«Відпустка дикуном». Вінниця надихнула на комедію

«Відпустка дикуном». Вінниця надихнула на комедію
Оце так кіно. Лірична комедія, знята у Вінниці, з’явиться на українському теле- та кінопросторі вже у наступному році. Режисер Валерій Шалига знімає у нас кіно просто тому, що закоханий у вінницьку красу

У Вінниці тривають зйомки стрічки «Відпустка дикуном». Ліричну комедію за мотивами однойменного оповідання Яни Дубинянської знімає режисер, заслужений артист України Валерій Шалига. Сам він родом з Житомирщини. Працює, в основному, в Києві. Але, проживши два десятиліття у Вінниці, зізнається: це місто обожнює.

– Тут я вже не вперше знімаю. Перша режисерська проба відзнята у Вінниці. У 1988 році разом з оператором Олександром Балабаном та Клубом кінолюбителів ми готували стрічку «Седой солдат» – за романом про Афганістан. Щоправда, до кінця тоді цю роботу не довели, – розповідає Валерій.

А перший професійний фільм Шалиги – короткометражка «Три плачі над Степаном» за оповіданням Григора Тютюнника. Знімали на базі Кіностудії імені Олександра Довженка під керівництвом київського режисера, сценариста і педагога, вінничанина Артура Войтецького. Його Валерій називає своїм хрещеним батьком у кінематографі. І цей професійний дебют також вінницький. Фільм знімався у селі Шершні Тиврівського району.

Відео дня

Комедію «Відпустка дикуном» почали знімати третього жовтня. За один знімальний тиждень майже весь матеріал вже був готовий.

– Ми планували, що це буде формат короткого метру – тривалістю 20 хвилин. Але коли почали розбирати матеріал, зрозуміли, що фільм вийде довшим. Хотіли золоту осінь у кадрі, але ця пора трішки затрималася, тож доведеться дещо монтувати, – каже режисер.

Саме зараз тривають зйомки натурних місць. У стрічці побачимо і центр Вінниці, і інші райони. Наприклад, 27 жовтня знімали бізнес-центр «Diamond». Це той, що дзеркальний, на вулиці Космонавтів. По секрету Шалига розповів RIA, що там за сценарієм працює головна героїня – бізнес-леді, яку зіграє Світлана Шалига. Вона, до речі, закінчила театральну школу-студію при Вінницькому академічному муздрамтеатрі імені М. Садовського.

Сюжет розгортається навколо історії ділової жінки, яка сильно запрацювалась і прагне відпочити. Вона на всі 100 віддавалась роботі, і тепер хоче побути наодинці з собою та природою. І ось туристична компанія втілює її мрію. Бізнес-леді пропонують віртуальну відпустку у лісовій хатинці. Що з цього вийшло, побачите у стрічці, а інші деталі сюжету режисер не розголошує. Хоче зберегти інтригу. Окрім Світлани Шалиги, у стрічці знімалися відомі київські та вінницькі актори - Валерій Прус, Наталя Білозор, Ольга Буга, Григорій Сиротюк.

На запитання, чому Валерій знову обрав для зйомок Вінницю, чоловік відповідає однозначно.

– Хочемо ще раз підтвердити, що вінницькими силами можна знімати якісне кіно. А чим Вінниця від Києва гірша? Краєвиди чудові, місто розвивається. Повернувся і не впізнав, настільки стрімко тут все змінюється,  – говорить Шалига.

Любов режисера до Вінниці підтверджується ще п’ятьма стрічками, відзнятими тут. Це «Покута», «Моцарт», «Фатальна помилка», «Ловись-ловись, рибка» та «Далекий постріл». Під час зйомок «Далекого пострілу» у 2005-му міліція перекривала центральну дорогу, щоб можна було відзняти автомобільні сцени.

Лірична комедія «Відпустка дикуном» знімається вінницькою «SwitVideoProduction Studio». Директором та оператором виступає Василь Медяний. Розповсюджувати стрічку планують не лише у кінотеатрах, а й на телебаченні. Творці фільму вірять, що «SwitVideoProduction Studio» доведе, що хороше кіно у Вінниці – реальність.

Нагадаємо, окрім вже згаданих фільмів, вінничанин у душі Валерій Шалига режисував такі відомі стрічки як «1941», «1942», «1943» (воєнно-історичні серіали), а також «За все тебя благодарю» та більше сотні серій стрічки «Возвращение Мухтара».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Антон

    Автор жжот: "27 жовтня знімали бізнес-центр «Diamond». Це той, що дзеркальний, на вулиці Космонавтів."

    На Космонавтов находится "Панорама", на Пирогова "Изумруд". Где находится «Diamond» ?

    Анонім reply Антон

    Anto, panorama eto resaurant a diamond centr eto nazvanie etoi steklyashki.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up