На «Довжанському» загинули четверо прикордонників з Могилів-Подільського. Тіла вбитих забрали на територію Росії

На «Довжанському»  загинули четверо прикордонників з Могилів-Подільського. Тіла вбитих забрали на територію Росії
У неділю, 27 липня, після обіду внаслідок масованого артилерійського обстрілу прикордонного пункту «Довжанський» на кордоні з Росією загинули четверо прикордонників Могилів-Подільського прикордонного загону.

Як тільки про це стало відомо рідним загиблих, вони разом з іншими людьми пікетували в’їзд на територію загону, а потім перекрили рух транспорту  на міжнародному пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» на кордоні з Молдовою. У такий спосіб люди вимагають від керівництва Держприкордонслужби і командування АТО  надання підтримки тим, хто захищає «Довжанський».

Про це журналісту РІА повідомила прес-секретар загону Людмила Катеринич. 

Прес-секретар назвала прізвища загиблих:

Відео дня

1.Старший лейтенант Олександр Дзюбелюк (родом з смт Нова Ушиця Хмельницької області).

2.Прапорщик Володимир Блажко (Могилів-Подільський)

3.Старший сержант Віктор Соколовський (село Озаринці Могилів-Подільського району)

4.Старший солдат Павло Дмитренко (Могилів-Подільський).

Ще двоє прикордонників отримали поранення.

- Пікет міжнародного пункту пропуску у Могилів-Подільському люди почали звечора, - уточнює Людмила Катеринич. – Стояли всю ніч і продовжують залишатися на місці зараз (час розмови – 10 година 30 хвилин). Пікетувальники пропустили  тільки два рейсові автобуси,  що поверталися в Молдову. Зробили це по-людськи. Підійшли до пасажирів, вибачилися, ніхто з пасажирів не висловлював невдоволення, навпаки, сказали, що добре розуміють могилівчан, поспівчували їм через втрату синів.

За словами пані Катеринич,  керівник загону знаходиться на селекторній нараді з Держприкордонслужбою.  Після її завершення обіцяв надати людям інформацію, яку отримає з Києва.

Журналісту РІА вдалося зв’язатися по телефону з одним з прикордонників з «Довжанського».

- Обстрілювали з російської території, - каже прикордонник. – Спочатку били з «Градів».  А потім полетіли  снаряди, які летять зовсім тихо. Вперше таке  бачили. Змішали все із землею. Скрізь воронки у зріст людини. Від пункту пропуску нічого не залишилося. Не знаю, що ще вони застосовували, але ми звернули увагу, як  від попадання на берці якоїсь речовини, взуття  від того розлазиться одразу. Так само злазить фарба з автомобілів.

За словами співрозмовника, поранених і тіла вбитих забрали на територію Росії. Уточнити, навіщо це зроблено, не вдалося, бо зв'язок з абонентом перервався.

Прапорщик Блажко Володимир Олексійович народився 25 червня 1982 року, родом з м. Могилів-Подільський. Одружений. Дружина – Наталія Миколаївна, 1983 р.н., донька – Єлізавета, 2008 р.н.

 

 

 

 

 

Старший лейтенант Дзюбелюк Олександр Миколайович народився 23 липня 1990 року в смт. Нова Ушиця Хмельницької області, навчався в Національній академії Державної прикордонної служби за спеціальністю офіцер управління основними підрозділами охорони державного кордону. Нагороджений медаллю «20 років ДПСУ» в 2011 році, медаллю «100 років з Дня народження Героя Радянського Союзу Карацупи М.Ф.» в 2011 році. Неодружений. Батьки проживають в смт. Нова Ушиця Хмельницької області.

 

 

Cтарший солдат Дмитренко Павло Петрович народився 10 серпня 1970 року в с. Джурин Шаргородського району Вінницької області. Закінчив Мазурівське СПТУ № 38 в 1988 році. Одружений. Дружина – Руслана Михайлівна, 1972 р.н., син – Олексій, 1993 р.н. Родина проживає у м.Могилів-Подільський.

 

 

 

Старший сержант Соколовський Віктор Іванович народився 24 грудня 1986 року в с. Озаринці Могилів-Подільського р-ну Вінницької області. За спеціальністю фельдшер. В 2006 році закінчив Могилів – Подільський медичний коледж. Неодружений. Батьки проживають в с.Озаринці Могилів-Подільського району Вінницької області.

 

 

Коментарі (8)
  • Зінаїда

    Слава героям!

    Наша славна вінниччанка, Валя Сторожук, писала:

    "ЯК не хочеш іти в світові найми ти,

    А в житті цьому прагнеш мети

    Поспіши до Буші, на коліна упадь

    І святої землі поцілуй кожну п'ядь!"



    Тепер же бачимо, не вмерла кількасотрічна слава Мар'яни Завісної, яка підірвалась на пороховій діжці в веді, куди завела ворогів, не забуті подвиги козаків на Ямпільщині й Могилівщині. Наші славні вінниччани, що знаково - з південних районів області - поїхала на Донбас і боронять нашу землю.



    Колись їх нащадки скажуть: "діди воювали". І будуть горді. Бо їх дідами будуть не нквдшники, а справжні патріоти своєї землі.



    СЛАВА УКРАЇНІ ТА ЇЇ СИНАМ! Ми народ, Держава, яка ні на кого не нападала. Нашу мову понад 140 разів забороняли, а як не стало снаги забороняти - визнали "неперспективною". Як нас понад 700 років не намагалися спершу потурчити, потім змосковщити, полонізувати, завстріячити, а ми все є і є! Де ж та криниця, куди, як в пісні, "все прибуває чудо-вода"?
  • petya

    земля пухом
  • Макс

    А че двоих айдаровцев из Гайсина никто не поминает?! Завтра похорон!
  • Живчик

    Груз 200 - все еще актуален.

    Есть желающие еще воевать?

    Зінаїда reply Живчик

    Груз 200 - це кремлядські найманці. А це герої.

    Ти шляхом праведним, святим шла до Волі, Україно!

    Зінаїда reply Зінаїда

    Ти шляхом праведним, святим йшла до Волі, Україно

    Ти перед ворогом своїм не ставала на коліна!

    протоукр reply Живчик

    Диванных вояк сколько угодно.

    Зінаїда reply протоукр

    Направду. Ти, наприклад, що для Рассіюшки зробив?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up