про це свідчать доглянуті руки, приємної зовнішності обличчя, щирий погляд великих очей. У них несподівано з’явилися сльози, коли запитав його про батьків. Нині цей хлопець, віком приблизно 25-30 років, опинився на… смітнику, у компанії бомжів. На жаль, про себе він нічого не пам’ятає. Сподіваємося, можливо хтось упізнає його на фотографії.

Про хлопця, який приблизно три тижні тому з'явився у дворі однієї з багатоповерхівок на проспекті Юності, журналістам «RIA» розповіла молода дівчина на ім’я Катя. Вона, так само, як дехто з жителів сусідніх будинків, виносить йому їсти. Каже, одна із сусідок брала його додому, щоб помився.

Їхав поїздом день і ніч…
- Боляче дивитися, як пропадає людина, - каже Катя. – Напишіть в газеті, може, хтось упізнає його.
Катя показала місце, яке облюбував незнайомець. Допомогла зустрітися з ним. Обоє чекали журналістів на спортивному майданчику поряд із будинком. На запитання, як звати, хлопець відповів – Руслан. Катя здивовано подивилася на нього.
- Це вперше він назвав своє ім’я, - каже дівчина. – До того стверджував, що не пам’ятає. А прізвище своє знаєш?
У відповідь хлопець стинає плечима. На запитання здебільшого відповідає кивком голови: або стверджувально, або – навпаки. Якщо говорить - дуже коротко – одним або двома словами. Великі карі очі видають тривогу. Він не розуміє, чого від нього хочуть незнайомі люди. Незважаючи на спеку, на ньому чорна куртка з чужого плеча. Під нею видно червону футболку. Брюки підв’язані шнурком. На ногах червоні тапочки, жіночі. Взутий тільки в один носок чорного кольору. Коли запитали, де взяв одяг, відповів: «На мусорці».
- Я пропонувала йому нормальне взуття, - продовжує Катя. – Літні босоніжки. Він покрутив їх у руках, подумав, а тоді каже: «Важкі». Одразу повернув назад.
Звідки приїхав, не знає. Єдине, що вдалося з’ясувати після багатьох запитань, що їхав на поїзді. Якщо вірити почутому, їхав один день і ніч. Схоже, з пересадкою. Бо каже, що виходив і заходив у поїзд і знову їхав.

Любить квас і цукерки
Коли зустрілися, незнайомець доїдав бутерброд, принесений Катею. Даємо йому баночку з картоплею з м’ясом. Пропонуємо поїсти, поки гаряча. Він показує кивком голови, що не зараз, пізніше. Чи то соромиться, чи не хоче. Швиденько кладе банку в пакет. У нього їх два. Обидва наповнені речами.
- Він просить квасу, - каже Катя. – Каже, що дуже любить цей напій.
Разом ідемо до магазину. Дорогу показує незнайомець. Між дворами виводить до магазину «Чайка» на проспекті Юності. Просимо показати, що саме хоче купити. Серед кількох видів квасу на прилавку, показує на один з них. Виходимо на вулицю. Хлопець знову кладе пляшку у пакет. Пропонуємо напитися. Крутить головою, мовляв, не зараз. Очі видають сором’язливість.
- А що ти ще любиш їсти?
- Солодке.
- Що саме?
- Цукерки «Червоний мак».
Катя дивується, що хлопець розуміє українську мову.
- Мені здавалося, що він не знає української, - каже Катя. – Коли розмовляла з ним по-українськи, він показував, що не розуміє.
- А що таке тістечка, знаєш?

- Ага, - киває у відповідь головою і додає, - солодкі коржики.
Подавці у магазині, де купували для незнайомця, крім квасу, ще й цукерки «Червоний мак», кажуть, він уже заходив з кимось з чоловіків. Той купував пиво. «Чому звернули увагу на незнайомця?» У відповідь усміхаються: «Бо у нього сповзали штани, підв’язані шнурком. То він весь час підтягував їх».
- А пиво, горілку п’єш?
У відповідь робить на обличчі криву гримасу, махає руками: «Ні-ні!»

Відео дня
>«Малолєтки можуть убити…»
70-річна бабка Люба - одна з тих, хто постійно опікується незнайомцем. Каже, що збирає на смітниках пляшки, то не могла не помітити новенького.
- Він ніколи нічого не просить, - каже бабця. – Що дасиш, те буде їсти. Я його оберігаю від штатних бомжів.
- Петя тебе б’є? – запитує.
- Колись бив, тепер – ні…
- Я йому стелю спати за мусоркою, на травичці, - продовжує бабка Люба. – Старий матрац, одежину, там його менше видно. А він, чомусь, тільки в кутку мусорки ховається. Тут у всіх на виду. Малолєтки по ночах шастають, побачать, то й вбити можуть. Малолєтки ж безсердечні, для них нема нічого святого. А ще як вип’ють, чи наколяться…
За словами баби Люби, одного разу незнайомець запитував її, чи не могла б вона взяти його до себе.
- Бачу, він добрий, але я чужих боюся, - каже пані Люба. – Жінки ходили в церкву на Келецькій. Просили, щоб його туди взяли на догляд. Але там сказали, що беруть тільки дітей. У міліцію не заявляли, бо ті можуть так "опреділити", що пропаде ще скоріше, ніж на вулиці.
- А ти знаєш, хто такі міліціонери? - запитуємо хлопця.
- Знаю. Ті, хто садить у тюрму.
На нозі у нього рана.
- Покажи, що в тебе там з ногою, - каже баба Люба.
Той піднімає штанину. На тілі видно почервоніння.
- Я йому промивала, - продовжує баба Люба. – Сьогодні скаржився, що вночі його щось боліло.
- Що тебе боліло, скажеш? - питає баба Люба. - Чуєте, що каже, всередині щось боліло.
У руках хлопець постійно тримає двогривневу купюру. Час від час кладе її в… рот. На запитання, де взяв, каже, що на мусорці.
- Либонь, хтось дав, бо на мусорці гроші не валяються, - каже баба Люба.
- Його треба звідси кудись забрати, - невдоволено каже одна з жінок. – Тут на спортивному майданчику діти граються. А він там у кущах нужду справляє. Вони піддивляються. Він на них кричить. Як ви це собі уявляєте? Зима настане – пропаде людина…
Два рази запитували хлопця про батьків, сім’ю. В обох випадках після цих запитань його очі повнилися слізьми. Щоразу він повторював одне й те саме: «Не знаю, не пам’ятаю…»
Від редакції
На нашу думку, з хлопцем мав би попрацювати досвідчений психолог. Такому фахівцю Руслан відкрився б більше, ніж журналістам. Нітрохи не сумніваємося, ще донедавна він жив нормальним життям. Очевидно, його змінила важка психологічна травма. Але це тільки наші припущення…

Коментарі (23)
  • Anonymous

    Я люблю цукерки «Червоний мак», люблю квас, знаю що таке тістечка та канапки, люблю носити літні босоніжки – Катя напиши мені СНЕВ[email protected]

    Anonymous reply Anonymous

    Господа Вы меня не правильно поняли. Явлюбился в девушку Катю.Катя если ты это читаешь напиши мне СНЕВ[email protected]

    Anonymous reply Anonymous

    Конфет захотел ?

    Anonymous reply Anonymous

    Пан Коля, я же не к Вам обращался, зачем блестать остроумием :))

    Anonymous reply Anonymous

    Иди на помойку, тебя там Катя ждет с квасом

    Anonymous reply Anonymous

    Мыкола я же не говорю куда Вам идти :))

    Anonymous reply Anonymous

    А я скажу-иди на три буквы.

    Anonymous reply Anonymous

    Мыкола, а тебя не Янович по батюшке? Что-то стиль очень похожий :)) Скоро в кабмине будешь работать:))

    Anonymous reply Anonymous

    Учитесь,бомжи, как устраиваться надо. На чикушку смаги можно насшибать или бутылок насобирать, на закусь добрые женщины принесут картошку с мясом(!) и "Красный мак", а журналист ещё и квасу на запивочку купит. Знай, сиди себе в одном носке да слезами заливайся.

    Anonymous reply Anonymous

    Не зарекайтесь. В жизни все бывает. Сегодня Вы на вершине, а завтра не знаете у кого помощи просить. Бомж - бомжу разница. Но где Вам Это понять. Живите в своем мирке не видя ничего вокруг. Так легче.

    Anonymous reply Anonymous

    якщо вы загубили спокій я Вам не допоможу. Вибачте

    Anonymous reply Anonymous

    Дуже шкода, що Ви мені не можете допомогти, але я втратив спокій побачивши Вашу світлину Катя

    Anonymous reply Anonymous

    А у бомжа губа не дура - жрёт "Красный мак", и дорогу в "Чайку", невзирая на амнезию, помнит отлично.

    Anonymous reply Anonymous

    И где только журналист увидел "доглянуті руки, приємної зовнішності обличчя, щирий погляд великих очей" ? Сидит грязный и страшный бомжара, явный алкаш.

    Anonymous reply Anonymous

    Чувак, не ЗаРеКаЙсЯ!!!!!
  • Anonymous

    думаю, що можна спробувати поширити цю інформацію. Як це зробити: Якщо ви є в якій-небудь соціальній мережі - дайте сцилко на цю статтю і фото хлопця з короткою аннотацією.

    Anonymous reply Anonymous

    Заметьте, как при журналисте парень сразу заговорил и понял всё, чего раньше ни в какую не понимал. Симулирует чувак по полной. А что, сердобольные женщины кормят-поят-моют. Какому бомжу ещё повезёт так устроиться?

    Anonymous reply Anonymous

    Чувак не зарекайся!!!!!!!!
  • Anonymous

    Ну ось сьогодні його вже прийняв наш доблесний патруль.

    Anonymous reply Anonymous

    никто его не "принимал". откуда у Вас такая информация?

    Anonymous reply Anonymous

    ппц парню кажись...

    Anonymous reply Anonymous

    та давно уже нужно придумать что-то с этими людьми. какой-то дом создать, что ли. это же не всегда лентяи, а нормлаьные люди, которые остались без дома.
  • Anonymous

    В.Скрипникик, - напиши шо с ним потом станется! а то вечно у вас читаешь только про скандал и ни слова про последействие.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up