"АртПоле" переїхало, "Млиноманія" залишилась!

"АртПоле" переїхало, "Млиноманія" залишилась!
На всеукраїнському рок-фольк-фестивалі біля старовинного млина у Сокільці 10-11 липня вінничани зможуть послухати українські рок-гурти і навчитися грі на етнічних музичних інструментах. Вхід для усіх - безкоштовний!

Цього року ні давніх "Шешор", ні новоявленого "АртПоля" на Поділлі не буде. Фестиваль остаточно переїхав із Воробіївки і 12 липня розпочнеться поблизу Куяльницького лиману за 12 кілометрів від Одеси. Проте впадати у відчай вінничанам зарано! Свій власний фестиваль у нас буде! Точніше - він щороку, починаючи з 2007 року, набирає обертів під манливою назвою "Млиноманія".

- Коли у 2006 році у Воробіївці вперше пройшли "Шешори", ми з друзями вирішили: а чим ми гірші? Вони можуть - і ми зможемо! Тож рік по тому провели фестиваль, присвячений святу Івана Купала і народним традиціям. Назвали його "Землі квітучої краса", - згадує програмний та технічний директор фестивалю "Млиноманія" Анатолій Доспехов. - У 2008 році назву змінили, а фестиваль почали проводити на території старого млина, який зараз, на жаль, не діє, проте залишається окрасою мальовничого Сокільця, розташованого біля дивовижних порогів Південного Бугу.
Якщо у перші роки проведення фестиваль збирав кілька сотень глядачів, то торік спромігся уже й на тисячі. Відтак цими вихідними організатори очікують до п'яти тисяч глядачів, а на наступний 2011 рік взагалі планують розмахнутись до 15-20 тисяч.
- Ми щороку намагаємося удосконалюватися. Запрошуємо цікаві етно- і рок-гурти, а цього року вперше проведемо майстер-класи з гри на етнічних музичних інструментах і народних ремесел. Крім того, як завжди, усі бажаючі зможуть оцінити красу головних місцевих визначних пам'яток на захоплюючих екскурсіях.


Апогеєм фестивалю стануть вечірні виступи. З 18.00 і до півночі для усіх "млиноманів" співатимуть гурти, які були обрані під час інтернет-голосування, що проходило на офіційній сторінці фесту.

Вечірню програму фестивалю у суботу, 10 липня, о 18.00 відкриє вінницький гурт Led Wind, що за рік існування вже встиг засвітитися на таких фестах, як: "Млиноманія-2009", Rise Metal Fest, Olds friends fast, "Хвиля антигламурної музики", "Живий Вогонь"
Тож у суботу не пропустіть виступ вінницьких гуртів: Led Wind, що спеціалізується на музиці в стилі post-grunge і hard'n'heavy, та команди Milkit, яка пропагує alternativе rock. З іногородніх 10 липня виступить херсонський "Криголам", "КрайСебе" з Могилева-Подільського, "Шум" та "Яродан" з Києва, а також Postsense з Білої Церкви - група, яка у своїй музиці намагається поєднувати блюзові форми та етнічні елементи з тенденціями сучасних прогресивних рок-течій.
У неділю, 11 липня, вечір "Млиноманії" пройде під музику київських гуртів Voz interior, "Ярра" і "Кам'яний гість", ірпінського "Ренесансу" (рок з елементами heavy, folk, hardcore) та вінничан з "Карт Бланш" і "Ясон". Ведучий фестивалю - Андрій (Чук) Чуковський (телеканал ТЕТ).
- Фестиваль проводиться на відкритій галявині в безпосередній близькості від Бугу, мостів через нього, скал і урвищ, - додає Анатолій Доспехов. - Тому задля уникнення нещасних випадків усіх закликаємо не стрибати у воду і не вживати міцного алкоголю на території фестивалю.
Цікаве про Сокілець та млин
Розташоване між Тульчином і Немировом село Сокілець, перш за все, відоме серед байдарочників і людей, які захоплюються водним туризмом (рафтінгом). Сокілецькі пороги - одна з головних прикрас усіх маршрутів по Південному Бугу. Щороку в квітні-травні з "великою водою" сюди, у прямому розумінні, підгрібають поціновувачі водного адреналіну - на катамаранах і байдарках. Адже сплави по Південному Бугу, поза сумнівом, дарують море адреналіну і масу нових вражень.
Влітку на зміну екстремалам приходять мирні туристи. Вода в річці спадає, і над поверхнею виступають величезні валуни, схожі на мокрі спини гіпопотамів. А вируюча між ними вода утворює природні купальні-джакузі. Для любителів риболовлі трапиться прекрасна нагода порибалити - річка щедра на дари (сом, судак, окунь, карась, плітка, тощо).
По-друге, в селі знаходиться санаторій "Сокілець", який проводить лікування органів дихання, опорно-рухового апарату, сечостатевої системи, органів травлення, зору і реабілітацію контингенту із забруднених територій. Неповторну красу санаторію додають 200-річні зелені тераси, на яких розміщені літні житлові корпуси, гранітні пороги, через які спрямовується річка і кришталевої чистоти повітря; все це колишні володіння графа Потоцького. Береги скелясті, а протилежний берег виглядає просто запаморочливо: зелень різних відтінків подекуди дозволяє виглянути темним глибам скель...
І, по-третє, в Сокільці знаходиться великий старовинний млин, побудований німецькими майстрами в останні роки XIX століття (1884-1888 рр.; стиль ренесанс). Залишки багатоповерхової будівлі маслозаводу приголомшують витонченістю. Неймовірно, як багато уваги приділяли в минулих століттях естетиці звичайних промислових підприємств.
Та й місце для заводу вибране чудове: вода з ревом обрушується вниз із греблі повз дерев'яне колесо, що давно не обертається, красива кладка з каменю і червоної цегли, ажурні ковані парапети, елегантна архітектура. Млин пропрацював більше ста років і працював би й далі, якби не пожежа кілька років тому.
Як доїхати до Сокільця?
Маршруткою: з Немирівського шосе ви можете доїхати до Немирова, далі - на попутці 15 км до Сокільця.
Автобусом: з Центрального автовокзалу щоденно ходять автобуси: о 9.30, 11.50, 12.50, 15.00, 15.30.
Автомобілем: навкруг Вінниці ліворуч по об'їзній дорозі до Немирова, далі - в Немирові поворот на Могилів-Подільський, 15 км до Сокільця.
Що прихопити з собою?
1. Щоб не шукати притулку та не змерзнути вночі, поневіряючись по наметовому табору, бажано мати свої намети, спальні мішки, туристичні килимки, тенти від можливого дощу.
2. Нікому на природі ще не завадив "джентльменський набір": чашка + миска + ложка...
3. Місцевий ландшафт дуже нерівномірний: валуни, ями, багнюка, корчі, будяки, байраки. Тому, щоб часом вночі не перечепитися чи не вступити в щось неприємне, бажано мати при собі ліхтарик.
4. Вхід на фестиваль безкоштовний, але якщо ви бажаєте почастуватися стравами польової кухні, закусками і напоями, - при собі все ж таки потрібно мати якісь гроші (або ж привезти все необхідне з собою).

Програма фестивалю "Млиноманiя-2010"
(галявина бiля млина, с. Сокiлець, Немирiвський район)
Субота, 10 липня
з 10.00 - приїзд гостей, реєстрація, розмiщення учасникiв фестивалю
11.00 - відкриття першої частини фестивалю (майстер-класи, ленд-арт, екскурсії)
11.00-13.00 - майстер-класи з гри на етнічних музичних інструментах
12.00-14.00 - екскурсія історичними місцями та мальовничими пагорбами і долинами заказника "Прибузький" (с. Печера)
17.30 - відкриття головної частини фестивалю
18.00 - 00.00 - музична частина, виступи колективів на сцені біля млина: Led Wind (Вінниця), "Яродан" (Київ), Milkit (Вінниця), "Криголам" (Херсон), "КрайСебе" (Могилів-Подільський), Postsense (Біла Церква), "Шум" (Київ)
Неділя, 11 липня
10.00-13.00 - майстер-класи із гри на етнічних музичних інструментах
з 12.00 - ленд-арт, майстер-класи з етно-боді-арту, ляльки-мотанки, витинанки, розпису по тканині
15.00-16.00 - екскурсія історичними місцями
18.00-00.00 - ІІ етап музичної частини, виступають гурти: Voz interior (Київ), "Кам'яний гість" (Київ), "Ренесанс" (Ірпінь), "Карт Бланш" (Вінниця), "Ясон" (Вінниця), "Ярра" (Київ)
з 00.00 - "акустична бард-сцена" - виступи музикантів біля нічної ватри

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    блин, а как же финал ЧМ!!!!!!!(((( ну разве нельзя на следующих выходных ?

    Anonymous reply Anonymous

    А на следующих выходных АртПоле! :)

    Anonymous reply Anonymous

    Була на "Млиноманії". Вражень багато. З хорошого-дуже гарна музика, гарні гурти. З поганого - людей зовсім не було, які тисячі? Ну може до сотні назбиралось, та й то з організаторами та учасниками. Майстер-класів обіцяних не багато було. А фестиваль мав би розвиватись, може якусь рекламу йому б кращу зробили... А то соромно було за виступаючих, глядачів по пальцях порахувати можна було...

    Anonymous reply Anonymous

    я там вже на Млиноманії другий раз..і мені подобається ..цього року підвела погода трохи..і деякі люди поїхали ...через дощ .. але природа там просто чудова .. на наступний рік хочу ще..=)
  • Anonymous

    УХ! їду на МЛИН! Як не нагуляюся, то хоч в Бугу накупаюся.

    Anonymous reply Anonymous

    Не утопни, смотри. Опасное место, много народа там утонуло.
  • Anonymous

    02 серпня 2010 року на правому березі річки Південний Буг в с.Канаві Тиврівського району відбудеться свято родинної пісні «Мамина піч». Куди з’їдеться багато митців та шанувальників родинної пісні. «Мамина піч» - самий крутий фест на теренах колишнього СРСР. :)))

    Anonymous reply Anonymous

    кто это минусит детище Народного Кума Украины?

    Anonymous reply Anonymous

    какой фест еще не придумали? вже мамина пич?)))) а батькови валянки будуть?))))

    Anonymous reply Anonymous

    :))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up