Літак з кіборгами замість Львова приземлився у Вінниці

Літак з кіборгами замість Львова приземлився у Вінниці
У п’ятницю увечері Вінницький військово-медичний клінічний центр прийняв 25 поранених бійців АТО.

- Літак з пораненими слідував до Львова, до медичного центру Західного регіону, - розповів журналісту RIA начальник клініки невідкладної хірургії Центру полковник медичної служби Ігор Марцинковський. – Під час польоту було прийнято рішення пере направити рейс на Вінницю. Причиною цього стали погодні умови. Через сильний туман аеропорт Львова не міг прийняти борт. Аби уникнути ризику, його прийняла Вінниця.

Співрозмовник уточнив, що поранених доправляли з Дніпропетровської обласної лікарні. Серед них були і захисники Донецького аеропорту. Ще до того декількох з них до Вінниці привезли волонтери.

- Нині у нас восьмеро захисників аеропорту, - уточнив Ігор Марцинковський. – Було більше, але дехто виявив бажання продовжувати лікування у Львові. Стан їхнього здоров’я дозволяв транспортувати, тому ми надали згоду, а волонтери, як завжди, спрацювали оперативно.

Відео дня

За словами начальника клініки,  з восьми кіборгів, які лікуються у Вінниці, один знаходиться у реанімації у важкому стані, інші – у палатах, у них травми середнього ступеня важкості. Він уточнює, що у всіх пацієнтів із зони АТО – множинні поранення – кінцівок, грудної клітини, голови, живота. Є такі, що мають ураження усіх анатомічних ділянок. Це вогнепальні, кульові поранення і мінно-вибухові травми. Як стверджує співрозмовник, їхній  заклад задовільно забезпечений медичними препаратами.  Поранені бійці отримують адекватне лікування у повному обсязі. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Якубова Марина

  • Якубова Марина

  • Дарья

    Хлопці ви наша гордість, герої наші. Бажаю вам швидкого одужання!!!!!!!!!
  • Анонім

    Аэропорт официально здан?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up