Як вибрати свій камінь тернополянам розповідають продавці

Як вибрати свій камінь тернополянам розповідають продавці
Якщо камінь сам тріскає під час носіння, то краще його більше не вдягати, наполягають продавці каміння. Адже він увібрав увесь негатив з навколишнього середовища, який мав бути направлений на вас. Тобто з вами мало статись щось недобре, а камінь вас уберіг

Прикраси та сувеніри з натурального каміння варто вибирати інтуїтивно, радять продавці біжутерії й сувенірів з каменю.
Керуватись гороскопами чи порадами інших людей при купівлі каміння не варто. Виріб має подобатись саме вам. А ще краще, коли прикрасу чи сувенір із каменю подарують. Така річ буде мати більшу силу, стане для господаря оберегом, переконують продавці каміння.
Вибирає блискучі відполіровані
Тернополянка Тетяна Трач вже років десять носить прикраси з каміння. Каже, любить усе - намиста, перстені, підвіски.
- В мене є перстень зі змієвиком. Йому вже майже десяток років і виріб досі гарно виглядає. Жоден камінчик не вилетів з оправи, - говорить жінка. - Єдине, що не купую - сережки з камінням. Бо такі вироби в основному виготовлені не із золота чи срібла, а з ювелірних сплавів. В мене алергія на такі речі.
Пані Тетяна підбирає вироби ті, які їй до душі, а не які радять психологи чи астрологи. Перед купівлею тримає виріб у руці, аби відчути його енергетику, оглянути його ззовні. Зокрема дивиться, чи немає на камені тріщин.
- Зауважила, що часто на вітринах вироби з каміння підсвічують по-особливому. Тоді вони усі дуже гарно блищать. А якщо взяти виріб з камінням в руку, прикрити долонею від світла, то деякі з них виглядають, як пластмаса, - каже жінка. - А мені до вподоби саме блискучі вироби, гарно відполіровані. Звертаю також увагу на гранування каменю.
Вироби з каміння пані Тетяна носить як прикраси, або виготовляє свої. Так днями жінка купила три намиста з різних каменів - цитрину, топазу й перлів.
- Те, розкішне, з перлів, залишу собі, - говорить жінка. - А два інші розшию та буду робити з тих каменів свої прикраси. Вони гарно виглядають зі стрічками.
Ціна залежить від шліфовки
Ціна виробів із каменями залежить від їхньої якості, від того, наскільки він рідкісний, якої маси та обробки.
Вибирати камені можна по гороскопу. Є розроблена певна класифікація, згідно з якою тому чи іншому знаку зодіаку підходять більше певні камені. Проте продавці кажуть, що все залежить від самої людини, яка буде носити виріб.
- Для самозаспокоєння можна керуватись гороскопом при виборі прикрас із каменю, - говорить керівник виставки “У світі каменю” Надія Аулова. - Проте виріб із каменем буде мати силу навіть тоді, коли вибирати його просто так.
Силу, за її словами, мають усі камені, незалежно від розміру.
Продавець стверджує, що камені - живі істоти. Тому не ми їх вибираємо, а вони нас.
- От візьмете виріб із одним каменем, він вам не до душі. А інший - навпаки, відчуваєте, що ваш, - розповідає жінка. - І не важливі тоді його колір, форма тощо. Якщо вас вибрав камінь, то не слід його ігнорувати. Бо часто буває, що жінка приміряє намисто чи сережки, покрутиться перед дзеркалом, знімає і йде. Каже, що підійде через півгодини чи наступного дня. А потім приходить за тою прикрасою - а її вже купили. Бо камінь образився на ту жінку й пішов до інших рук.
Тріснуті не треба носити
Загалом, вибираючи напівкоштовне каміння, окремі продавці радять звертати увагу на шліфування, інші - не звертати.
- Поціновувачі каменів беруть вироби, в яких негладкі поверхні, нерівні, невідшліфовані. Адже в природі камені саме такі, - зауважила Надія Аулова.
Такі вироби, як ми зауважили, коштують дорожче. Наприклад, намисто з коралів в місті коштує в середньому від 60 грн, такої ж величини та форми каменів невідшліфованих коралів - 120 грн.
Якщо камінь сам тріскає під час носіння, то краще його більше не вдягати. Адже він увібрав увесь негатив з навколишнього середовища, який мав бути направлений на вас. Тобто з вами мало статись щось недобре, а камінь вас уберіг.
- От у мене була ситуація: в перстені тріснув великий малахіт, - говорить жінка. - Причому тріснув рівно посередині, я ним не кидала об землю, чи ще об якісь тверді предмети. Просто він увібрав у себе весь негатив і захистив мене.
Подарований діє швидше
Коли камінь дарований, то він швидше почне проявляти свою силу, а отже й приносити користь своєму хазяїну, стає для нього оберегом, додає Надія Аулова. Якщо ви обираєте каміння в подарунок і не знаєте, який камінь сподобається людині, огляньте нейтральні обереги. Наприклад, котяче око чи змійовик. Ці камені оберігають свого господаря та оселю, де він проживає.
- Кажуть, що чоловічі талісмани - камені з халцедону, авантюрина, тигрового й соколиного ока. Саме вироби з них радять дарувати чоловікові, - розповідає продавець-консультант відділу біжутерії пані Марія. - Ці камені надають бадьорості, тверезості розуму, впевненості, а також фінансового благополуччя. А ще оберігають від нещасних випадків.
Для жінки, за її словами, оберегом може бути будь-який камінь, який вона сама обере.
- Якщо жінкам прийнято дарувати каміння у вигляді прикрас - намиста, перстенів, сережок, то чоловікам можна презентувати картини, підсвічники, келихи, брелки з каменю, пірамідки чи просто необроблений самородок, - каже менеджер-консультант прикрас Вікторія Стець. - Кам’яні піраміди є акумуляторами енергії, їх добре ставити біля комп’ютера.
З каменями, за словами Надії Аулової, треба розмовляти, тоді вони дають хазяїну свою силу.
- Я вже не раз переконувалася в силі каміння, - розповідає вона. - От якось мене врекли, мені було дуже погано. Я одягла перстень із змієвиком - і мені одразу покращало.
Тепер жінка постійно одягає на ділові переговори намисто з цим каменем. Каже, він береже її від злого ока, поганих намірів.
Чистити на сонці та без води
Куплене чи дароване каміння бажано чистити. Також варто чистити виріб із каміння, якщо ви його довго носите. Найлегший спосіб - покласти виріб на дзеркало під прямі сонячні промені, каже пані Людмила.
Більшість виробів із каменю - не в золоті чи сріблі, а в ювелірних сплавах.
- Справа в тому, що камені по достоїнству ставлять себе вище, аніж золото чи срібло. Тому камені комфортніше почувають себе в сплавах, - каже Надія Аулова.
Щоб така біжутерія з каміння довго тішила око, треба правильно за нею доглядати.
- Не допускайте контактів прикрас із водою, хімічними рідинами й впливу високих температур, - говорить пані Аулова. - Цим ви збережете від знищення зовнішнє покриття прикраси та її частину, на яку кріпляться кристали.
Також не варто кидати вироби на тверду поверхню. Очищувати їх краще за допомогою сухої м’якої тканини. Особливо акуратно очищуйте місця виробу, де кріпляться камені та кристали.
Будьте обережними при відкритті застібок, бо вони зроблені достатньо тугими для того, щоб виріб не зламався швидко.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up