Батько поїхав за сином на фронт, але не вберіг його від кулі

Батько поїхав за сином на фронт, але не вберіг його від кулі
На Донбасі загинув ще один наш земляк – життя 20-річного Сергія Дерена з села Русава Ямпільського району обірвалося під час так званого перемир’я 21 вересня на блок-посту біля Маріуполя.

У той день бойовики вкотре проігнорували  домовленості про припинення вогню. Обстріл блок-поста   біля села  Виноградне, що неподалік від Маріуполя,  розпочали серед білого дня.  В цей час, крім військових,  там знаходилися цивільні люди.  Сергій Дерен  перевіряв транспорт, що під’їхав на в’їзд до міста.  Про те, як хлопець загинув, розповів командир  патрульної роти Ігор Павличко. Він разом із побратимами приїхав у Русаву провести  бійця в останню путь.

-Я був поруч із Сергієм у ту страшну хвилину, - каже командир. – Осколок після мінометного обстрілу міг влучити у будь-кого з нас. Він вдарив у голову Сергієві. Хлопець  мав  захисний  шолом. Але удар прийшовся під шолом. Врятувати його не було можливості.

Командир роти назвав  нашого земляка кращим мінометником. Каже, що хлопець мав веселу вдачу. Від нього ніколи не чули скарг чи  нарікань. Його любили ще й тому, що був одним з наймолодших.  Саме тому так багато побратимів  приїхали  попрощатися з нашим Сергійком.

Відео дня

Однокласниця Сергія Катя Юхименко знає, чому хлопець не скаржився на складні умови служби. Дівчина каже, що Сергій ще в школі  не приховував, що хоче  стати професійним військовим. Готувався до цього. Займався спортом, тренувався.

- Навіть уявити не можу, що Сергія вже нема серед нас, - розповідає дівчина. – Бачу його таким, яким запам’ятала зі школи – на сцені у команді  КВН, в якій постійно брав участь, у різноманітних  конкурсах.  Серце стискається від однієї згадки  про війну. Гинуть такі молоді хлопці…

Сергій з багатодітної родини. Їх у батьків було четверо.  Батько помер рано, хлопець ще був малим. Мати, Людмила  Євстафіївна, виховувала його разом з вітчимом  Михайлом  Івановичем.  Сергій після служби в армії залишився контрактником. Служив  у підрозділі Нацгвардії, що дислокується у Вінницькій області.

Односельці розповідають, що мати Сергія  не могла дивитися новини про події  на Донбасі без крапель від хвороб серця. Страшенно переживала за сина.

- Ви навіть не уявляєте, як Сергій любив і шанував свою матусю, - каже однокласник і друг  Олег Рєзнік. – Багатьом з нас треба повчитися у нього. Він після дев’ятого класу пішов в училище, щоб  скоріше  отримати спеціальність, навчався на комп’ютерника,  і скоріше стати до роботи. Поспішав заробляти гроші, щоб  допомагати мамі. Він навіть з фронту пересилав  гроші. Його мати казала, що за них зібрала  у школу молодшу сестру, вона шестикласниця.

Михайло Іванович, вітчим Сергія, не міг спокійно спостерігати за переживанням дружини. Одного дня зібрався і поїхав у військкомат. Розповів про все. Сказав, що не може залишатися дома у той час, коли такі молоді хлопці зі зброєю у руках захищають країну. Попросився добровольцем. Його призвали у той само підрозділ, де служив Сергій.  Захистити хлопця,  який став для нього сином, не зумів. На війні свої закони. Ніхто не знає, на кого чатує куля, чи осколок міни або снаряду.

Прощалися  з відважним захисником держави у центрі села біля Будинку культури. Малі й старі зібралися на площі.  Викликала сльози на очах проникливо- журлива мелодія добре відомої пісні «Пливе кача…», що спершу стала реквієм за загиблими на Майдані, а тепер під її слова і звуки прощаються з тими, хто протистоїть бойовикам на Сході держави.

Чиновники, учителі, небайдужі люди дякували матері за відважного сина. Мати, схоже, не чула їх у ті хвилини. Вона не зводила очей  від змарнілого рідного синочка. Його не в змозі були зігріти  навіть щедрі промені осіннього сонця. На руках несли труну до сільського кладовища. Поховали відважного бійця з усіма військовими почестями під залпи військового салюту.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого бійця Нацгвардії Сергія Дерена. Це вже третій ямпільчанин, який віддав життя за незалежність рідної України.

 

 

 

 

Коментарі (3)
  • Ваня

    Ужас, когда отцы хоронят своих детей. Кому нужна эта война?

    арсений яценюк reply Ваня

    тем кто ее начал неужели не понятно и врага они себе выбрали и дедают на этом политику

    хе=хе reply Ваня

    Олігархам і нацистам потрібна ця війна,вони на ній збагачуються і пролазять до влади,щоб збагачуватися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up