Наталя Сумська у Вінниці стане свекрухою

Наталя Сумська у Вінниці стане свекрухою
Повну фірмового українського колориту, гумору та музики, виставу "Кайдашева сім'я" актори Національного академічного театру імені Франка зіграють у Вінниці 17 червня о 18.30.

У середу, 16 червня, о 18.30 комедією "Так виходять у люди" творча трупа театру імені Садовського завершить 76-й театральний сезон. Проте довго нудьгувати вінницьким театралам не доведеться. Вінницькі актори вже зараз активно працюють над новими захоплюючими прем'єрами, а у четвер, 17 червня, поступляться рідною сценою своїм друзям і колегам із Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.
Наприкінці січня "франківці" відсвяткували 90-річчя театру, а зараз вирішили привезти улюбленій вінницькій публіці народну музичну комедію на дві дії "Кайдашева сім'я", з якою, до речі, нещодавно успішно гастролювали в Санкт-Петербурзі.
- У 1920 році Гнат Юра та Амбросій Бучма кожен зі своїм театром зустрілись у Вінниці. Там два колективи - з Києва та Львова - об’єдналися і назвали себе театром імені Івана Франка, який існує дотепер, - розповідає художній керівник театру, народний артист України Богдан Ступка. - І кращі традиції цього театру продовжили його наступники. А традиції - це атмосфера в колективі і хороша, цікава вистава, на яку ходять люди.

Вистава "Кайдашева сім'я" - прекрасне етнографічне шоу про Україну

В репертуарі театру Франка "Кайдашева сім'я" йде з грудня 2007 року. Спочатку підопічні Богдана Ступки за його ж рекомендацією ознайомилися з інсценізацією повісті Миколи Босака. Але потім режисер, заслужений діяч мистецтв України Петро Ільченко з акторами вирішив самотужки "перекласти" знамениту повість українського класика Івана Нечуя-Левицького "театральною мовою".
- "Кайдашева сім'я" - знакова річ для української ментальності, - каже Петро Ільченко. - Настільки, що іноді, пригадавши грушу, яка всохла, хочеться заволати: "Люди добрі, та що ж ви робите? Ви хочете, щоб Дніпро всох, аби ви нарешті зрозуміли, що треба берегти одне одного, свою землю, кожен її куточок?" Усі ми, як і Кайдаші, - різні, але ми - одна сім'я.

Відео дня
>

Карпо - Олександр Форманчук, Мотря - Олена Медведєва

Чи не найактивніше за колективну творчість у створенні вистави виступала прима театру Наталя Сумська, яка після п'яти "безпрем'єрних" років нарешті отримала у рідному театрі головну роль - сварливої Марусі Кайдашихи. До речі, з однією з найскандальніших жінок української літератури дружина Анатолія Хостікоєва знайома дуже добре - саме Наталя Сумська начитувала "Кайдашеву сім'ю" для серії аудіокниг "Класична українська література".
- Хочу вірити, що Нечуй-Левицький нам допомагав. Того року, коли ми працювали над матеріалом, було три ювілеї: від дня народження, дня кончини автора і року написання твору. Вважаю, що дух Нечуя був десь біля нас, - говорить у своїх інтерв'ю народна артистка України. - "Кайдашева сім'я" - це приклад для тих, хто прийде дивитися, як складається спільне життя батьків та їхніх одружених синів. "Ставте хату пополовині!" - заявляє Карпо, одружившись. У такий спосіб розв'язували проблему несумісності характерів раніше, але ж, визнаймо, конструктивне вирішення питання! Врешті-решт, Кайдаші розділили господу, землю, щоправда, дійшли до цього, пересварившись.
Оскільки сама любить комедійний жанр, в роботі над образом Кайдашихи, Наталя Сумська намагалася знайти смішне, як це буває і в житті: де лаються, там і сміються.
- Дякуючи долі, я в дитинстві часто бувала в селі у рідних, навіть пішла до першого класу в сільській школі села Катюжанка на Київщині, а до третього - в школі села Верблюжка, що на Кіровоградщині. Цією виставою я складаю шану і висловлюю свою любов до прадавнього українського села, - каже Наталя Сумська. - Шкода, що мій тато В'ячеслав Гнатович Сумський, народний артист України, самородок з Кіровоградщини, не побачив моєї роботи, яку я присвятила його пам'яті. Пам'яті актора, який неперевершено виконав десятки ролей українського класичного репертуару.

У ролі однієї з найскандальніших жінок української літератури Марусі Кайдашихи народна артистка України Наталя Сумська (54) неперевершена!

У "Кайдашевій сім'ї" сміх лунає крізь сльози й навпаки, адже комічні і драматичні ситуації, у які потрапляють персонажі, взяті із самого життя. В той же час франківці постаралися максимально наблизити виставу до традиційного українського театру, автентичності, обрядовості. Не забуваючи при цьому про речі філософські та стратегічні, яких у цій, повній українського колориту, повісті зашифровано вдосталь.
Більше про виставу "Кайдашева сім'я" ви можете дізнатися за телефонами: 56-25-34 та 67-09-07.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up