Вінничанин за 12 тисяч доларів побудував дім на колесах на березі Бугу

Вінничанин за 12 тисяч доларів побудував дім на колесах на березі Бугу
  • Вінничанин, який пожив в Америці, Росії та Африці, повернувся до рідного міста і побудував справжній дім на колесах;
  • Раніше це був величезний холодильник. Тепер — smart-житло;
  • У 32-х «квадратах» є всі комунікації. Як він це зробив?

Дім Олександра знаходиться у 10-ти кілометрах від Вінниці. Люди, які мешкають поряд у великих будинках, спочатку дивувалися незвичному сусідству, а тепер звикли і заходить на чай.

— Кожного ранку я прокидаюся від співу пташок, — розповідає чоловік. — П’ю каву, насолоджуючись ранковими краєвидами. Ввечері споглядаю захід сонця, що кожного разу вражає. А на дереві поруч із будинком живуть три сови!

Олександр народився у Вінниці, вчився у Києві, а потім поїхав у Америку. Думав, що залишиться там назавжди, але вирішив повернутись. Після цього він поїхав працювати до Росії, а потім у Африку. Там чоловік працював топ-менеджером у різних компаніях.

Відео дня

— Жодну країну не сприйняв, як свою, — говорить він. — В Україні організував власний бізнес. Але так як доводилось працювати в різних містах, з’явилася ідея побудувати дім на колесах. Щоб не залежати від нерухомості, та в кожному місті бути вдома. Більше семи місяців я в ньому живу.

Від початку робіт і до повного завершення Олександр вклав у оригінальний будинок близько 12 тисяч доларів включно із меблями, технікою і декором. Тепер у 32-х «квадратах» є всі комунікації: вода, опалення, електроенергія та сучасна система охорони.

Звідки бере воду та світло?

Чоловік провів кількаметрову трубу від будинку до річки Південний Буг. Стоїть насос, який подає воду у житло. Вода проходить три ступені очистки перед тим, як Олександр почне нею користуватися. Фільтри потрібно міняти кожного місяця. Цією водою чоловік користується як технічною.

— Питну воду беру з джерела, що тече тут неподалік, — каже він. — Приношу її у баклажках. З неї і готую їжу.

Санвузол площею у 5м2 , там є все душова кабіна, умивальник, туалет. Каналізація стікає у гнучкий бак об’ємом 2000л. Раз на місяць чи півтора приїжджає машина-асенізатор, яка все забирає.

— Для того, щоб отримувати електроенергію, я попросив сусіда під’єднатися до його будинку. Плачу йому за частку світла, яку використовую, — говорить Олександр.

Усередині будинку є точкова енергозберігаюча підсвітка. За словами власника будинку, усе освітлення всередині дому на колесах має потужність 60 Ват, що дорівнює одній звичайній радянській лампочці.

Що є всередині?

Олександр обладнав дім на колесах всім, що необхідно для комфортного життя. Будинок поділений на зони кухня, гостьова зона, спальня із двоспальним ліжком, гардероб, санвузол. Є тут і сучасна акустична система, і телевізор, і холодильник, і пральна машина – все, що потрібно для комфортного життя. За тепло відповідають три звичайних електричних обігрівача.

— Коли взимку за бортом було -20 градусів, у мене вдома стабільно +20, — каже він. — Є, навіть, мобільний модем, який дає 3G-інтернет та можливість дивитись фільми онлайн.

Окремо слід розповісти про систему безпеки. Будинок охоплює камера спостереження, яка реагує на будь-який рух. Як тільки почне відбуватися щось підозріле, повідомлення про це одразу з’явиться на смартфоні Олександра. Прямо з телефону він зможе дивитися відео, записати його і викликати поліцію.

— Можу голосно спитати у того, хто зайде у будинок, що він тут робить, — каже чоловік. — У камеру вмонтовані динаміки. Такого ще не було, на щастя, але думаю, що людина цього точно не очікуватиме.

Щодо законності такого проживання, Олександр розповів, що пройшов усі необхідні будівельні інстанції. І ніде йому не змогли показати норму закону, яка б забороняла влаштувати таке житло на березі річки

— Будинок мобільний, але для того, щоб його транспортувати, потрібен тягач. Усі комунікації розбираються та збираються за годину, — говорить чоловік. — Цей проект, що я втілюю у життя, передбачає переобладнання трейлерів із «корисною» площею у 32 квадрати. Це може бути і будинок, і кафе, і офіс, і баня та все, що в голову прийде. Ідея в тому, щоб бути вільним від міського навантаження. Жити там, де ти хочеш, чи мандрувати країною із власним, комфортним житлом. Чи просто мати таку собі дачу, яка може сьогодні бути у Вінницькій області, а коли виникає бажання чи потреба, помандрувати в любий куточок країни. Справа навіть не у грошах, а у ідеї. Круто було б організувати ціле селище з подібних будинків на колесах.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Юрий Пархомчук

    Посміявся. Некрасиво так розводити довєрчивих журналістів.  Не питатиму про -20, які так гарно розписані. Досить -3. Як тоді миєтесь в тій душовій і куди пісяти-какахати бігаєте, адже  вода в тій шланзі тупо замерзає)))))
  • Сергей Сторожук

    20 мілліметрів ау - візьміть программера з ПТУ - він краще сформує сторінку (і працювати за їжу буде)
  • Анонім

    фото огонь, аж очі вилазять)
  • Наталия Бахолдина

    Я бы с радостью жила бы в таком домике! Люблю природу и тишену!  Темболее есть все удобства!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up