У травні навіть “копи” збивали людей. Карта аварій, зафіксованих «20 хвилин»

На вулицях Вінниці водії знову трощили автівки, таранили прибиральну спецтехніку, збивали велосипедистів, скутеристів та пішоходів. Перешкоджали руху трамваїв. І головна аварійна новина місяця - поліцейський під час патрулювання збив дівчину на пішоходному переході.

 
У травні навіть “копи” збивали людей. Карта аварій, зафіксованих «20 хвилин»


Святковий початок травня позначився на характері поліцейських зведень. З 1 по 3 травня у Вінниці зафіксували 16 випадків, коли водії автівок були напідпидку, або під дією наркотиків. Двічі за місяць п'яних водіїв переслідували та врешті решт наздоганяли. Двічі автівки перешкоджали рух громадському транспорту, тричі збивали пішохідів.

 

Рясні дощі в середині травня, не лише навіювали сум на пішоходів, але й відволікали увагу водіїв. Ті тим часом створювали аварійну ситуацію на трамвайних коліях.

Відео дня

 

Так, наприклад, 12 травня водій трамваю Галина, слідуючи шостим маршрутом, була вимушена призупинити свій транспортний засіб... бо впритул до трамвайної колії, прямо біля зупинки "Лікарня Пирогова", хтось припаркував автомобіль Toyota RAV4 з російськими номерами.

 

- Машина перекрила рух, і проїхати повз габарити не дозволяють. Відсунути машину не можна - нема водія, - розповідала водій трамваю.

 

Машину хотіли забрати евакуватором, та нарешті з'явився водій, якому тепер загрожує штраф 510 гривень. Треба буде ще заплатити за простій трамваїв. Одна година - 400 гривень.

 

Того ж дня на Хмельницькому шосе, на трамвайних коліях, зіткнулися три автівки: Фольксваген, Део та “Славута”. За словами очевидців, аварійну ситуацію створила остання, завадивши Ланосу повернути. Рух трамваїв зупинився на 25 хвилин. Коноролери ТТУ сказали, що винуватцю ДТП випишуть рахунок на 1500 гривень, тому що стояли кілька трамваїв.

 

В травні також були дві аварії за участю вантажного транспорту. 4 травня на перехресті вулиць Тарнагродського-Київська водій вантажівки «Renault Magnum» заснув за кермом і зіткненувся з білбордом. Дошки, які перевозила ватнтажівка, розсипались на дорозі, їх довелось прибирати десятьом рятувальникам за допомогою спеціальної техніки.

 

А 24 травня, близько опівночі, на Барському шосе водій «Фольцвагена» зіткнувся з вантажівкою, що прибирала узбіччя дороги. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди тілесні ушкодження отримав водій легковика.

 

Кінець травня ознаменувався наїздами на пішоходів. 26 травня на вулиці Ватутіна «Опель» збив жінку, яка переходила дорогу у невстановленому місці. На щастя, травми, які отримала вінничанка були не смертельними. 25 травня, близько 12-ї години, на перехресті вулиць Замостянська та Брацлавська "Chevrolet Aveo" збила хлопця, який переходив дорогу біля переходу. На місці ДТП копи встановили, що водій був тверезим, п’яний був - пішохід.  

 

І найрезонансніший наїзд на пішохода трапився 23 травня. На “зебрі” біля кінотеатру Коцюбинського поліцейська машина збила дівчину. У постраждалої лише невеликий забій коліна. Копа, що був за кермом патрульної машини, відсторонили від виконання службових обов'язків. Йому “світить” звільнення з лав поліції. Зараз проводять службове розслідування. Крім того, суд має вирішити відповідальність за саму аварію.

 

Не на всі аварії встигали журналісти 20minut.ua. Кожну з них редакція вносила в базу даних і сформувала інтерактивну карту. На ній позначені місця, де сталися ДТП. Натиснувши на позначку, можете прочитати основні дані про аварію, хто її учасники, з яких причин сталося зіткнення і хто постраждав. У табличках з основною інформації про ДТП також є посилання на новину про подію.



 

 

Ми запитали у вінничан, яке ДТП вони б назвали пригодою місяця 
 

 

Лариса Полулях, волонтер

- Здається те, в якому патрульні на переході збили жінку. Да, і росіянин, що заблокував трамваї біля Пироговки

 

 


Володимир Затайтух, активіст

- Найрезонанснішою було ДТП за участю патрульної поліції, вони ж приклад для людей. Хоч ДТП можна сказати і без постраждалих (в дівчинки всього лише забої), але тепер багато хто буде говорити після ДТП “чому ви до мене пристали, якщо навіть патрульні людей збивають”.

 


Марина Однорог, поетеса

- Насправді ніколи не читаю та не цікавлюсь ДТП, але більше всього чула хіба, що як поліцейські дівчину збили і все.

 

 


 

 

Читайте також:

Карта аварій, на які виїжджали журналісти «20 хвилин» протягом квітня

 

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up