У Вінниці Сергій Притула розказав, коли Україна побачить телеверсію «Вар’яти Шоу»

У Вінниці Сергій Притула розказав, коли Україна побачить телеверсію «Вар’яти Шоу»
Сергій Притула у Вінниці
- Щастя - це, коли ти любиш і це взаємно. Щастя - це коли ти займаєшся роботою, яка приносить тобі задоволення. Щастя - це коли твоя робота приносить задоволення ще комусь. Вінниця, сорок перший концерт. Я - щасливий! - таке відео під шалені оплески переповненого Будинку офіцерів зняв Сергій Притула наприкінці вінницького концерту.

У Вінницю, де має чимало друзів, шоумен і ведучий «Нового каналу» привіз своє гумористичне шоу «Вар’яти Шоу», яке цього року святкує п’ятирічний ювілей. Вінницький концерт 25 червня дійсно нагадував справжнє свято у компанії давніх друзів: у залі був повний аншлаг, а Притула із п’ятьма друзями-акторами протягом двох годин радували присутніх оригінальними піснями, жартівливим батлом, яскравими мініатюрами, монологом про всі принади українського села і відвертими смішними спогадами з власного життя. Виступаючи в ролі конферансьє, Сергій Притула із притаманним йому вмінням підмічати колоритні деталі розказував про незабутню зустріч із «женщиною» у барі на відпочинку, як у Грузії його посвячували у лижники, як на відпочинку у Єгипті, коли стоїш у одних плавках, шанувальники доймають проханнями про селфі, і можеш розказувати арабу-бармену, що є відомим українським порно-актором, і багато-багато інших кумедних ситуацій, які кожному з нас щодня дарує життя.
«Вар’ятів» вінничани проводжали стоячи, а потім у холі ще довго сперечалися, який з сотень влучних жартів був найкращим. 
- Бабка-сатаністка, що вишиває хрестиком і шипить - це шедевр! Я так сміялась, що аж сльози потекли, - зізнається вінничанка Юлія Спіцина.
- А мене порвав хіт про бабцю на концерті, яка зла на всіх оточуючих, що прийшли слухати концерт, а весь час регочуть. Одразу маму підкольнула, бо вона теж так часто любить говорити, - розповідає Ірина Нечипорук. - У нашому ряду сиділи і старші люди, і молодь, і діти - животи надривали всі, бо у жартах «Вар’ятів» кожен пізнавав якщо не себе, то рідних і знайомих. Браво!

Наступного дня після виступу «Вар’ятів», який організувала концертна агенція «Вінниця Концерт», городяни всипали сторінку Сергія Притули у Facebook своїми враженнями і щирими подяками.
- Концерт МЕГА-БОМБА! Ви реально зарядили позитивом! Вінниця дякує Вам! Ви - найкрутіші професіонали своєї справи! 95-квартал... просто відпочиває в стороні) Продовжуйте дарувати щастя людям! - пише Наталія Грицун.
- Концерт СУУУУУУПЕР! Насміявся мабуть на 10 років вперед, - зізнається Олександр Сидорчук. - Та наймелодійніша наша мова! Ви молодці!
- Я вчора була і вже хочу знов! Дякую, Сергію, це було круто! - пише Світлана Кравчук.
- Концерт шикарний, дві години безперестанного сміху. У вас були присутні учасники АТО з госпіталю інвалідів війни - передають вам найкращі побажання, - пише Андрій Воровський.
- Чекаємо на вас ще! Дякую за настрій та ваш позитив! Чекаємо на вашу банду восени у Вінниці! Буду кликати усіх друзів обов'язково! Бо щастям треба ділитися, - додає Вероніка Авдєєва. 

Як і обіцяли перед приїздом у Вінницю, «Вар’яти» мінімально жартували на тему політики. Зізнаються, для них це залишається принциповою позицією. 
- П’ять років тому, коли ми тільки починали, одразу думали, чим будемо відрізнятися від інших. Найперше вирішили, що ми маємо робити виключно україномовний контент. Я не розумію, як так може бути, що досі в Україні немає інших структур, які регулярно займаються концертною діяльністю і їздять з україномовним гумористичним шоу. Є лише невеличкі місцеві проекти: в Івано-Франківську - «Батяри», в Чернівцях колись був «Чорний гуцул», у Львові - «Студія «Магарич». Але, щоб гей-вей понеслось по Україні і кожен місяць з новою програмою, таких немає, - розводить руками Сергій Притула. - Ми цю нішу якраз заповнили. А щоб відрізнятися від «Камеді», з яким дуже подібні по формі й подачі, бо так само маємо мініатюри, монологи, жарти й пісні, ми з хлопцями домовились про відсутність мату на сцені. Це нам тільки пішло в плюс, бо отримали дуже різношерсту аудиторію, на концерти люди до нас приходять сім’ями. І третім нашим рішенням стала свідома відмова від політики в контенті виступів. На політичній ниві й так топчуться всі, кому не лінь, починаючи від шкільних команд КВН і закінчуючи «95 Кварталом». Дуже багато речей лежать на поверхні, а поки ми не маємо своєї телеверсії, якщо покажемо якийсь подібний із «Кварталом» жарт на концерті, всі одразу скажуть, що це ми вкрали. Це нам не треба. До того ж політичні жарти - це бомба уповільненої дії, бо дуже швидко стають неактуальними. Зараз канал «1+1» показує старі випуски «Кварталу», де головні дійові особи: Ющенко, Тимошенко, Янукович, Азаров і Петя Симоненко. Скажіть, хтось з цих людей зараз є актуальним в українському політикумі? Ні! Той упир десь в Ростові, другий никається в Москві, Симоненко - повний нуль, Ющенко ні на що не впливає, а Юлія Володимирівна має невеличку фракцію, намагаючись ще трохи рипатися… У нашому ж випадку майже весь матеріал - це «нетлінки». Деякі мініатюри написані чотири роки тому і навіть через п’ять років їх спокійно можна показувати, адже побут, стосунки в сім’ї й на роботі, між даішником і водієм, барменом і п’яною дівкою у барі, чоловіком і тещею - нікуди не зникають.

Насправді «Вар’яти Шоу» до приходу Сергія Притули існувало протягом року. Назва походить від однойменної тернопільської команди КВН. На початку шоу являло собою збірну солянку учасників різних тернопільських КВН-команд. Коли почалися непорозуміння в колективі і сварка з тодішнім мером Тернополя, делегація у складі дуету «Вар’яти», які нині відкривають кожен концерт шоу, приїхали у Київ до Притули, аби він допоміг уладнати ситуацію з чиновниками. Коли питання оперативно вирішилося, хлопці запропонували Сергію очолити шоу. Він приїхав до них на концерт, оцінив потенціал і розпочав нововведення.
- Я тоді зробив насправді нехорошу справу: зібрав 10 цікавих гумористів з хорошою школою КВН з Франика, Рівного, Львова, Тернополя, Чернівців, Ізяслава і запропонував їм об’єднатися. Всі вони були учасниками різних гумористичних проектів у себе на місцях, а коли я позабирав найкращих людей, ці проекти зрештою зникли. Але святе місце пустим не буває, і ці вакууми ми швидко заповнили, - розповідає Сергій Притула. - Перших півроку напрацьовували стиль, матеріал, формат, склад учасників, дивилися на те, що нам краще вдається, який гумор - саме наш. Адже на початку в нас було багато нюансів: ми малювали смішні картини, які ілюстрували українські народні приказки, давали озвучки відеофайлів, а потім все це повідпадало за непотрібністю в програмі. Так само впродовж п’яти років відходили люди, з якими все починали. Хтось йшов сам, тому що з’являлися цікавіші пропозиції. Я дуже шкодую за Костиком з Чернівців - це один з найкращих пародистів, яких я бачив. Але йому запропонували роботу на митниці, де він по нинішній день працює і з задоволенням приїжджає до нас із пляшечкою «Jack Daniels», коли з концертами працюємо у Чернівцях. А хтось з хлопців, на жаль, не ставився відповідально до роботи. З першого дня наше головне правило - сухий закон до концерту. Після концерту люди вільні робити, що хочуть. Я ні з ким не маю підписаного контракту і нікого ні до чого не зобов’язую, бо не вірю, що контракт є інструментом, який спонукає творчу людину до роботи. Можна підписати контракт на п’ять років, але якщо хтось завтра захоче піти, а я почну змушувати виходити на сцену і показувати мініатюри, то людина так буде їх показувати, що краще б не виходила взагалі.
З вінничан у склад «Вар’ятів» Притула нікого не запрошував, адже, в першу чергу, працює з україномовними акторами-гумористами. Але зізнається, що добре пам’ятає, як у свій час, будучи учасником об’єднаної тернопільсько-мелітопольської команди КВН «Восток-Запад», програв «Вінницьким перцям» у четверть фіналі Вищої української ліги КВН.
- В КВН я грав багато років: у 2001-му був учасником «Тернопільської особливої», у 2002-му став її капітаном, у 2005-му покинув команду і в 2006 році повернувся в об’єднану команду «Восток-Запад». Встиг з хлопцями зіграти у кількох лігах, а четверть фінал української вишки, де ми з великим жалем програли «Вінницьким перцям», став для мене крайньою грою, - згадує Сергій Притула. - Тоді КВНників зобов’язували підписувати контракт з «АМІК», а я саме починав працювати в «Камеді». За п’ять років у КВН я вдосталь накатався у плацкартах, жеручи «Мівіну», і кожного разу шукаючи гроші, щоб заплатити «АМІК» за право вийти на сцену і смішити людей. А потім зрозумів, що все має бути навпаки.
Зараз Сергій Притула з-поміж усіх здобутків «Вар’яти Шоу» найбільше пишається здоровим мікрокліматом в колективі. Всі один одному - і колеги по роботі, і справжні друзі, що й допомагає «Вар’ятам» брати нові вершини. В травні у Києві хлопці зібрали аншлаг у Жовтневому палаці, а квитки на столичний концерт попри запізнілу рекламну кампанію не можна було купити вже за тиждень. Цього року вперше «Вар’яти Шоу» виступили за кордоном, давши чудовий концерт у Празі. А вже восени мають запрошення із інших європейських міст і наприкінці року готуються їхати в тур у Північну Америку.
- Приємно, що україномовний гумор, який ми пропагуємо, має попит. Адже якби його не було, ми би п’ять років не існували, - говорить Сергій Притула. - Приємно, що з чисто западенського шоу, яким нас довгий час вважали, ми зайшли на ніші інших регіонів України. Цього року мали аншлаг у Кіровограді і просто неймовірно енергетично забарвлений виступ в Харкові, а на осінь вже домовилися про концерти в Херсоні, Миколаєві.

На прощання від імені усіх «Вар’ят» Сергій Притула пообіцяв знову приїхати у Вінницю з новою програмою під час осіннього туру, який вже розписаний по датам. А у ексклюзивному інтерв’ю для «RIA» розказав, що саме зараз від «Нового каналу» отримав добро на запуск телеверсії «Вар’яти Шоу». 
- На жаль, до нового осіннього сезону фізично не встигну зайнятися телеверсією «Вар’яти Шоу», - розповідає Сергій Притула. - Адже зараз по закінченні гастрольного туру весь липень триватиме підготовка до зйомок «СуперІнтуїції» на «Новому каналі». Зйомки закінчаться на початку серпня, потім півмісяця буду зайнятий своїми клопотами і підготовкою до зйомок першого циклу «Страсті за Ревізором». У вересні, жовтні та листопаді матиму новий гастрольний тур з «Вар’яти Шоу». Тож активна фаза розробки телеверсії нашого шоу розпочнеться з нового року. Але ще маємо визначитися з формою, адже «Новий канал» пропонує подавати все не так, як на живих концертах.

Про те, скільки Притул живе у Калинівському районі Вінницької області, як зараз виховує сина, про яке телешоу мріє, які дивовижні маловідомі місцини відкрив в Україні, як задовго до війни на сході України оголосив бойкот російським товарам і яка подія 2007 року стала переломною у його житті - читайте у ексклюзивному інтерв’ю Сергія Притули у наступному номері газети «RIA».

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Не переварюю цього Притулу...

    Мовчан Виталик reply Анонім

    фреймут не ты ли это???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up