Вінничани подарували чотири автомобіля бійцям "Айдару"

Вінничани подарували чотири автомобіля бійцям "Айдару"
Серед тих, хто поділився коштами на їх придбання, є кандидат мистецтвознавства, вінничани, які проживають у Німеччині, підприємець з Криму, росіянка, керівники деяких організацій, поранені бійці, що лікуються у Вінниці.

Три вінницькі волонтери – Андрій, Костянтин і Віктор – у п’ятницю 30 січня знову відправилися з гуманітарною допомогою в зону АТО. Бійцям повезли чотири автомобілі – три для батальйону «Айдар» і один для батальйону «Дніпро-2», а також вщерть заповнений «бус» з продуктами харчування, теплими речами, засобами гігієни тощо.

-На запитання журналістів, від кого допомога, пан Андрій відповідав коротко: «Від небайдужих вінничан».

Журналіст RIA дізнався, що кошти на одну з автівок марки Фольксваген зібрав вінницький підприємець Валерій. Він родом з Криму, дружина – росіянка. Проживають у нашому місті, активно підтримують захисників незалежності держави. Провести хлопців у дорогу пан Валерій прийшов з дружиною і малою донечкою.

Відео дня

Ще однин наш земляк, кандидат мистецтвознавства, випускник Київської консерваторії імені Чайковського, нині проживає у Німеччині. Каже, відколи в Україні неспокійно, частіше став навідуватися до Вінниці. Організував у Німеччині збір коштів серед небайдужих людей, придбав за них авто і доставив до Вінниці, а тепер машина їде далі, на Схід.

Провести волонтерів у дорогу прийшов «айдарівець» , який на лікуванні у Хмільнику. Чоловік родом з Донбасу, працював шахтарем. Добровольцем записався в «Айдар».  Каже, його запросив комбат Мельничук. З ним знайомі  з часів Майдану. У бійця вкрай потрібна військова спеціальність, тому комбат особисто звернувся до нього.  На прохання висловити свою точку зору з приводу інформації про розформування «Айдару», боєць відповів дуже влучно: «Не для того дитина народжувалася, щоб її вбивати».  Чи відомо що-небудь з приводу ситуації з батальйоном «Айдар» губернатору Анатолію Олійнику, запитав його журналіст RIA?

-Поки що у мене інформація тільки з інтернет-джерел, - каже пан Олійник. – У бійців батальйону немало заслуг і немалий досвід бойових дій, тому я переконаний, що такий підрозділ і надалі залишатиметься на захисті держави.

Одне з приватних підприємств міста передало в зону АТО тепловізор. Цінним є ще один «вантаж» - дитячі малюнки. Що характерно, їх малювали діти із Маріуполя.

-Вінничани допомагають дитячому будинку в Маріуполі, - розповіла волонтер Юлія. – Дітки на знак подяки надіслали нам поштою малюнки. Просили передати їх бійцям з Вінниччини. Таким чином ці розфарбовані аркуші знову повертаються на Донбас, тільки вже в Луганську область, де перебувають бійці «Айдару».

Доправити вантаж погодився власним бусом киянин.

-У Вінниці у мене багато друзів, - каже Сергій, так звати водія, - вони попросили виручити їх, я й погодився. Це буде моя перша поїздка в зону. У мене є знайомі, які вже доставляли вантажі не раз і не два. Один з ьних уже був на Донбасі 20 разів.

P.S. Для тих, хто має можливість зібрати нову гуманітарку для батальйону «Айдар», «Дніпро-2» та дітей з школи-інтернату у Сватово,  звертайтесь  за номером:  (097) 9116151  - Андрій, Костянтин.

Віктор СКРИПНИК

(067) 1079091

 

 

Коментарі (1)
  • Ігор

    Так Ви ж писали, що батальон розформували ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up