Шестирічна чемпіонка чекає, поки тато вижене бандитів з України та повернеться додому

Шестирічна чемпіонка чекає, поки тато вижене бандитів з України та повернеться додому
Нацгвардієць із Вінниці Роман Сенін у АТО потрапив за спеціальністю кулеметника. Хоча за життя у Вінниці був експертом по золоту. Сьогодні він охороняє блок-пост у Попасному. Дома на його повернення чекає 6-річна донька, 12-річний син та дружина.

Старшина роти, військовий Національної Гвардії вінничанин Роман Сенін вже другу ротацію захищає проїзд до Попасної у зоні АТО, - розповідають журналісти «Главное».

За словами Романа,  у нацгвардійці він потрапив після 3 місяців ходіння до військкомату. Скільки чоловік не просив взяти його в армію – йому відповідали, що бракує вакансій. До цього ювелір служив старшиною підрозділу у 24 дивізії. У Нацгвардію без вагань  пішов старшим стрільцем-кулеметником.

Відношення місцевих мешканців до українських вояків за словами колишнього ювеліра  різне. Одні радіють, що  тут є українські військові . Інші, навпаки, не задоволені. Говорять, краще щоб їх тут не було.

Відео дня

Роману не приємно якщо страждають місцеві від обстрілів з того боку. А ще більш гірко, коли страждають діти. Після обстрілів діти живуть у підвалах. «Ось це страшно», - розповідає батько двох дітей.

У кожного, хто служить, є свої родини та діти. Тому вони  розуміють горе. Бійці Нацгвардії  намагаються  всяко допомогти населенню. Коли дізнаються , в яких підвалах ховаються  місцеві після обстрілів – приходять  та діляться  водою та їжею. «Якщо потрібно навіть ліками, адже в нас це все є, а вони бідують», - говорить кулеметник.

На питання чому вирішив піти добровольцем, Роман відповідає наступне:

- Я не хочу, щоб завтра прийшли до нашого будинку.  Завжди неприємно коли  диктують чиюсь чужу волю, коли тобі вказують, що у тебе вдома повинне відбуватися. Неправильно, коли погрожують українцю забрати Донбас сьогодні, а вже завтра ще й правобережну Україну.  Україна - це наша батьківщина, наша країна і ми не живемо завдяки спадщині від  радянського союзу.

Як розповідає вінничанин, бій за Донбас та Луганськ – це боротьба за всю країну. Ми вже  втратили Крим, і ми не можемо допустити повторення такої ж помилки. Ми повинні боротися.

Теплими словами згадує своє життя та родину батько та чоловік. Романовому  синові вже виповнилось  12 років, він любить малювати та мріє стати художником. У школі він пишається, що його батько служить  та захищає Україну від ворогів. Донечка має 6 років та завоювала золотий кубок України з художньої гімнастики. Вона  чемпіонка України з художньої гімнастики. Син з гордістю ходить по школі, а донька говорить, щоб батько  швидше виганяв із України бандитів та повертався додому. Дружина та донька дуже зраділи, коли дізнались що захисник  повернеться додому вже до 8 березня, якраз  на Жіночий День.




 

Коментарі (1)
  • Дарья

    Бажаю, щоб ці дні пролетіли як один день, щоб батько цілий та неушкоджений зміг повернутися додому та обняти своїх діток які так на нього чекають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up