Біженку з Луганська з малою дитиною чиновники у Вінниці пустили «по колу»

Біженку з Луганська з малою дитиною чиновники у Вінниці пустили «по колу»
Молода мати, 30-річна Поліна з 5-річною донечкою Катею зуміла вирватися з пекла на рідній Луганщині і добратися до Вінниці. Далекі родичі сказали, що у Вінниці добрі люди. На жаль, луганчанка цього не відчула.

Чотири сім’ї  у чотирьох кімнатах

Вінничанин Микола,  сім’я  якого прийняла  переселенців з Луганщини  Поліну з її дочкою, зателефонував до RІА з проханням підказати телефони волонтерів або благодійних організацій.

- Можливо, вони підтримають наших гостей з Луганська, - каже пан Микола. – Бо з чиновниками, на жаль, не вдається кашу зварити. Вони пустили луганчанку «по колу».  Коли заплакана повернулася додому, я вирішив спробувати їй допомогти. Сам би пішов по кабінетах, я хоча б знаю, де вони знаходяться, але щодня зайнятий на роботі, нема на це часу.

Відео дня

Співрозмовник уточнив, де саме була луганчанка.  Каже, жінка ходила спочатку на Соборну, 50, там департамент соцзахисту населення міськради. Її порадили звернутися у координаційний центр по роботі з переселенцями на Соборну,89. Там вислухали і направили у міськвиконком, а вже у міськвиконкомі назвали адресу Соборна,50, звідки вона починала свій вояж по кабінетах.

- Яка допомога їм потрібна? – перепитує пан Микола. – Та в них навіть одягу нема. Вчора дитина забруднила платтячко, випрали, а на малу накинули з дорослого плеча ряднину. Вони приїхали з однією сумкою. Щасливі, що живі залишилися. Їхнє село розбомбили. Розповідають, втекли, хто міг. Худобу і тварин повипускали на вулицю, бродять по селу, як привиди. Чоловік Поліни поїхав рятувати маму в інший район. Там опинився в оточенні і не може вибратися. 

Проживають переселенці разом з господарями. Микола  каже, що їхній будинок на Тяжилові. У ньому чотири кімнати. Крім господаря з дружиною і двома доньками, 19-ти і 14-ти років, ще мешкає сестра дружини з сім’єю, а також тесть і теща

-Я особисто не знаю, чим і як допомагають біженцям, - каже пан Микола. – Але у наших гостей з собою нічого нема. Ні осіннього чи зимового одягу, ні грошей.  Можливо, Поліні допомогли б десь влаштуватися заробити якусь копійку. Але знову ж таки, де вона залишить дитину, якщо піде працювати?

Зустрічаємо з поїзда голих, босих

Керівник координаційного центру по роботі з переселенцями, що знаходиться в обласному управлінні соцзахисту населення на Соборній,89, пані Наталія Остапенко так прокоментувала цей факт:

- Ми вислуховуємо кожного, хто до нас звертається, - каже пані Наталія. – Буває, приїздить поїзд, з нього виходять переселенці голі й босі, дістаємо з кишені власні кошти, навіть так рятуємо людей. Але люди  різні. Деякі ставлять такі вимоги, що виконати їх нереально.  Тим, хто зареєструвався, пропонуємо тимчасову роботу, або окремі під заробітки. Якщо відверто, теж не всі погоджуються на таке.

Журналіст КІА домовився з пані Наталею Остапенко, що вона ще раз уважно вислухає луганчанку Поліну і спробує, по можливості, надати допомогу.

Сама пані Поліна не погодилася спілкуватися з журналістом.

Для небайдужих вінничан, які мають можливість підтримати молоду маму з дитиною, що прибули з Луганщини, повідомляємо телефон  господаря будинку, де тимчасово проживають приїжджі:  096-451-24-74 (Микола).

Довідка

За інформацією директора координаційного центру по роботі з переселенцями, нині на Вінниччині офіційно зареєстровано майже 2,5 тисячі переселенців з Донбасу й Криму. Насправді, за словами пані Остапенко, їх приблизно у два рази більше. Не всі виявляють бажання реєструватися.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • karter

    Афтару совет. Не давай таких дебильных заголовков. А то можно из названия подумать что беженку из Луганска толпой изнасиловали винницкие чиновники.
  • karter

    То что этим людям нужно помогать это факт. Но в тоже время некоторые из этих "беженцев" ведут себя как хамоватое жлобье и бычье. Этим нужно помнить хорошую русскую пословицу. Чуствуйте себя как дома но не забывайте што в гостях!
  • Ната

    Тарас майдан создали как раз не восток Украины, а людьми надо оставаться в любой ситуации!!!!
  • Тарас

    С "Не всі виявляють бажання реєструватися" и надо было начинать! А так же проверить где делся(и не сидит ли в шкафу у тех же приютивших) здоровенный жлобяра муж. Чтоб не забрили в АТО. Невиноватых там НЕТ! Все радостно голосовали за присоединение к парашке, кляли "бендеровцев", срывали и топтали государственные флаги, убивали своих же честных ментов и пограничников, чтоб попасть в "магазины" с боевым оружием. Так нефиг теперь деточками прикрываться и строить невинные глазки. Город тут хороший и люди добрые. Только эти люди каждую неделю своих детей, братьев и отцов хоронят. И снова идут в военкоматы и попадают в АТО, чтоб уничтожить тот сброд, который благодаря этим "беженцам" туда пришел и бесчинствует. Всех на строжайший учет и сразу после прекращения активной фазы АТО грузить в эшелоны и этапировать обратно. Восстанавливать промышленность и ифраструктуру. В бараках будут жить, как после войны. Чтоб другим впредь неповадно было!

    винничанин reply Тарас

    "Все радостно голосовали за присоединение к парашке" - "Тарас", Вы русских интернетов начитались. На самом деле, как уверяли украинские сайты, людей на востоке и в Крыму гнали на выборы из-под палки т. н. "зелёные человечки". Забыли ? Флаги срывали наёмники из России, они же "убивали своих же честных ментов и пограничников". Ну, видите, как всё просто ? Надо только украинские, а не русские сайты читать, вот и всё.

    Тарас reply винничанин

    Вы не ёрничайте, "винничанин", у нас хорошо понимают и кацапское вранье про 94%(у ватников всегда одобрямс, они другого не знают) и политкорректный бред про "15% под дулами автоматов". А в реале процентов 60-70 лугандонов с радостным улюлюканьем шли на участки за обещанное пуйлом увеличение в пять раз пенсий и зарплат и орали про "жидобендеровцев" и "хунту". Ещё процентов 25-30 на все "забили", что в конце концов и позволило выплыть говну типа пархатого реконструктора гиркинда и прочей мрази. Купили в очередной раз  данбасятию по дешевке и поставили раком! Так что нехер из себя невинных изображать - невиноватых там НЕТ. "Антимайдан Юзовку" по Зелло послушайте, что они реально о нас думают. Детей малолетних в интернатах оставить, а остальных эшелонами этапировать обратно. Выгонять понаехавший отовсюду сброд и инфраструктуру восстанавливать! Кто не захочет свободным за зарплату, будет за еду и шконку зоновскую вкалывать...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up