2,5 тисячі чоловіків і жінок мобілізують з Вінницької області


2,5 тисячі чоловіків і жінок мобілізують з Вінницької області
З Вінницької області під час четвертої черги часткової мобілізації до армії призвуть 2,5 тисячі військовозобов’язаних - чоловіків і жінок, які мають військово-облікові спеціальності. Про це сьогодні, 21 січня, розповів тимчасово виконуючий обов’язки обласного військового комісара Олег Кислюк.

За його словами, четверта черга мобілізації, яка почалася цього тижня, відбудеться в три хвилі. Перша хвиля триватиме 90 діб. Друга та тертя – протягом квітня та червня, відповідно.

Під час цієї мобілізації планується з Вінницької області призвати 2,5 тисячі військовозобов’язаних, потрібних армії спеціальностей. Яких саме – дивіться на відео. А всього на обліку людей, яких можна призвати, набереться 100 тисяч. 

Полковник Кислюк також сказав, що потреба є і в командирах, тому з резерву мобілізують приблизно 150 офіцерів запасу.

Носитимуть повістки також переселенцям зі Сходу, які зареєструвалися та стали на облік у військкомати. Так робили і під час перших хвиль, - запевнили в комісаріаті. А ще – нагадали про кримінальну відповідальність за ухилення від призову і назвали цифру 140 – це кількість військовозобов’язаних, що ухиляються від мобілізації.  

Кількість добровольців, як каже Олег Кислюк, сьогодні поменшала відсотків на 30 від тієї, що була під час попередніх мобілізацій.
 

Графік мобілізації, яка почалася з понеділка, 19 січня, буде такий:
8 діб – збір та медичні огляди;
5 діб – призов і постановка мобілізованих на військову службу;
26 діб – підготовка в навчальному центрі та військовому полігоні;   
2 доби – доставка до військової частини;
15 – бойове злагодження в складі військової частини.


Повістку можуть принести або за місцем проживання, або на роботу до мобілізованого. Розносять такі зараз не тільки працівники військкомату, а й цивільні. У них має бути посвідчення з гербовою печаткою. Воно без фото, як каже Олег Кислюк, але з інформацією про те, що ця людина – повірений військкомату.

Нагадаємо, що повістка вручається особисто в руки і під особистий підпис призовника. Повістки в двері, родичам, дзвінок по телефону – не можуть вважатись належним повідомленням про факт призову за мобілізацією.

Поважними причинами неявки на збірний пункт у вказаний в повістці термін мають бути підтверджені документально. І вони ось які:

Відео дня
  • хвороба, яка позбавляє можливості з'явитись;
  • смерть чи важка хвороба близького родича;
  • перешкода стихійного характеру або інші обставини, які позбавляють можливості з'явитись на збірний пункт.


В іншому випадку за неявку по повістці загрожує кримінальне відповідальність. Як сказав заступник начальника відділу прокуратури області Сергій Гуляк, така відповідальність передбачена статтею 336 Кримінального кодексу України. Точної кількості вже відкритих за цією статтею проваджень стосовно вінничан він не назвав. Але знає, що два обвинувальні акти вже розглядаються судом. Суд, як правило, присуджує умовний строк.

На запитання про те, як будуть забезпечені призвані під час четвертої черги мобілізації, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара сказав, що одягнені будуть усі. Також уже заготувати на потрібну кількість людей продовольства, спальних речей та решти необхідного для побуту в польових умовах.



- Такого не буде, як було, - говорить Олег Кислюк. – Міністерство оборони врахувало прорахунки попередніх мобілізацій. Проводяться закупівлі палива, амуніції, і вона буде сучасного зразка. Форму шиють вітчизняні фабрики, також мені відомо про отримання з-за кордону 30 тисяч комплектів якісного одягу.

Про грошове забезпечення полковник сказав, що призваний за мобілізацією, який служить в зоні АТО, щонайменше отримує 5 тисяч гривень. Це подвійне грошове забезпечення рядового військового. 

 

Коментарі (10)
  • Anonymous

    з сільської місцевості люди мають що захищати



    Вони получають паї ( земельні і майнові) І паїв получають по 6-7 штук На пай вони получають камаз зерна, мішок цукру, мішок гречки, мішок муки і 30 літрів олії Це на 1 а мають 5-6 паїв ( а це 40000-60000 доходу) ЩО ВИ ДО ТИХ ПАЇВ ДОЛОЖИЛИ ????



    На майновий пай вони получають чи свинарник, чи трактор, чи клуб, чи баню , чи 40000-70000 грн,,,,



    Сільські беженці БЕЗКОШТОВНО НАВЧАЮТЬСЯ В ІНСТИТУТАХ  з стіпендією

    Сільським беженцям безкоштовно видається жилье ( малосімейка, комуналка, цокольне приміщення ) в місті



    Сільських беженців безкоштовно беруть на роботу в начальство, тому вони своїх перетягують



    Сільських беженців безкоштовно лікують, опити нероблять і епікрізи видають наші городські їм на руки



    Сільські беженців діти вчаться в городських садочках безкоштовно, а довідку беруть від сільського голови і обіди до 12 класу БЕЗКОШТОВНО як малозабезпечені ( а городські діти з води на хліб перебиваються)



    Соціальні пільги видають тіко для сільских в місті



    Вони сміються і обсуждають уряд, а ЧОРНОБИЛЬЦІВ І АФГАНЦІВ І УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ хваляться поробили і собі, і дітям , і внукам







    КОЛИ СКІНЧИТЬСЯ КОММУНІЗМ СІЛЬСЬКИМ БЕЖЕНЦЯМ ???!!!



    В АТО, НЕХАЙ СІЛЬСЬКИЙ КОМУНІЗМ ЗАХИЩАЮТЬ !!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Приходиш в соцзахист городський - люди плачуться, жаліються що цих сільских беженців тре содержати, всі пільги йдуть на сільське содержаніє, а городським субсидії недають, іздіаються кажуть що 1 грн більше получаєш, чи на 12 кв метрів більше і ШО ЦЕ ВЕРХУ ВИННІ ( а сільским за ПАЇдань і корові всі наші пільги дають, а шо вони доних доложили ???????

    Приходиш в електро - там дописують по 50 грн боргу в міс всім і з вікна в вікно ганяють, поки не зморишся і незмиришся і кажуть що то уряд і верху  винний,
    а самі електро хваляться що в пятницю до понеділка автобусом їх возять в сауну на шашлики на охоту  в піонерлагеря за рах електро, по 500 грн на новий рік дали, по 12000 премії хваляться, а нам світло виключають - кажуть уряд виний
    Вас сільских содержат на кредити мвф, на дотації абами всі люди кажуть, , а віддавати кредіти комунальними з городських ( сільські беженці в маєтках 600 м кв і нових 150 кв м квартирахз з газовими котлами за обігрів і теплу воду 100 грн платять зимою і 50 грн літом хваляться і сміються
    Городських обдирають як липку до нитки
    Ви ж як мухи навозні літом в очі лізете і комарі кровососні пищете про то які ви бідні і все висмоктуєте, подивіться які ви кров з молоком, а які ці люди ГОРОДСЬКІ, ЯК ПІСЛЯ ІНСУЛЬТУ, БІЛІ, ЗАМІСТЬ КРОВІ ЖИВИЦЯ тече
    Йдіть і захищайте в АТО свої паї, свої роботи, свою плодючість, свої пвльги, свої лжечорнобильські, які як ви хвалитесь по наследству як паї передаються, свої лжеучасника бойових дій, свої лже лже лже

  • Левадный Олегъ

    А где обещанный штуцер гривен в день Военам Света? Пэця!!! Хде деньги?)))
  • Анонім

    Читаю и поражаюсь - а не вы ли все уважаемые, все 23 года кричали: "Зачем нам армия?!", "Не надо кормить тих дормоедов. на нас никто не нападет. Сокращаемся и разоружаемся" А не с ваших ли "одобрям-с" у нас армии фактически нет? А теперь все мастаки писать - "А с какого перепугу я пойду - у нас же есть военные?" А с такого - именно Вы способствовали развалу украинской армии. Зарплаты у военных - копейки. может человек на 2500 семью обеспечить? И не принимайте во внимание увеличение ставок по АТО. Кто в армии спасался - контрактники - пацаны из мест. где работу вообще найти нельзя было?. Для тех. кто хочет мне что-то возразить: мой отец уволился в начале 90-х. когда все начали разворовывать, оставались те, у кого были мохнатые лапы или кто пил и не обращал внимание на то. что происходит; брат (офицер) - погиб и похоронен в Виннице. Народ. который не хочет кормить свою армию.будет кормить чужую. Те. кто косит - для меня просто предатели. которые хотят отсидеться за спинами соседей. И не надо визжать. что у нас не война. а АТО. Уж больно все умными стали. Если у нас будет объявлено военной положение. это будет открытая 3-я мировая, причем на всей нашей территории.

  • Белый Ромич

    вот набирают набор людей в зсу , а у власти есть средства что-бы обиспечить солдат всем необходимым?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up