Два прапорщика з „Ягуару”, Ліпський і Білошкурський, загинули в підбитому на Донеччині гелікоптері

Два прапорщика з „Ягуару”, Ліпський і Білошкурський, загинули в підбитому на Донеччині гелікоптері
Фото гелікоптеру за декілька хвилин до трагедії
Валентин Білошкурський та Віктор Ліпський - прапорщики Калинівського полку „Ягуар” - загинули вчора, 29 травні, під час обстрілу терористами гелікоптеру МІ-8.

Загиблі "ягуарівці" були інспекторами, старшими кулеметниками військової частини 3028 Західного оперативного територіального об’єднання Національної гвардії України (колишні Внутрішні війська). Їхні прізвища назвала з уточненого списку загиблих під Слов’янськом прес-офіцер Нацгвардії України Вікторія Кушнір.

Прапорщику Валентину Білошкурському було 35 років. Його молодшому колезі по службі Віктору Ліпському – 29 років.

Разом з ними загинув екіпаж гелікоптеру та шість бійців спецпідрозділу „Беркут”. За даними інших видань, беркутівці були з Івано-франківшини. Вижив тільки один спецпризначенець. Він у важкому стані в лікарні

Нагадаємо, що вертоліт Нацгвардії потрапив під обстріл терористів близько 12.30 29 травня поблизу міста Слов’янськ Донецької області. На п’ятому блок-посту військовослужбовці розвантажили продукти та провели ротації особового складу - забрали бійців і висадили зміну. Коли поверталися назад, потрапили під обстріл.

Як розповіли у Національній гвардії України, обстріл вівся з лісосмуги. А за кілька звилин до цього гелікоптер і продукти, які він привіз для бюійців, сфотографували на блок-посту.




- У відповідь на дії терористів силами АТО було здійснено артилерійський та авіаційний обстріл території, з якої вівся вогонь. У результаті група злочинців, причетних до обстрілу, була знищена, - сказали у департаменті зв’язків з громадськістю МВС.

 

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Да он еще вложения в бойню не отбил. Вот отвоюет шахты - может и подкинет чего.. или улицу назовет
  • Anonymous

    Бєня шо,лох? Он толькА Абєщаіт свАім рабам. За чим поїхали прапорці,-те й отримали. Не будуть тепер з вертольотів людей розстрілювати,і на тому добре
  • Anonymous

    беня хоть денег выплатит???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up