Рідні бійців з 32-го блокпосту у відчаї приїхали до Вінниці, але їх ніхто не почув

Рідні бійців з 32-го блокпосту у відчаї приїхали до Вінниці, але їх ніхто не почув
Сьогодні 25 жовтня близько десятої ранку під стіни Облдержадміністрації прийшла невеличка група людей з саморобними плакатами «32 блокпост заміновано по кругу», «Дайте допомогу 32 блокпосту Нацгвардії», «Сміле – хороше вогняне пекло №2».

Кажуть, приїхали, бо після того, що розповідають їм рідні, що воюють на Сході, не можуть всидіти вдома. Жінки хвилюються, бо отримують від своїх чоловіків жахливу інформацію. А по телевізору чують, що ситуація контрольована і в нормі.

Жінки прийшли, бо зневірились, що чоловіки приїдуть додому.

Відео дня

- Їх окружили, обклали мінами, вони не можуть звідти вийти, в них не залишилось ні припасів ні техніки, - говорить жінка одного із бійців, що знаходиться на 32 блокпості Людмила Бевза. - Вчора мені подзвонив чоловік і сказав, що позавчора вони дощову воду пили. А вчора сепаратиста поміняли на воду з цигарками.

Людей приїхало небагато. По декілька чоловік з Вінниці, Тростянця, Немирова. Мав ще приїхати автобус з Тростянця, але невдовзі передзвонили, і сказали, що не приїдуть, чи то через погоду, чи через інші технічні причини.

Кажуть, стояли з плакатами з десятої години, в облдержадміністрацію їх не пустили. А через якийсь час до них прийшов замісник начальника з військової частини.

- Запевнив нас, що все гаразд. Лисенко по телебаченню теж передав, що там все добре. Але ж як там може бути все добре, якщо вони заміновані, немає доступу, припасів, - не розуміє Людмила.

Зневірені люди вирішили шукати допомоги в штабі Порошенка і вирушили на Соборну, де за їх інформацією він знаходиться. Але там їм повідомили, що штаб там був, але переїхав звідти.  Залишившись ні з чим, люди вирішили завтра продовжити оббивати пороги, аби хлопці не залишились в біді.

Близько шостої години чоловік Людмили зміг зв’язатись з нею, і розповів, що відбувається. Людмила розповіла ці інформацію журналістові «20 хвилин».

- Сьогодні о другій годині бійців  мали вивести, дати коридор, але їх хтось «заложив». По сепаратистам відкрили вогонь, але не вони, бо не мають чим. В кожного – по одному патрону, на себе, - крізь сльози телефоном говорить жінка. – Їм закрили коридор, але вони здаватись просто так не будуть. Водички в них досі немає. Сьогодні роси назбирали, щоб промочити губи, ми тут тримаємось, але не знаємо, куди йти, до кого звертатись. З вінницькими хлопцями знаходяться і львівські десантники. Сепаратисти припинили вогонь, сказали, що не стрілятимуть до вечора завтрашнього дня, тобто під час виборів.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up