У Вінниці створюють підрозділ особливого призначення зі служивих добровольців

У Вінниці створюють підрозділ особливого призначення зі служивих добровольців
На півдні і сході вже створили сім таких структур. Інформація про них розходиться в соціальних мережах. Люди пишуть про нових спецпризначенців, як несудимих чоловіків на чолі з офіцерами міліції і прикордонної служби. Їх на час виконання завдань мають озброїти автоматичною зброєю

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення. В такий підрозділ з охорони громадського порядку у Вінниці зараз почали набирати добровольців. Записує бажаючих відділ кадрового забезпечення обласної міліції.
Оголошення про створення підрозділу з’явилося сьогодні, 17 квітня, на сайті обласної міліції. Там сказано, що спецпідрозділ створюється в структурі міліції „з метою належного забезпечення прав та свобод громадян, захисту суспільства від злочинних посягань, охорони громадської порядку”. Місце дислокації – Вінниця. А начальницький та рядовий склад ще мають сформувати.
Вимоги до кандидатів такі: громадянство України, вік 19-35 років, повна загальна середня освіта, служба в Збройних Силах України (або непризовний вік від 25 років при умові придатності до військової служби). І ще одна обов’язкова умова – не притягувався до кримінальної відповідальності.
Як пояснили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, створювана структура – це підрозділ з охорони громадського порядку, який захищатиме Вінницю від радикалів і сепаратистів та інших криміногенних проявів. Цей підрозділ не має замінити колишній „Беркут” (замість нього вже укомплектований інший із переатестованих тих самих бійців). Хоча превагу все-таки надають, як сказано в офіційному повідомленні про набір добровольців, колишнім працівникам органів внутрішніх справ. Правда, з обмовкою – крім звільнених за негативними мотивами.
Спецпідрозділи з охорони громадського порядку вже працюють в південних і східних областях. "Святий Миколай" у Миколаївській області, "Дніпро-1" у Дніпропетровській області, "Схід" у Луганській області, "Харків" та "Слобожанщина" в структурі міліції Харківської області, "Шторм" на Одещині та "Каскад" на Полтавщині. Вже є сім батальйонів, а загалом планується створити 19 таких спецформувань.
- Створення цих спецпідрозділів відбуватиметься в найкоротший термін, без зайвих зволікань і процедур, в умовах цілковитої відкритості, - повідомляє Укрінформ.
Карта із назвами вже створених нових структур і телефонами для зв’язку із ними зараз ходить соціальними мережами. В коментарях пишуть, що набирають в батальйони несудимих чоловіків старшого віку - до 50 років. Їх на час виконання завдань мають озброїти автоматичною зброєю. Керувати добровольцями будуть офіцери міліції і прикордонної служби.



А для запису у вінницький підрозділ особливого призначення треба звертатися в управління кадрового забезпечення міліції Вінницької області. Телефон координатора (097)306-07-51. Стаціонарні номери: (0432)59-37-09, 59-33-69, 59-36-24, 59-36-26, 59-33-61, 59-36-06.
- Перевага надається тим, хто пройшов дійсну строкову службу у Збройних Силах України, мають спортивні досягнення та добру фізичну підготовку, колишнім військовослужбовцям та колишнім працівникам органів внутрішніх справ (крім звільнених за негативними мотивами), - сказано також на сайті міліції і розміщений перелік документів, який треба мати при собі для оформлення:
- паспорт громадянина України та його копію (1 та 2 сторінки, реєстрація);
- Довідка про присвоєння ідентифікаційного номера та її копія;
- Військовий квиток або документ, який його заміняє;
- Трудова книжка;
- Документ про освіту та його копія (для осіб, які закінчили школу, ПТУ – атестат про повну загальну середню освіту, для осіб, які закінчили технікум, коледж, інститут, університет тощо – диплом з додатком);
- Характеристики;
- Декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік, передбачена Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 № 3206-VI;
- Фото 9х12 – 1 шт., 3х4 – 2 шт.

 

Коментарі (18)
  • Anonymous

    Вища освіта в 19 років? Вітю,ти щось плутаєш... Мені тебе дуже шкода,якщо ти вважаєш,що в армії є лише майори,в яких "талія 1.5 метри". До речі,раджу подивитися значення слова "школота".
  • Anonymous

    От і я про те...
  • Anonymous

    "Обещать-не значит жениться".
  • Anonymous

    в Днепре такому подразделению обещают 15 кусков зарплату, а у нас они за еду будут ходить?*
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up